Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 05:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Identifikace motoru Škoda Rapid 
Autor Zpráva

Příspěvek Identifikace motoru Škoda Rapid
Mám prosbu. Pořídil jsem si Rapida kterého bych časem dal rád do původního stavu a řeším co je tam za motor.
Jedná se o model 136 z roku 88 koupený kdysi v Tuzexu.
Původní číslo motoru je podle techničáku 5767817/136. V roce 2005 je v techničáku napsaná výměna motoru číslo neevidováno blok motoru typ 781.136 označení na bloku.
Teď tam mám motor který má za lomítkem 7 hlava je litinová na znaku barva asi hnědá (je tam houby vidět i když jsem to umyl). Může mi někdo poradit co je to vlastně zač popřípadě kde najdu ten typ motoru? Díky Vložil bych i fotku ale bohužel jsem stará škola a nevím jak na to :lol:

7.1.12, 18:52
Pspvek Reklama

Pan Kapitán

Příspěvek Re: Identifikace motoru Škoda Rapid
/7 je 742.13, pokud je to Mko a 1000MB, pokud ma stary olejovy filtr.

A podle papiru tam ted patri blok z Favorita.

Cvokárium: Youtube Instagram

7.1.12, 18:55
Profil ICQ YIM

781.136 je 46kw blok z favorita, nejaká foto by nebola?

7.1.12, 18:57

Sakra to je rychlost.
Takže je to 130 jelikož má filtr na olej plechovej hlava je litinová a ten typ samo sebou nesedí co? To znamená že to je z Rapida ale staršího co neměl hliníkovou hlavu? Omlouvám se ale mám ho teprve od vánoc a doma na dílně rozdělanýho Itala takže ta historie mi zatím moc nejde :lol:
Problémy na Stk mně naštěstí netrápí nechám to zatím takhle jak to je protože ten motor jde celkem hezky.
Fotky bych přidal rád ale bohužel nevím jak na to. Nahoře vidím to Img ale nevím jak dál. Marná sláva hort stará škola :lol:

7.1.12, 19:21
Pan Kapitán

Nekde je to tu napsany, ale v podstate nejsnazsi je hodit album na rajce.idnes.cz a dat sem odkaz.
Jinak se pouziva imageshack, kterej ti primo vygeneruje kod pro forum a ten vlozis do prispevku.

7.1.12, 19:29
Profil ICQ YIM

Motoru 130 je záhodno se co nejdříve zbavit. Konstrukčně je poddimenzovaný a krom praskání hlav nenabízí žádnou výhodu. Pokud je v papírech skutečně 781.136 jsi šťastný člověk, můžeš tam legálně mít obyčejný Favo motor, do jehož bloku jde dát i vnitřek z Fabie 1.4.

130 se zbav dokud to jde - nejhorší možná varianta Škoda OHV motoru

7.1.12, 19:47

Sakra Viky ty jdeš na mne moc rychle. Já už jsem vážně starej kokot a s těmahle věcma se celkem peru ale snad se mi to povedlo. :lol:
http://jahody11.rajce.idnes.cz/nastenka#DSC_0011.jpg
Vyfotil jsem jenom to číslo ale zítra budu na dílně dopoledne zase tak můžu udělat fotek víc.
Jinak Rapida jsem si pořídil proto že se mi celkem líbí a já mám na dílně rozdělanou první generaci Lancie Beta. Mám ji tam ale už třetím rokem dělám víceméně jak čas dovolí a do tohohle bych se rád pustil až to dodělám. Při mém tempu ale počítám že to mám tak na dva roky ještě určitě. Zatím bych rád jenom poskládal díly a jelikož to mám na papírech tak to možná v létě i občas vytáhnu když bude čas.
Každopádně měl bych se začít dívat po motoru za Favorita tohohle typu. Já beztak počítám že motor půjde ven i s převodovkou kasu budu dělat celou a samo sebou celolak tak ten motor to je asi to poslední. Sehnat ho by asi taky neměl být problém ne?

7.1.12, 20:04

motor ani ne, jako svody z rapida 136.
130tka neni špatny motor, jen se ho nesmi moc huntovat

7.1.12, 20:08

Tak já už jsem celkem vyblblej navíc si myslím že pokud to za léto vytáhnu aspoň dvakrát tak budu rád. Rapida mám od známého. Byla to pozůstalost a doma se mu k tomu prý nějaký motor a díly ještě válí tak mu musím cinknout a stavit se pro to. Možná tam ty svody budou.

7.1.12, 20:24
Pan Kapitán

Mely by bejt, puvodne je vuz urcite obsahoval, hodi se na 742.136 i 781.136.

7.1.12, 20:40
Profil ICQ YIM

Teď jsem původnímu majiteli (auto je po jeho otci) volal a podívá se jestli se doma ještě něco neválí. Co jsem ale vyrozuměl když jsem si ho bral tak ten motor tam byl už dýl a až v tom roce 2005 se mu to povedlo nějak zapsat do techničáku tak snad ten původní nevyhodily a někde se mu tam doma válí.

7.1.12, 21:10

Pokud má být v původním stavu, tak jedině s motorem, který tam patří. A to 742.136 a ne Favorit 781

8.1.12, 01:32

Tak přiznám se že tak by se mi to líbilo nejvíc ale s tím už asi nic nenadělám. V techničáku je to napsaný takhle tak to tak budu muset nechat. Zatím tam nechám co tam je papíry mám v depozitu ale v březnu mi končí Stk (s tou problém nemám) tak ji udělám a v létě to asi občas provětrám. Uvidím jak dopadnu s tím motorem u původního majitele.

8.1.12, 10:41
Pan Kapitán

Jeste bych upozornil, ze v jiste dobe se od sebe 781.136 a 742.136 nedaly nijak odlisit. Jeidnej rozdil byl, ze 781.136 mel cislo vedle rozdelovace a 742.136 mel cislo na pumpe, ale i ten 781.136 ten nalitek mel. Takze montazi motoru z Favorita z roku 88/89 a doklepnutim cisla na pumpu bys zaridil, ze nikdo nepozna kterej to ve skutecnosti je.

8.1.12, 10:55
Profil ICQ YIM

Tak jsem mluvil s kolegou co sem tam rozebírá nějakýho favorita a až mu něco praští přez nos tak se ozve. Beztak než dodělám Lancii to je tak dva roky tak musí Rapid holt počkat a do tý doby snad všechno seženu.

8.1.12, 11:02
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další