Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 06:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Chladící kapalina 
Autor Zpráva

Příspěvek Chladící kapalina
Zdravím všechny.
Chystám se dát novou kapalinu, do ted jezdim na vodu.
Jinak motor 135B (něco ze 136B) tzn Favorit BMM
Mam najeto 100tis Km a už mi museli srovnávat hlavu protože po Fridexu 48 jsem měl vyžranou hlávku :-(
Nerad bych aby se mi to stalo brzy zase, takže Fridex 48 moc nechci.
Co navrhujete jinyho? Přemýšlel jsem nad tou G12 ktera se používa ted v novejsich autech jako fabie. ??? A nebo tady mají od Sheronu Fridex EKO a pisou ze je vhodny pro celohliník. Takže nevim (je bezbarvý)
Děda si kdysi kupoval do karbecu dřív nějakej Frix Ekologický (myslim si že je to to samy jako ten Sheron EKO)
To není podstatný, jaké jsou vaše zkušenosti s chladícími kapalinami? Ty dlouhodobější raději;-)

8.6.08, 13:04
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Chladící kapalina
v.kalandra píše:
Zdravím všechny.
Chystám se dát novou kapalinu, do ted jezdim na vodu.
Jinak motor 135B (něco ze 136B) tzn Favorit BMM
Mam najeto 100tis Km a už mi museli srovnávat hlavu protože po Fridexu 48 jsem měl vyžranou hlávku :-(
Nerad bych aby se mi to stalo brzy zase, takže Fridex 48 moc nechci.
Co navrhujete jinyho? Přemýšlel jsem nad tou G12 ktera se používa ted v novejsich autech jako fabie. ??? A nebo tady mají od Sheronu Fridex EKO a pisou ze je vhodny pro celohliník. Takže nevim (je bezbarvý)
Děda si kdysi kupoval do karbecu dřív nějakej Frix Ekologický (myslim si že je to to samy jako ten Sheron EKO)
To není podstatný, jaké jsou vaše zkušenosti s chladícími kapalinami? Ty dlouhodobější raději;-)

a ten fridex 48 ten jsi asi po třech letech neměnil co? jinak by se hlava nevyžrala, G12 a G12+ stím bych moc neriskoval ta ti prožere všechno časem uvidíš jak se ti bude červenat chladič a spoje, anivfreze 1:1 zatím klid dlouhodobý výzkum a kdyby byl zezlata za tři roky nebo při výměně jakéhokoliv dílu druhý miloš

8.6.08, 13:12

Příspěvek 
Pochybuju že Fridex G48 by vyžral hlavu...podle mýho do toho auta někdo před tebou lil kdoví co...nějakej Stabil...hlava se nevyžere po pár kilometrech trvá to klidně 10000km a víc...nový kapaliny sou do novejch aut ne do těch našich šunek..Fridex G48 je jasnej...věřim mu...je předepsanej...neni co řešit

8.6.08, 13:14

Příspěvek 
No to nevim, ja to auto driv nepoužival. Ja jsem to hned při koupi mněnil a za pul roku prožraný :-( takže proto se ptám. Jinak teda G12 vyřazuju a zbývá mi tady ten Sheron Eko a pak píšeš nejakej Antifreeze. To je víc druhů nebo je jenom jeden?? Bo tim myslis ten Eko?

8.6.08, 13:16

Příspěvek 
Rikam veci jak jsou. Vis sam ze G48 tam byl i pri koupi. takže i kdyby tam byl jednou stabil tak se toho tolik nestane. Ja to vidim na ten fridex ze tomu nedela dobre-i když je předepsanej

8.6.08, 13:18

Příspěvek Sheron Eko
Tak jsem se dočetl někde, že je ten Eko vhodný pro všechny motory, ale že nmá rád pozinkovaný věci. Vidí v tom někdo taky problém??

8.6.08, 13:29

Příspěvek Re: Sheron Eko
ja už dlhodobo používam gebuzinu OMV v takej modrej flaši...

8.6.08, 14:08

Příspěvek 
Muze to byt tim ze se pravidelne nemenila chladici kapalina. Fridex ma vymenny interval 2 roky, pak ztraci svoje ochranne chemicke vlastnosti a spis skodi v motoru je spousta hlinikovych veci ne? Ona pak vymena hlavy neni moc levna zalezitost... Muzou se pouzit i "lepsi" kapaliny napr G12+ tam je vymena tusim 5 let, je sice drazsi nez Fidex ale kdyz si to spocitam tak myslim ze celkove vyjde trochu levneji... Zredit s normalni vodou (kdo chce muze i destilkou) dat pozor na zavsdusneni a v poho. 8)

8.6.08, 16:17

Příspěvek 
Ta růžová G12 není ale moc vhodná - třeba těsnění pod hlavou se s ní moc nekamarádí :? A hlavně rozpustí uplně všechen bordel v chlazení, tedy i ten co těsní všelijaké malé netěsnosti :(

Nejlepší je myslím ten modrý fridex, ten se kamarádí se vším, nen vůbec agresivní :)

8.6.08, 16:19

Příspěvek 
Šemik píše:
Ta růžová G12 není ale moc vhodná - třeba těsnění pod hlavou se s ní moc nekamarádí :? A hlavně rozpustí uplně všechen bordel v chlazení, tedy i ten co těsní všelijaké malé netěsnosti :(

Nejlepší je myslím ten modrý fridex, ten se kamarádí se vším, nen vůbec agresivní :)

Jj souhlas, s G12+ jen pokud mate v naprostem poradku chladici soustavu, ona totiz silne rozpousti vodni kamen a muze se stat ze vam to bude vsemozne tect... :o

8.6.08, 16:25

Příspěvek 
Cha Cha :-) tak ted v tom mam zmatek. Nevim ted kterej je ten modrej fridex. Ale neni to nahodou ten Stabil? O kterym se rika ze rozezira hlinik? Ja tam tu G48 uz davat radsi nebudu. O te G12 jsem slysel prave ze nema rada ty gumovy věci jako hadice a těsněni. Ale jenom by mně zajimalo co ten Sheron Antifreeze Eko. Jestli do něj jít nebo ne. Navíc ho mají v akci :P

8.6.08, 16:25

Příspěvek Sheron Antifreeze Eko - co píší výrobci
Netoxická chladicí kapalina zelené barvy vyráběná na bázi propylenglykolu pro celoroční použití. Její hlavní předností je snadná biologická odbouratelnost, šetrnost vůči životnímu prostředí a dále použitelnost pro všechny typy chladicích systémů osobních i nákladních automobilů, včetně celohliníkových. Není mísitelná s chladicími kapalinami na bázi ethylenglykolu nelze přesně určit bod tuhnutí vzniklé směsi. Je plně mísitelná s chladicími kapalinami na bázi propylenglykolu. Výměnná lhůta 3 roky, splňuje normu VW TL 774 C.

8.6.08, 16:26

Příspěvek 
Ja bych to nehrotil a v klidu tam dal Fridex, prece je nesmysl ze ho ostatni pouzivaji a zrovna u tebe se to vysr..o. Proste kdovi co tam bylo a kdy to menili. Jinak toho Sheronu bych se taky nebal, je to obchodni znacka fy. Df Partner. Jak chces.

8.6.08, 16:37

Příspěvek 
utia píše:
Ja bych to nehrotil a v klidu tam dal Fridex, prece je nesmysl ze ho ostatni pouzivaji a zrovna u tebe se to vysr..o. Proste kdovi co tam bylo a kdy to menili.

moje řeč :-)

8.6.08, 16:43

Příspěvek 
Člověče ....Kalandra....Ty si asi chemik,že do toho tolik vidíš :D.A jsou tu i další co najedou za rok málo kilometrů a řikaj jak je všecko agresivní jen ten jejich roztok ne........Ale jestli ti G48 něco udělala s motorem,tak tam nic nelej a choď pěšky...Protože pro tvoji káru není nic co by ochránilo chladící systém vozidla před vodním kamenem a mrazem.... :D G 12 je super kapalina a je to zatím kvalitní strop,je to absolutně balsám na všecky chl.systémy a hlavně vidíš kde ti co teče,označí to červeně...což není vůbec špatně ale naopak!...aby sis ten cedník zkontroloval...modrá,starší typ G11 ti toho moc nepoví,a má menší životnost...Ale není též agresivní,je to vlastně G48.Naopak Antifreez kterej nikdo nezná jenom prodejce u pumpy to už je rysk...vnímejte tedy automobiku co má vyzkoušené a né nějaký nápoje u pumpy...to samý kapaliny do ostřikovačů a jiný sračky co vám ničí auto...Já vám to doporučuju...jinak si tam nalejte třeba kapalinu do brzd :P :wink:

8.6.08, 19:21
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další