|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Autor |
Zpráva |
jarda63
|
volnoběh Forman BMM
Chlapi potřebuji poradit. Po ránu mi motor nedrží volnoběh. Start je úplně v pohodě, ale po ujetí cca 500m mi začnou padat volnoběžné otáčky a motor jde" špatně za plynem" Uklidní se to až po ujetí asi 1-2km. Motor 50kw BMM
plyn, benzín (závada se projevuje u obou) nové svíčky, vzduchový filtr. Motor začal teď v zimě dost kouřit, ale tuto opravu nechávám na jaro. Poraďte
|
28.12.07, 12:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Re: volnoběh Forman BMM
jarda63 píše: Chlapi potřebuji poradit. Po ránu mi motor nedrží volnoběh. Start je úplně v pohodě, ale po ujetí cca 500m mi začnou padat volnoběžné otáčky a motor jde" špatně za plynem" Uklidní se to až po ujetí asi 1-2km. Motor 50kw BMM plyn, benzín (závada se projevuje u obou) nové svíčky, vzduchový filtr. Motor začal teď v zimě dost kouřit, ale tuto opravu nechávám na jaro. Poraďte
Nechal bych přečíst chyby z paměti....nic to nemusí ukázat ale může. Jinak píšeš že motor kouří? Myslíš tu bílou páru nebo kouř (modrošedý/černý)
|
28.12.07, 12:22 |
|
|
jarda63
|
cyz píše: jarda63 píše: Chlapi potřebuji poradit. Po ránu mi motor nedrží volnoběh. Start je úplně v pohodě, ale po ujetí cca 500m mi začnou padat volnoběžné otáčky a motor jde" špatně za plynem" Uklidní se to až po ujetí asi 1-2km. Motor 50kw BMM plyn, benzín (závada se projevuje u obou) nové svíčky, vzduchový filtr. Motor začal teď v zimě dost kouřit, ale tuto opravu nechávám na jaro. Poraďte Nechal bych přečíst chyby z paměti....nic to nemusí ukázat ale může. Jinak píšeš že motor kouří? Myslíš tu bílou páru nebo kouř (modrošedý/černý)
Ten kouř je bílý i při teplém motoru.
|
28.12.07, 15:33 |
|
|
cyz
|
To je při těchto teplotách ve zvýšené vlhkosti naprosto normální....to bych vůbec neřešil. S tím volnoběhem mi radili spínač volnoběhu nebo snímač teploty pro ŘJ....může to být tím ale třeba taky ne.
|
28.12.07, 15:59 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ten snímač teploty ten se nejvíc projevuje u teplých startů, je tam hláška -49.5 C, dělá to i konektor někdy vysuneš zasuneš a jede to OK tak to zkus nic to nestojí je to čidlo na sacím potrubí vzadu, a co servis v jakém stavu máš palivový filtr, tlak čerpadla, pokud se to po ohřátí srovná a nemáš problémy s volnoběhem tak bych to hledal v čerpadle je tam síto a v palivovém filtru přístupnost jak prase si užiješ miloš
|
28.12.07, 16:27 |
|
|
jarda63
|
slovacek.milos píše: ten snímač teploty ten se nejvíc projevuje u teplých startů, je tam hláška -49.5 C, dělá to i konektor někdy vysuneš zasuneš a jede to OK tak to zkus nic to nestojí je to čidlo na sacím potrubí vzadu, a co servis v jakém stavu máš palivový filtr, tlak čerpadla, pokud se to po ohřátí srovná a nemáš problémy s volnoběhem tak bych to hledal v čerpadle je tam síto a v palivovém filtru přístupnost jak prase si užiješ miloš
Ono problém je v tom, že mi to dělá i na plyn. Co se týče palivového filtru tak se strašně stydím. Auto mám dva roky a na filtr ještě nepřišla řada Ten volnoběh se upraví už tak po jednom až dvou km jízdy na normál i když občas se stane, že spadnou tak na 500ot a pak pomalu lezou zase nahoru. Teplé i studené starty jsou v poho.
|
28.12.07, 19:01 |
|
|
varok
|
Volnoběh forman BMM
Já mám Favorita r.v. 94 BMM 50kW a dělá mi něco podobného. Nastartuje v pohodě, po ujetí pár metrů mi spadne volnoběh na asi 500-600ot/min a auto přestane táhnout. Mě ale stačí přidat více plynu při zastaveném vozidle a přestane to dělat a volnoběh se vrátí do normálu. Dělá to jen u studeného motoru. Už jsem to měl v hodně servisech a na nic zatím nepřišli. Nevíte někdo čím to může být? Díky
|
4.1.08, 18:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|