Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 16:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 Uvařený motor 
Autor Zpráva

Příspěvek Uvařený motor
Dnes se mi stala taková nepříjemnost - půjčil jsem kamarádce auto (š120) a ta ho totálně uvařila. Spadnul klínový řemen no a ona jela furt, dokud toho auto bylo schopné. Vyvařily se asi 3 litry vody, koukal jsem pod víko oleje a tam všude bílá pěna... Tak bych se chtěl zeptat, jestli je vůbec šance takový motor ještě spravit (případně jestli to nebude dražší než nový), nebo si mám dát rovnou inzerát do burzy, že sháním jiný? Díky.

18.12.08, 20:00
Pspvek Reklama

Příspěvek 
To kup jiný, tohle opravit jentak nepůjde, a i kdyby to z toho motoru něco přežilo tak výsledná cena opravy nesrovnatelně přeroste cenu jiného motoru.

18.12.08, 20:01

Příspěvek Re: Uvařený motor
Jad píše:
Dnes se mi stala taková nepříjemnost - půjčil jsem kamarádce auto (š120) a ta ho totálně uvařila. Spadnul klínový řemen no a ona jela furt, dokud toho auto bylo schopné. Vyvařily se asi 3 litry vody, koukal jsem pod víko oleje a tam všude bílá pěna... Tak bych se chtěl zeptat, jestli je vůbec šance takový motor ještě spravit (případně jestli to nebude dražší než nový), nebo si mám dát rovnou inzerát do burzy, že sháním jiný? Díky.

Spravit sa to da, ale zozen iny.

18.12.08, 20:03
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
nejdřív sundej hlavu a zjisti škody 8)

18.12.08, 20:06
Profil ICQ

Příspěvek 
Hej,hej,ak to nie je problém, kúp radšej druhý motor...minimálne hlava bude v ťahu a tiež utopené vložky...som tiež mal takú jednu šáde...chlapci išli, išli, asi tiež spadol remeň, nevšimli si to a išli, až kým sa motor nezastavil (doslaova sa roztavili fajky na sviečkach..)...ja naivný som vymenil káble+koncovky a zhorka zťažka naštartoval a z výfuku frkali kvapky vody - takže hlava v prdeli...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

18.12.08, 20:08
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
ferrari píše:
Hej,hej,ak to nie je problém, kúp radšej druhý motor...minimálne hlava bude v ťahu a tiež utopené vložky...som tiež mal takú jednu šáde...chlapci išli, išli, asi tiež spadol remeň, nevšimli si to a išli, až kým sa motor nezastavil (doslaova sa roztavili fajky na sviečkach..)...ja naivný som vymenil káble+koncovky a zhorka zťažka naštartoval a z výfuku frkali kvapky vody - takže hlava v prdeli...

já taky jeden takovej měl dal sem ho známýnu ten vyměnil těsnění pod hlavou a motor šlapal jak hodinky 8)

18.12.08, 20:12
Profil ICQ

Příspěvek 
Copak to si lidi nevšimnou kontrolky nabíjení? :roll:

18.12.08, 20:13

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
Vcera jak sem turoval motor aby sem poladil volnobeh tak mi strelil klinak... to byla rana ze sem myslel ze mam zlomenou ruku... :shock:

18.12.08, 20:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
Šemik píše:

Divil by ses, kolik takových lidí (a hlavně ženských) je...

18.12.08, 20:32

Příspěvek 
já si jednou frčim s favoritem s vozejkem (sem jel ze stavebnin, přestavoval sem si pokoj)...valim...90...a najednou dobíjení, řikám kua, po hlavní sem přefrčel vesnici na volnoběh, hlídal sem teplotu, asi za 500m jsem odbočoval a nechtěl jsem blokovat provoz na 1 třídě...teplota se pomalu zvedala, ale nakonec jsem to stihnul...se chcíplim motorem jsem odbočil, hned tam je louka, tak na louce jsem nasadil řemen a pomaličku dojel dom...zajímavý, že ač se mi to nikdy nestalo, ani sem to nikdy nezažil, tak jsem hned věděl, co se stalo :wink: 8) :lol:

18.12.08, 21:27
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
Šemik píše:

já koukám radši i na teplotu, určitě tak jednou za kilometr :D už je to spíš zlozvyk

18.12.08, 22:01

Příspěvek 
Spíš automatizace, já koukám na přístrojovou desku tak každých 10s, ale pokud se při tom nepřistihnu tak už ji ani nevnímám když je všechno OK..

18.12.08, 22:08

Příspěvek 
Aj ked nepozeras na teplomer, motor straca tah a klepe. Vymenit tesnenie by mohlo stacit.

18.12.08, 22:19

Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
Příspěvek 
Peter50kw píše:
Aj ked nepozeras na teplomer, motor straca tah a klepe. Vymenit tesnenie by mohlo stacit.

Pokud to ridila zenska a jak psal strikalo z toho vsechno co teklo.... No myslim ze valce a hlava budou radne zkroucene... Oprava za 20 tisic

18.12.08, 22:28

Příspěvek 
Peter50kw píše:

Však práve to, že to musí byť cítiť aj na ťahu motora...kontrolky sa dajú prehliadnuť - ak svieti slnko, alebo niečo podobné...ono by vôbec nebolo na škodu zapojiť tieto kontrolky aj na nejaký bzučiak - trebárs dobíjanie, mazanie a aj nejaký snímač teploty...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

19.12.08, 08:00
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 48 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další