Autor |
Zpráva |
james
|
správný fridex?
Koupil jsem chladici kapalinu značky SHERON, a je bíly, mám favorita a kamoš mi říkal, že bílý se tam lít nemůže, tak teď nevim jestli je dobrý nebo špatný? ...jo a na zadnim obale je napsáno: S vodou vytváří nemrznoucí směs, vyznačující se vysokou antikorozní ochranou kovových součástí chladících systémů všech spalovacích motorů.. Poraďte prosím..
|
17.11.07, 13:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Re: správný fridex?
james píše: Koupil jsem chladici kapalinu značky SHERON, a je bíly, mám favorita a kamoš mi říkal, že bílý se tam lít nemůže, tak teď nevim jestli je dobrý nebo špatný? ...jo a na zadnim obale je napsáno: S vodou vytváří nemrznoucí směs, vyznačující se vysokou antikorozní ochranou kovových součástí chladících systémů všech spalovacích motorů.. Poraďte prosím..
Pokud tam není napsaný pro celohliníkové motory tak bych to tam nelil
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
17.11.07, 13:16 |
|
|
Neex
|
james píše: Koupil jsem chladici kapalinu značky SHERON, a je bíly, mám favorita a kamoš mi říkal, že bílý se tam lít nemůže, tak teď nevim jestli je dobrý nebo špatný? ...jo a na zadnim obale je napsáno: S vodou vytváří nemrznoucí směs, vyznačující se vysokou antikorozní ochranou kovových součástí chladících systémů všech spalovacích motorů.. Poraďte prosím..
jestli je čirá tak je to Stabil a ten do Favorita nesmí... správně tam má přijít G 48 u Sheronu má barvu tmavě zelenou.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
17.11.07, 13:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a tu správnou kapalinu co se tam lila od roku 89 tak se prožrala všude mrazovkama i těsněním pod hlavou, ten kdo mění červenou G 12 po třech letech tak je to to nejlepší co jsem v těch okruzích viděl, vše jak po výrobě, ale jak se nemění se prožere ven, asi nejlepší je zelená nebo zeleno modrá a co tři roky výměna, kdo se stará v zimně o chladící kapalinu tak se o to moc nestará, chladící kapalina v motoru má být na -35 1:1 a za tři roky výměna a žádný problém miloš
|
17.11.07, 14:45 |
|
|
krysolet007
Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
Citace: jestli je čirá tak je to Stabil a ten do Favorita nesmí... správně tam má přijít G 48 u Sheronu má barvu tmavě zelenou.
No nevim, ale v příručce co mám od favorita je psaný fridex STABIL
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
17.11.07, 15:30 |
|
|
Neex
|
krysolet007 píše: Citace: jestli je čirá tak je to Stabil a ten do Favorita nesmí... správně tam má přijít G 48 u Sheronu má barvu tmavě zelenou. No nevim, ale v příručce co mám od favorita je psaný fridex STABIL
Tak se taky podívej na Technický informační list k dílenské příručce Motor, palivová a výfuková soustava 04.92 že Stabil už do Favorita přijít nesmí... citace: "Používání dosavadních chladících kapalin Fridex Stabil nebo Fridiol již není přípustné." Ale klidně si ho tam dej a za chvilku poznáš proč tam přijít nesmí...
|
18.11.07, 04:18 |
|
|
toby
|
A co Fridex Stabil a Škoda 120?? Koupil sem ho, protože jsem měl za to, že je to dělané přímo pro to auto..
_________________ Škoda 120L, r.v. 87, hnědá pastelová
|
18.11.07, 10:38 |
|
|
Neex
|
toby píše: A co Fridex Stabil a Škoda 120?? Koupil sem ho, protože jsem měl za to, že je to dělané přímo pro to auto..
Jasně tam není problém... tam je litinová hlava. Jde o to že Stabil je pro hliníkový motor fava moc agresivní.
|
18.11.07, 10:59 |
|
|
krysolet007
Příspěvky: 597 Bydliště: uprostřed myšlené spojnice bodů Břeclav a Hodoš :-)
|
Citace: Tak se taky podívej na Technický informační list k dílenské příručce Motor, palivová a výfuková soustava 04.92 že Stabil už do Favorita přijít nesmí... citace: "Používání dosavadních chladících kapalin Fridex Stabil nebo Fridiol již není přípustné." Ale klidně si ho tam dej a za chvilku poznáš proč tam přijít nesmí...
Tohle sem nevěděl. Já ho tam naštěstí neleju, dávam tam G48. Ale když je stabil napsaný přímo v té příručce, tak mě to bylo divné no
_________________ Favorit 136L r.v. 1990, červená apollo 8302
|
18.11.07, 12:11 |
|
|
Neex
|
krysolet007 píše: Citace: Tak se taky podívej na Technický informační list k dílenské příručce Motor, palivová a výfuková soustava 04.92 že Stabil už do Favorita přijít nesmí... citace: "Používání dosavadních chladících kapalin Fridex Stabil nebo Fridiol již není přípustné." Ale klidně si ho tam dej a za chvilku poznáš proč tam přijít nesmí... Tohle sem nevěděl. Já ho tam naštěstí neleju, dávam tam G48. Ale když je stabil napsaný přímo v té příručce, tak mě to bylo divné no
Jasně to chápu... Třeba v knížce z edice Můj automobil je taky psaný Stabil i když je to vydání z roku 2000 a nikomu zřejmě vůbec nevadilo že v době vydání téhle knížky byl Stabil do Favorita dávno zakázaný.
|
18.11.07, 13:29 |
|
|
fatal
rejpal
|
|
18.11.07, 21:23 |
|
|