Autor |
Zpráva |
slavo1589
|
ZAHADA prosim pomoc...
Zdravim vas. mam feliciu 1,3 bmm 170 tic. moj problem je taky ze nechce startovat, niekedy ide uplne normalne startuje, a potom nic toci toci ale nema ani snahu chytit...ked startujem cca 20sekund vkuse tak to niekedy chyti len tak mizerne na cca 300 otacok a musim drzat plny plyn aby som ho udrzal nastartovany ked ho uz mam nastartovany chvilku tak ide pekne akurat poriadne kolisu otacky raz idu 1100 a potom odrazu 400...vymenene: sviecky,snimac otacok,hlava rozdelovaca,snimac teploty, zapalovaci modul...vag neukazal nic preto vas prosim o radu pretoze mi nikto v okoli nevie pomoct DAKUJEM
|
10.7.11, 14:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Re: ZAHADA prosim pomoc...
škrtici klapka?
|
10.7.11, 14:49 |
|
|
škodovka
karosář
|
Někde ti tam jde falešny vzduch
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
10.7.11, 15:02 |
|
|
Kristensen
|
já řešil něco podobnýho s tím že když to stálo dýl jak 2-3 hodiny tak to chytlo okamžitě bez problémů, když to stálo do deseti minut tak to taky chytlo hned ale jak to stálo 10 minut až ty dvě hodiny tak slušnej problém to nastartovat, točilo to jak vzteklý ale nechtělo to chytit a když už to chytlo tak to sotva drželo 400 otáček podle VAG a ještě když to nechtělo chytit tak to stačilo roztlačit na dvou třech metrech pustit spojku a ten motor okamžitě bez jakýhokoliv zabrblání chytnul a jel uplně v pohodwě a volnoběh taky v pohodě, nakonec byly v háji vstřiky, přivezl jsem ze staršího motoru, hodil je tam a už to je možná snad rok co to jezdí bez problémů a bez jedinýho zaváhání při startu, jo a to auto mělo v tý době kdy se měnily vstřiky najeto 80 000 ten chlap si ho koupil uplně nové a zřejmě to bylo způsobený špatným benzínem protože to začlo bez jakýho koliv prvotního náznaku ze dne na den a tři dny před tím tankoval plnou nádrž. A ty vstřiky sice netekly proudem ale když jsem vytáhnul celou lištu a natlakoval ji čerpadlem tak během jedný minuty ze dvou vstřiků ukáplo snad 20x. Ono je někde v DP napsaný kolik to může ukápnout za jakou dobu.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
10.7.11, 15:39 |
|
|
Kristensen
|
ale teď koukám že jsem se překouknul protože ty máš 1,3 BMM no tak na tom byl zase jinej problem že chlap měl všechno nové všechno vyměněné ale nakonec nefungovaly nové zapalovací kabely
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
10.7.11, 15:41 |
|
|
slavo1589
|
Dakujem za odpovede. ten falosny vzduch taha akoze niekde cez sanie ? a na klapku sa chystam zajtra ze ju vyberiem a vycistim ...inak auto som skusal aj roztlacit ale ono to proste nechyta..rozmyslal som aj nad cerpadlom ale keby bolo zle tak by to robilo aj pocas jazdi nie ? tak ja uz fakt neviem ale vzdy ked niekde potrebujem surne ist tak to nejde ...
|
10.7.11, 15:49 |
|
|
Capricorn
|
Škrtící klapku má smysl čistit u MPI, ale ne u BMM. U BMM je klapka čištěná palivem jelikož vstřikovací ventil je nad ní. U MPI jsou vtřikovací ventily před sacími ventily tím pádem tam přes klapku prochází jen vzduch. Co má hlavně smysl u BMM čistit na vstřikovací jednotce je potenciometr (snímač polohy klapky).
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
10.7.11, 15:55 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
slavo mě by zajímalo jakou máš teplotu motoru v bloku měřených hodnot podle mě tam najdeš mínus 49,5 dále by mě zajímal tlak paliva musíš vřadit nějaký tlakoměr, dále by mě zajímalo gumové koleno co je na sání a je tam připojená trubka na posilovač brzd tam bude asi pěkná díra aky by mě zajímalo když startuješ , mrkni se na klapku jestli pži startu teče po klapce benál, čím to je se dovíš zde http://www.vestirna.com/koule/
|
10.7.11, 16:25 |
|
|
slavo1589
|
dakujem. chcel som to ist teraz pozriet ale prsi tak mozno o chvilku... este poviem taky detail, ak vypojim baterku na cca hodinu a potom ju zalozim tak auto startuje bez problemu...ale ked uz raz nastartujem tak to ide v pohode...myslel zom si ze to bude zapalovaci modul tak dom ho vymenil a pre istotu som k nemu natiahol este jednu kostru...auto napriklad 5 dni ide a potom uz nenaskoci ..chlapi uz som v koncoch uz to riesim 2 mesiace..
|
10.7.11, 16:41 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já řešil něco podobného zelenina na třech pinech heláku, opakovalo se to dal jsem i nový konektor, pak odešla baterka, pak nešlo palivo tak jsem jen vytáhl konektor od vtřikovače nasadil a palivo jelo, nakonec se musel vyměnit vstřikovač, po těchto problémech odešel starter uhlíky ani tuk majíitelka mi napsala nepříjemní sms jak po mých opravách auto zas nejelo ale tak to prostě je porucha oprava
|
10.7.11, 19:09 |
|
|
slavo1589
|
chlapi diki moc za ochotu !!! teraz som chcel ist vycistit klapku auto nestartovalo, tak som tu na fore cital ze treba skusit 3-4 krat zapnut kluc do druhej polohy aby natahalo palivo. tak som to urobil a auto na supu nastartovalo ! klapku mam vybratu dam nove tesnenia a tak...cize myslite ze to bude cerpadlom ? zajtra to este skusim dat niekomu pomerat a kupim asi nove cerpadlo.
|
10.7.11, 19:52 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Cerpadlo je docela dobry kandidat na sraci soucastku v tomto pripade.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
10.7.11, 20:50 |
|
|
slavo1589
|
tak chlapi dakujem vam velmi pekne za odpovede, zajtra skusim este vymenit rele cerpadla a uvidime. ak nepomoze rovno ho vymenim ...dam vediet ako som dopadol
|
10.7.11, 21:25 |
|
|
slavo1589
|
no tak dnes som kupil nove vstrekovanie, rele palivoveho cerpadla atd...na diagnostike mi ukazalo hallov snimac...a ten som myslel ze mam prostitutka dobry ked som ho pred 2 tyzdnami kupil novy...takze zajtra reklamacia a uz mam novy. uvidime ci pomoze
|
11.7.11, 16:21 |
|
|
michalkatka
|
hall ti na stojacom motore ukazuje vždy, keď natočíš zmizne to, to je normálne...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.7.11, 16:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|