Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 05:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Množství oleje v motoru 
Autor Zpráva

Příspěvek Množství oleje v motoru
Co se může stát,když je v motoru víc oleje než by mělo být.Měnil jsem olej a zjistil jsem že tam bylo asi 4,5 litrů,možná víc.Asi při předchozí výměně nevytekl všechen a dolil jsem tam zase 4 litry.

5.12.07, 19:34
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Takové množství navíc nevadí. :wink:

5.12.07, 19:34
Hliník navždy.

Příspěvek 
Dokud klika nemlati do hladiny oilu tak je to jedno :) Max ho to sezere ...

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

5.12.07, 19:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
No spíš bych se zaměřil na možný přibývání oleje, ať už benzín v oleji, nebo voda v oleji, to se mi moc nezdá, aby od výměny k výměně vydržel olej na stejným množství, co měrka? používáš ji? Přece při kontrole musíš vidět, kolik je oleje. Jak daleko je teď hladina od rysky?

5.12.07, 20:02

Příspěvek 
Podívej se na příčný řez motorem a uvidíš že výpustný šroub není úplně na samém dnu... takže klidně tam mohly ve vaně tak 2 dcl zůstat plus jestli jsi nepočkal dost dlouho než steče (já čekám 1-2 hodiny) tak to máš další 1,5-2 dcl a je to hotový. Jestli olej není moc cítit po benzínu ani není našedlý a případně mírněn našlehaný pak tam ani benzín ani voda není.

5.12.07, 21:28

Příspěvek 
Na favoritech, feliciich olej vytece vetsinou vsechen. Ja vypoustim olej - pockam az vytece a kdyz uz jen kape, tak zatku dam zpatky, naliju 4 litry oleje a po nastartovani aby se naplnil i olejovy filtr tam mam presne po horni rysku. Takze nazory ze olej nevytekl vsechen se mi moc nezdaji... Pokud auto nestalo rovne, nebo olej nebyl zahraty, ale byl ztuhly z mrazu, tak pak je mozne ze vsechen nevytekl ...

5.12.07, 21:50

Příspěvek 
Drak píše:
No spíš bych se zaměřil na možný přibývání oleje, ať už benzín v oleji, nebo voda v oleji, to se mi moc nezdá, aby od výměny k výměně vydržel olej na stejným množství, co měrka? používáš ji? Přece při kontrole musíš vidět, kolik je oleje. Jak daleko je teď hladina od rysky?

Mám to asi 1cm nad rysku,ale je to ještě v tom placatým poly.Jinak měním olej pravidelně každej rok a olej mi to vůbec nebere.

5.12.07, 22:21

Příspěvek 
a nekoupill sis pětilitrovej kanďák?

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

5.12.07, 22:41
Hliník navždy.

Příspěvek 
Kristensen píše:
a nekoupill sis pětilitrovej kanďák?

No to se me jednou stalo ze sem nalil ze 4 litrovyho kanystru 5 litru do motoru ... nejak se jim pokalely rysky :shock: Aral oil ...

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

5.12.07, 22:52
rejpal

Příspěvek 
DRYVER píše:
Na favoritech, feliciich olej vytece vetsinou vsechen. Ja vypoustim olej - pockam az vytece a kdyz uz jen kape, tak zatku dam zpatky, naliju 4 litry oleje a po nastartovani aby se naplnil i olejovy filtr tam mam presne po horni rysku. Takze nazory ze olej nevytekl vsechen se mi moc nezdaji... Pokud auto nestalo rovne, nebo olej nebyl zahraty, ale byl ztuhly z mrazu, tak pak je mozne ze vsechen nevytekl ...

Všechen olej nevyteče. Dost oleje zůstane v olejových kanálech, ve zdvíhátkách, něco i ve vaně, když se to sečte, bude to asi čtvrt litru (můj odhad).

6.12.07, 06:39

Příspěvek 
No jo ale ten olej zam zůstává do tej doby dokud motor neotočíš vzhůru nohama, takže když do fáva nebo feldy naleješ 4l vytáhneš měrku tak by to mělo být na max nebo kousíček nad cca 3mm, natočíš a pak zase zkoukneš a buď je třičtvrtě nebo max.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

6.12.07, 12:53
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]