Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 19:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 čím natrieť výfukové zvody 
Autor Zpráva

Příspěvek čím natrieť výfukové zvody
Tak, konečne som zohnal sanie + výfukové zvody, dal som to opieskovať (bolo to veľmi špinavé a hrdzavé), teraz by som vás poprosil o radu, čím natrieť výfukové zvody...mám niekoľko typov ako striebrenku, zářenku; ale technologický postup náteru sa mi nedá dodržať (natrieť a vyhriať na teplotu okolo 40 st; potom opäť natrieť a vypáliť)...bojím sa, aby sa mi to neolúpalo...a jo, bol by som radšej keby to bolo nejaké tmavé, nie strieborné...
Takto som ich kúpil:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Takto vyzerajú po opieskovaní (musím ale povedať, že ten hliník je úplne matný - nečakal som, čo už):
Obrázek Obrázek Obrázek

PS - takto som mal sanie+výfuk riešené doteraz:
Obrázek Obrázek[/quote]

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

14.1.09, 07:43
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: čím natrieť výfukové zvody
no ja osobne som natrel výfukové parohy vodou rieditelnou disperznou čiernou matnou tabulovou farbou :wink:

takto to vyzerá http://skoda-virt.cz/cz/auta/uzovky/481 ... -t/103952/

myslim že by to nemalo robiť sprostosti veď je to vodovka. Info o tom či to robi blbosti alebo nie budem mať až na jar keď to auto spojazdním. Ak nechceš takto riskovať tak ti to odporučím ešte takto opieskované dať našoopovať hlinníkom. To by malo vydržať všetko :wink:

btw ten vyfučok prevarený to si mal na favo zvodoch ? :shock:

14.1.09, 09:24
Profil ICQ

neviem aký by to malo efekt na liatinu a hliník, ale železo sme vyvárali v oleji (nerobiť to doma na sporáku, radšej na platničke niekde vonku mimo dosahu horľavých vecí) ale to by asi nebolo dobré na zvody, ono by sa to asi vypálilo, aj po odmastení benzínom to bolo pekné. kamarát nastriekal výfuckové parohy aj výfuck nejakým hliníkovým sprejom, je to matné, ale druhý rok mu to tam drží...

inak nieto mi radil že železo nahriať takmer do červena a ponoriť do oleja je veľmi dobrá povrchová úprava...

14.1.09, 09:29

inak nieto mi radil že železo nahriať takmer do červena a ponoriť do oleja je veľmi dobrá povrchová úprava...[/quote]

s tým ho zakalíš :shock: pozri si niekedy mythbusters ... jedno kladivo rozzeravili pichli do oleja a potom buchli toto zakalene a "seriove" :lol: kladivo o seba a seriove sa ohlo a to zakalene sa zlomilo / rozbilo

14.1.09, 09:36
Profil ICQ

MOLSO píše:
s tým ho zakalíš :shock: pozri si niekedy mythbusters ... jedno kladivo rozzeravili pichli do oleja a potom buchli toto zakalene a "seriove" :lol: kladivo o seba a seriove sa ohlo a to zakalene sa zlomilo / rozbilo

viem že prudkým ochladením sa železo kalí, ale technologické postupy som zatiaľ neštudoval Obrázek

14.1.09, 09:40

Příspěvek 
mam vzkušenost,že výfukové potrubí ,při teplotách jaké tam jsou,nemá cenu ničím natírat,všechno vezme za své. :cry:

14.1.09, 11:44

MOLSO píše:
no ja osobne som natrel výfukové parohy vodou rieditelnou disperznou čiernou matnou tabulovou farbou :wink:

takto to vyzerá http://skoda-virt.cz/cz/auta/uzovky/481 ... -t/103952/

myslim že by to nemalo robiť sprostosti veď je to vodovka. Info o tom či to robi blbosti alebo nie budem mať až na jar keď to auto spojazdním. Ak nechceš takto riskovať tak ti to odporučím ešte takto opieskované dať našoopovať hlinníkom. To by malo vydržať všetko :wink:

btw ten vyfučok prevarený to si mal na favo zvodoch ? :shock:

No, poviem Ti, že tá tabuľovka sa mi nezdá...ale rozmýšľam, že existuje čosi také ako černenie (skrutky sa tak povrchovo upravujú)...rozmýšľam, žeby som to takto nechal urobiť...mal by som aj kde, iba musím ešte zistiť, aká je tepelné odolnosť tejto povrchovky...alebo žeby nazinkovať?

Hej, ten výfuk mám na origo Favo zvodoch...ale keď to prehodím, bude na predaj...

Megane 1,9D

14.1.09, 13:11

ferrari píše:
No, poviem Ti, že tá tabuľovka sa mi nezdá...ale rozmýšľam, že existuje čosi také ako černenie (skrutky sa tak povrchovo upravujú)...rozmýšľam, žeby som to takto nechal urobiť...mal by som aj kde, iba musím ešte zistiť, aká je tepelné odolnosť tejto povrchovky...alebo žeby nazinkovať?

Hej, ten výfuk mám na origo Favo zvodoch...ale keď to prehodím, bude na predaj...

černenie mysliš eloxovanie. Nie je to moc dobrá povrchová úprava - stači sa pozrieť na čiernené skrutky - po par tyždnoch vonku hrdzavejú.

co by si za ten výfuk chcel ? mal by som on celkom zaujem :)

14.1.09, 15:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Já bych to udělal jak psal Michalkatka, vyvařit v oleji ale bylo by určitě lepší nějak zaslepit díry aby to nešlo dovnitř

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

14.1.09, 17:47

Příspěvek 
Kristensen a co to vnutri urobi ? maximalne to bude par prvych kilometrov troška dymit ...

14.1.09, 17:55
Profil ICQ

Příspěvek 
A v akom oleji to vyvariť? Ešte pouvažujem...nezdá sa mi to príliš ekologické, ale možno to tak urobím

Molso - ten výfuk, chcel by som17€...tak nejako stojí nový...tento má nalietané cca 15 000 km a auto bolo stále garážované. Inak, stál ma cca 1300 Skk (500 Skk výfuk + 800 Skk dopasovanie). To dopasovanie stálo celkom dosť, ale to aj dosť dlho trvalo (bol som pritom)...a inak - bol to nepoužitý komunistický výfuk (= mohlo by to ešte dosť vydržať...).

A hej, to černenie skrutiek nič nevydrží...mal by som možnosť dať to aj nazinkovať, dokonca aj ZnNi...no, spýtam sa ešte galvanikárov, čo hovoria na zinok a jeho tepelnú odolnosť...

Megane 1,9D

14.1.09, 17:57

MOLSO píše:
inak nieto mi radil že železo nahriať takmer do červena a ponoriť do oleja je veľmi dobrá povrchová úprava...

s tým ho zakalíš :shock: pozri si niekedy mythbusters ... jedno kladivo rozzeravili pichli do oleja a potom buchli toto zakalene a "seriove" :lol: kladivo o seba a seriove sa ohlo a to zakalene sa zlomilo / rozbilo[/quote]

Tak to ho nezakalíš. Kalení do oleje je velmi složitá operace, a běžné ocele ane zakalit nejdou. maj málo % uhlíku. A ohřátí do červena moc nedoporučuji stačí odhadnout teplotu tak na 500 - 600 stupnu (šedá barva povrchu) poznáš to tak že se na železe udělá černej povlak jakoby saze až slezou má to tu správnou teplotu pak to celý ponořit do oleje chvilku nechat a pak do vody. Když to uděláš do červena tak se na tom železe udělaj okuje a ty pak po čase opadaj a povrchovka bude v háji. Jinak vím o čem mluvím, studuval jsem uměleckého kováře a černění do oleje byla témeř každodení operace.

14.1.09, 18:12
Profil ICQ

JHn píše:
MOLSO píše:

Tak to ho nezakalíš. Kalení do oleje je velmi složitá operace, a běžné ocele ane zakalit nejdou. maj málo % uhlíku. A ohřátí do červena moc nedoporučuji stačí odhadnout teplotu tak na 500 - 600 stupnu (šedá barva povrchu) poznáš to tak že se na železe udělá černej povlak jakoby saze až slezou má to tu správnou teplotu pak to celý ponořit do oleje chvilku nechat a pak do vody. Když to uděláš do červena tak se na tom železe udělaj okuje a ty pak po čase opadaj a povrchovka bude v háji. Jinak vím o čem mluvím, studuval jsem uměleckého kováře a černění do oleje byla témeř každodení operace.[/quote]

No, zakalíš, nezakalíš - liatina má dosť uhlíka...keď aj to priamo nezakalíš, iste jednoducho skrehne...a o akom oleji sa tu stále rozpráva? A ešte, nestačilo by to tým olejom nejak poliať? Či už je tam riziko, že sa to vznieti? Lebo inak by som musel mať toľko oleja, že si môžem rovno kúpiť ďalšie zvody...

S tým ZnNi nemá nikto skúsenosti? potrubie by zostalo vysokokoróziiodolné a s oceľovým vzhľadom....

Megane 1,9D

14.1.09, 18:41

Litinu bych asi radši nečernil. Olej může být jakýkoliv vyjetý motorový olej apod...

Dalo by si to polívat ale rozhodně je lepší ponořit. A riziko že to chytne je veliký jak i ponořování tak u polívání.

15.1.09, 17:32
Profil ICQ

Příspěvek 
já sem jednou přišel domů a fotřik mi svody nastříkal nějakou šedou barvou na kotle, chtěl sem je teda černý, ale to je jedno...drží to do dneška a je to i na tom krycim plechu...a sání sem trošku poleštil :wink:

15.1.09, 18:23
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další