Autor |
Zpráva |
Tomáš928
|
zvyšovanie výkonu
Chiptuning je optimalizácia parametrov uložených v pamäti riadiacej jednotky motora, ktorú používa väčšina moderných automobilov. Touto zmenou dát v čipe riadiacej jednotky možno dosiahnuť zvýšenie výkonu a krútiaceho momentu a často zároveň úsporu paliva o 5-10 %. A toto ma veľmi zaujalo. Mám Felíciu , na ktorej by som to chel vyskúšať, len najprv by som chel počuť názory viacerých ľudí. A taktiež by som chel vedieť názory na Prepĺnanie motora náporovým vzduchom.
|
30.6.11, 16:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
Re: zvyšovanie výkonu
Preplnanie naporovym vzduchom? Co to je? Ten ciptuning si chces robit sam alebo to niekomu das urobit? aku tu feliciu mas?
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
30.6.11, 16:49 |
|
|
big.jedla
|
Já mám na 1.3MPi chip od cimbu Nějaké extra nárůsty výkonu se nekonají... ale chová se to o mnoho lépe tam kde v sérii už citelně dochází dech to je za hranici 4500ot. S chipem tam ještě je nějaký zátah což se při předjíždění hodí. Pokud se člověk krotí tak snížení spotřeby o pár deci taky je poznat. Ale jako hlavní výhodu ale vidím v tom, že se zlepšila odezva na plyn a zmizeli ty "díry" v plynu. Takže se to tak nějak "pohodlněji" ovládá.
Za mě ten chip smysl má... ale nemá tu cenu co za "nový" chtějí. Já koupil za 1500,- chipovanou jednotku a za 500,- prodal origo a za tuto cenu si myslím že to stálo.
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
30.6.11, 18:39 |
|
|
Hiro
|
chipovat auto tipu felicie, je jako narvat motor z F16 do Mig 21, prostě zbytečné
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
30.6.11, 19:21 |
|
|
sachmar
|
|
30.6.11, 21:03 |
|
|
CROWACK
|
sachmar: Jsi idiot. Gratulujeme...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
30.6.11, 22:43 |
|
|
big.jedla
|
Nějak nechápu... napsal jsem někde, že mám z feldy ferrari??? Napsal sem že to přidalo asi tak 0,5koně v běžných otáčkách, 1 až 1,5koně v otáčkách na 4500 a zlepšilo odezvu na plyn. A že za tyto vypsané věci nemá nejmenší smysl dávat 3500,- nebo kolik za to dneska chcou. Ale 1000,- za to, že se s tím troošku pohodlněji jede a o 0,1-0,2l na sto méně žere docela jde.
|
30.6.11, 22:57 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
feldy stárnou, já měl MPi Lxi, motor v pefektním stavu rozvody, svíčky, tlaky, jel jak raketa, cimbu trochu přidalo ale hlavně motor táhl hned odspodu, výborné acelerace, spotřeby jsem měl i pět litrů, nezávislí lidé říkali jakoby je někdo tlačil zezadu při jízdě, jí bych osobně začal tak že motor Lx , nechal udělat hlavu komplet, rozvody, poslal vstřiky na vyčistění, udělal klapku, prozkoumal všechny komponenty a akční členy, nešetřil bych na svíčkách, moderní olej s plastifikátory, prostě všechno do supr stavu, pokud by mě motor přesvědčil že šlape šel bych do cimbu, pokud je motor starý unavený zanedbaný tak cimbu neudělá nic jen vyhozené prachy,
|
1.7.11, 09:52 |
|
|
vapno92
|
Ak máš BMM tak radšej prerob na MPi.
_________________ IQ+♥=ŠKODA EX:Favorit '94 a.k.a. Faťas Zradil som ale nikdy nezabudnem Peugeot 405 1.9GRD
|
1.7.11, 15:24 |
|
|
ferrari
|
Ja mám taký názor, že ak to nestojí veľa peňazí, tak prečo nie? Aj keď to pomôže len trochu, aj tak je to vítané...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
1.7.11, 18:47 |
|
|
big.jedla
|
přesně tak hlavně to že to tak moc nevadne ve vyšších otáčkách je vítané při předjíždění...
|
1.7.11, 22:30 |
|
|
ventYl
|
u cimbu / motorexcelu ani tak nejde o nejake papierove zvysenie vykonu, ale meni sa tvar krivky. zvysenie maximalneho vykonu obvykle nikoho nezaujima, ked je to niekde okolo 5000 - 5500 /min, zaujimavejsie je navysenie tociveho momentu v strednych a vyssich otackach. obvykle sa to ale kombinuje aj s ostrejsou vackou.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
2.7.11, 10:16 |
|
|
ferrari
|
Mo, a toto by som ja presne privítal pri mojej 1,4ke v 306ke...trochu zmeniť charakteristiku od 4000 ot vyššie...sry za OT.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
3.7.11, 06:45 |
|
|
Tomáš928
|
Chiptuning si chcem urobiť sám, chcem to vyskúšať. Zháňam o tom nejaké informácie. Prepĺňanie náporovým vzduchom sa používa pri motorkách. Ide o nasávanie stlačeného vzduchu tvoreným rýchlosťou. Je to môj nápad a zatiaľ len skúšam a zisťujem, či by to mohlo fungovať aj v aute.
|
4.7.11, 15:22 |
|
|
CROWACK
|
Jak často jezdíš 150+?
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
4.7.11, 15:40 |
|