Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 09:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Škoda Fabia 1.4 mpi netáhne 
Autor Zpráva

Příspěvek Škoda Fabia 1.4 mpi netáhne
Dobrý den. Mám takový "neprvní" dotaz. Předem se omlouvám že zakládam nové téma, jestli to tu už někde je tak jsem to vážně nenašel... :sick:
Mam (jak výše popsáno) fóbku a vůbec mi to v podstatě nejede. Při sešlápnutí plynu na podlahu se prostě nerozjede a neni znát ani nějak výrazně zrychlení, spíše vůbec ale nakonec zrychlý. Skoušel jsem jí sešlápnou při 2500 ot/min. (1500, 3000, 3500 sem zkoušel také) a motor je slyšet jako kdyby chtěl ale nemohl. Nejsem skušený ba naopak jezdím chvilenku :lol: ale co jsem to auto půjčil skušenějším tak všichni řikali že oproti jinému mpi ve fábce to fakt nejede. :cry: tak nevím. Auto jsem koupil v lednu, je měněná řídící jednotka, rozvody řetězové nově dělané nejdou ani slyšet. Filtry měněný, olej měněný, tankuju u shellky. Je prasklý výfuk jde to slyšet. Zvuk má díky prasklince do RS :wink: ovšem k ničemu. Automechanik řikal že prý možná ucpaný výfuk nebo spíše karbec. Taky jsem již přečetl jinde fórum ale furt to nebyl přesně můj případ. Tak doufám že mi někdo z vás poradí :cry: jinak ještě kámoš (čerstvě vyučenej automechanik) řikal že mi podezřele cvakaj ventili, tka nevým já tomu moc nevěřil mno... Na VGA jsem ztím ještě nebyl. Mam s tím najezdíno cca 6 tis. km a auto má teď 119400 km. Nevím jestli je to užitečná informace ale mam tam pneu šířky 195 (6,5) čerstvě kupovaný tróny před tim tam byli disky 185 ale na výkonu se to nějak neodrazilo... ještě by to mohli být vzádu zarezlý bubny, chystám se hodit to znavu do servisu protože ručka skoro nebrzdí a kdž necham fabku zkopce tak ručka je mezi sedačkama a auto jede dál tak brzdim ručkou a pře zpátečku :sick: nevým si prostě rady. :(
Poraďte prosím budu moc vděčný. Děkuji předem.

20.5.12, 10:47
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Škoda Fabia 1.4 mpi netáhne
automechanik ma pravdu. deravym vyfukom u atmosferickeho motorceka utecie dost konikov. a ak je deravy pred lambdami tak bohata zmes znici katalizator a ten upcha vyfuk... a to uz auto ani nerozbehnes.
skontroluj si ci ti stale nebrzdi rucna brzda (vyrazne teplejsi disk po jazde oproti ostatnym)

20.5.12, 11:31

hmmm.... byl jsem na projížďce a sahal jsem na bubny, výrazně horký nebyli. Jak jsem již popisoval mam s ní problémy že nebrzdí. Vůbec jsem se divil že ty bubny byli zahřátý protože necítím že by auto brzdilo na zadek. Když jsem nedávno brzdil prudce zabokovali se mi jenom přední kola. Přitom mam ještě dojem že jedna pakna (mam takové tušení že levá) je více zbroušená než ta druhá. měl jsem rozebraný interiér a ruční brzdu jsme chtěli s kámošem utáhnout.... museli jsme tam dávat asi 6tery matice protože jsou pakny nejspíše sjeté(taky mě to čeká za 14 dní)... pomohlo ale jen na chvilenku, během 2 týdnů sem jí zas musel začít tahat až do nebes abych byl schopen aspoň trošku zajistit auto, které stejně při větším kopci nebrzdí a musim tam házet gang....

Comfort

20.5.12, 13:31
Mistr mechanik

na dálku těžko radit z mechaniků máš jak vidím strach něcoo vymění a k ničemu to nevede, píšeš něco o výfuku tam je důležité zda je prasklina pře kyslíkovou sondou to asi nevíš jen víš že je jiný zvuk,

tak jedině věštecká koule http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=v ... CA&cad=rja :wink:

20.5.12, 17:09
Ignorant pravidel

nebudou sjete ale zaseknutej samostav proto ti rucka nejde serisid a zadek ti nebrzdi protoze tam ty pakny proste nedosahnou

20.5.12, 17:22

slovacek.milos píše:
na dálku těžko radit z mechaniků máš jak vidím strach něcoo vymění a k ničemu to nevede, píšeš něco o výfuku tam je důležité zda je prasklina pře kyslíkovou sondou to asi nevíš jen víš že je jiný zvuk,

tak jedině věštecká koule http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=v ... CA&cad=rja :wink:

nemám strach, náhodou měnil uloženi v předník tlumičích a zatim fachá :o) ale mám strach aby si to tam nenechal zbytečně dlouho a nechtěl za to miliony pak... tak abych mu mohl říct a sám odhadnout co to asi je a na jak dlouho to je... je mi jasný že tam to auto bude cca. 3 dny :P a jestliu je kyslíková sonda víc dozaději ad katalizátoru a je taková cc metr dlouhá a větší než trubka, tak na tu jsem koukal a je vařená z obou stran... zdá se že tam odtud to prdí... ležel jsem pod tim už několikrát...

Comfort

20.5.12, 18:48

21lucas píše:
nebudou sjete ale zaseknutej samostav proto ti rucka nejde serisid a zadek ti nebrzdi protoze tam ty pakny proste nedosahnou

Co to pro mě znamená co musím udělat když je samostav v haji? :shock:

Comfort

20.5.12, 18:48
Ignorant pravidel

rozebrat skontrolovat vycistit vymenit :D nejlepe nejakemu mechanikovi

20.5.12, 18:51

Další starost :( díkes moc :D

Comfort

20.5.12, 19:33

jak psal milos, tezko radit...odvez to nekam do servisu, ale fundovany osobe, tomu, co ti rikal asi vyfuk nebo karbec se zdaleka vyhni...

v podstate jsi jeste nic neudela, tak nemuzes nic zjistit ;) chce to diagnostiku, opravit rozbity a potom vylepsovat...rozhodne ale zkus sahnout nejaky jiny fabii na vejfuk a pak to zkus na ty tvoji, jestli obe foukaj stejne...

az neco vyzjistis (brzdy, vejfuk) bude se resit dal...vzduchovej filtr je tam jakej? palivovej? svicky? nezustal ti hadr v hadici ke klapce?

21.5.12, 21:11
Profil ICQ

mno... tomu servisákovi jsem přivezl fábii s funglnovýma trónama a gumama a řekl jsem mu a´t mi je tam hodí (včetně vyvážení, atd...) chtěl za to 6 kil... dál řikal že když ho kluci (asi od autoservisu) vezli do lakovny, (pač mě naboural bagr tak to šlo z pojistky :D) tak že prý na to že je to 1.4 tak to vůbec netáhne. Sám ze skušenosti: jel jsem novou fiestou jako náhradní vůz na týden, byla to 1,25 16V a táhla trojnásobek co ta moje 1.4 mpi. Teď jsem kontaktoval teda jednoho kluka co má fábku žlutou upravenou... domluvím se s ním na srazu a poměříme foukání z výfuku.... vim ale na stopro že je tam direčka někde... dokonce asi vím kde...
Vzduchovej jsem měnil (byl tam ještě původní se 120 tkm) ale výkon se zdá být stejný možná o 2-3 procenta lepší. Měnil jsem ho společně s olejovým filtrem a olejem (polosyntetika - polský 10-40). Palivový filtr jsem skoušel najít u zadních kol... našel ale teď se mi nevybaví co jsem se tam vlastně dočetl :D... svíčky asi budou třeba nový.. nevim mrknu na ně až bude čas... hlavně se trocha bojim pač jsem se zatim v tom tolik nerejpal :S... hadici ke klapce jsem na tomhle autě snad ani neviděl... takže myslím že asi nn... Jinak kámoš, čerstvě vyučenej automechanik řikal něco že se mu zdá být něco s ventilama ("nějak divně ti klapou ventili se mi zdá") nechci mu ale věřit je bez praxe... teď dělá skladníka :D

Takže lidičky čím byste začalli jako první? Výfuk, svíčky, pal. filtr, ruční brzda (potřebuje stejnak), ventili a nebo doporučený seřízení motoru z autobazaru? A hlavně, Když nemam jezdit k tomu co mi měnil gumy a řikal něco o výfuku ("...zřejmě asi ucpaný výfuk nebo kaťák, uvidíme...") tak kam mam ject? :( Poblíž kladna.... :(

Comfort

22.5.12, 19:14
Mistr mechanik

ventily bych neseřizoval to akorát dojebeš :oops:

22.5.12, 19:24

hmmm... a navíc právě čtu že fóbie má samoseřizovací... nevim co s tim... hlavně do jakýho SERVISU :(

Comfort

22.5.12, 19:34
Dřevák na focení, neumí ostřit

slovacek.milos píše:
ventily bych neseřizoval to akorát dojebeš :oops:

ani nejni třeba má to hydroštely :lol:

22.5.12, 20:04
Profil ICQ

hmmm.... koukam že jí asi stejnak hodim do chipu... jede teďka trošku lépe opět... musim jí točit mezi 2500 - 3500 co rychlost (kromě 1 gangu) pak jede líp... na benzín bych řek normální.... stejnak bych se rád projel jednim úplně stejnym MPI 1.4 abych věděl na jisto.... kurňa to sou řešení tady :D

Comfort

26.5.12, 16:10
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další