Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 19:28

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
 Vstrekovacia jednotka BMM 
Autor Zpráva

Příspěvek Vstrekovacia jednotka BMM
Zdravim.
Rozladil som skrtiacu klapku na formane asi 1.3 ktoviekolko KW auto nieje moje mam to len spravit...
Mam par otazok. Aka je zakladna poloha tej klapky? Ak funguje nastavovac skrtiacej klapky na 100 percent tak sa klapka zavrie a to tak ze sa dotkne toho dorazu? toho kolika??? A je aj maximalne uzavreta tim myslim ze okole toho taniera by nemalo prepustat ziaden vzduch? alebo sa opiera o ten doraz ale klapka netesni. Mam podozrenie ze ten servomotorcek sa nevrati tak ako by sa mal, ze sa uplne nezasunie. pozrite video
http://www.youtube.com/watch?v=4QxZdjPMifY

Spravil som to co ten pan ze som pretocil motorcek na minimum ale ten kolik co sa z neho zasuva a vysuva sa nevratil uplne dovnutra ale motorcek bezal a bezal az kim som ho neodpojil zo zdroja. Ked som to prepoloval aby sa to vysunulo von na maximum tak sa to vysunulo a potom zaseklo. znova som to dal na minimum a sa mi zda ze to malo zasuva. Aj na minime je klapka otvorena a toho dorazu sa nedotkne- ostane pootvorena.

Je tam taky srobik, ten som vytocil tak aby sa klapka priblizovala k dorazu ale aj na maximalnom vytoceni bola stale daleko od toho dorazu.

Ako to ma byt nastavene??? Aky mam namerat odpor na odporovej drahe snimaca natocenia polohy klapky ked ma byt natocena tak ze motor nebezi?

Problem je ten ze auto nastatuje dobre asi 6-7 sekund drzi otacky a potom zacnu padat az skape. Ak ho drzim plynom drzi chvilu ale potom ajtak zacnu padat dole, prydam plyn viacej otacky idu vyssie nachvilu potom dole. pustim plyn neudrzi volnobeh skape... nove kable aj sviecky, benzin je, prepad je nieje ucpaty, cerpadlo pal.filter neviem, VN neviem, palec a veko neviem zdaju sa byt este ok, rozdelovac myslim ze je o 180. lambda stara, snimac nasavaneho vzduchu som prestriekal aj mechanicky z neho zlupol skrupinu, snimac chladiacej neviem, asi vela oleja v olejovej vani.

20.3.14, 20:30
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Vstrekovacia jednotka BMM
Proč sis hrál s tím šroubkem? Na ten se NESAHÁ! Nastavuje se tím potenciometr vůči klapce a spínači volnoběhu v kolíku nastavovače. Bez vagu to neseřídíš, řídící jednotku jsi tím rozhodil.
Dotáhni to do servisu, nebo dotáhni někoho s vagem k tomu nebohému vozidlu.

20.3.14, 21:05

To bude problem :!: Nato niesu keše. Preco som ho tocil? Aby som dostal klapku blizsie k tomu dorazu. Napadlo ma ze RJ sa to asi pacit nebude ale aj v servise ten srob budu musiet natocit tak ako bol od vyroby. Takze ako? Kolko? Co ten motorcek? Je dobry alebo nie? Moj plan nastelovat klapku lanko motorcek ako to ma byt odpojit baterku a skusat to nastartovat. A pre informaciu co nastavia cez pocitac?

20.3.14, 21:12

úhel klapky
edit: a možná bude jednodušší sehnat novou klapku než se mrdat s tou rozhozenou..

20.3.14, 21:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Uhol klapky musi RJ zistit zo snimaca natocenia klapky, nato tam hadam je :? a este k tomu ma 2 drahy volnobeh tusim do 24 stupnov. Myslim si ze aj keby sa ten kontakt na servomotore nezopol vie ze klapka je zatvorena , noha neni na plyne tak nech sa stara o volnobeh. To auto sa musi opravit bez koruny a jazdit 2 mesiace a ide do srotu. Staci ked nebude skapinat.

Ak bude klapka spravne natocena a bude dotoho strekovat benzin musi to ist! Len ju nastelovat aby bol dobry pomer palivo vzduch.

http://autodiagnostika.autobazar.sk/?p[location]=r4 ktory z tichto kablov by sedel? Ked mam dat 20 eur servisu za to ze sa napoja to si mozem rovno ten kabel kupit pre seba. A dik za rady len by som potreboval aj odpovede nato co som sa pital

20.3.14, 22:00

na toto nevedel nikto odpovedať ani mne, ja som moje BMM totálne prenastavil a dospel som k tomu že pokiaľ motorček dorazu odmontuješ, alebo elektricky zasunieš tak aby sa nedotýkal dorazu klapky musí na 1. odporovej dráhe čo je od 0 - 24° približne 0,45V to je na svorke č. 2, pričom na svorku 1 privedieš mínus a na 5 plus...

viewtopic.php?p=558973#p558973

21.3.14, 16:22

Takze ty si to riesil tiez a uspesne? Nemusel si potom zohnat druhu? Myslel som ze to nastavim tak ze pripojim ohmmeter a budem natacat klapkou a ked sa ukaze spravny odpor, budem vediet ze v tejto polohe ma byt a cakat na startovanie a keby padali otacky RJ to zvysi tim motorcekom. Uz som to skusal hocijako ale ani plynom otacky neudrzim a motor nevytoci ani nad 3 tisic a pri prudkom plyne ho dusilo.

Kupim nejaky kabel ale niesom si isty ci sa Forman napoji, potom tie zakladne hodnoty bud ulozene niekde? Ake by som tam mal nastavit

Inak nerozumiem tej logike ,zakladne hodnoty... Napriklad naco tam vobec ten spinac volnobehu je? Ked da vodic nohu dole z plynu vratna pruzina vrati klapku ,,na doraz´´ a bezec sa s nou vrati tiez a RJ podla by vedela ze motor ma ist na volnobeh. Zbytocne sa mi to zda byt skomplikovane a uz ked tam dali motorcek co ovlada klapku tak uz u mohol vediet otocit z minima na maximum, To je taky problem urobit dlhsi ten snek?

21.3.14, 17:38

Keby sa to dalo urobiť jednoduchšie (a hlevne pre nich lacnejšie),už by to tak robili,neboj sa.Preštuduj si trošku,ako ten systém funguje. http://stekly.wz.cz/bmm.html

http://www.sptech.sk/

22.3.14, 07:31
Profil Zobrazit autorovy stránky

spínač voľnobehu tam byť musí, je súčasťou dorazu klapky na tom šneku servomotorčeka, hlavne aby RJ vedela kedy riadiť voľnobeh a pri brzdení motorom...

na diagnostiku mám kábel OBD2, ale na Favorit/Forman potrebuješ ešte redukciu, alebo vyviesť priamo signálne žily, to je +,- a K-line a napichnúť to priamo...

vyriešil aj nevyriešil, na benzín to po štarte zdochýňa stále, na LPG je štart na brnk a bez problémov, viem že mám adaptačné hodnoty rozhodené kôli LPG tým že nemám reguláciu lambda...

ale ak nemôžeš motor vytočiť a dusí sa, zmeraj tlak paliva, musí byť cca 1,2Bar, nemal by moc kolísať, meraj to na vstupe do vstrekovača, nie na čerpadle, zrejme máš upchatý palivový filter, alebo ti odchádza čerpadlo...

22.3.14, 07:36

takze chlapy rozbehal som po 3 dnoch diagnostiku, vela som toho nenaspal, redukciu som si vyrobil ale co dal? som v tom programe prvy raz a co kde? o tom systeme som si nastudoval co sa dalo ale nejake hodnoty tam niesu, ako som uz pisal ten spinac by tam nemusel vôbec byt ale je to vymyslene tak ze tam je tak tam proste je a ja sa s tim budem muset zmierit aj ked je to podla mna na K.

Vraveli ste ze bude potrebovat diagnostiku aby som upravim hodnoty v RJ takze sem s nimi a kde co prestavit :D

Nemam tlakomer uz ani ohmmeter ani osciloskop ale ten by sa mi faaakt hodil. auto nieje moje a pravidelne chodi na benzinove vypari takze cerpadlo moze byt vydrate a nedava tlak a filter moze by zaneseny lebo do nadrze sa leje vsetko co sa podoba na benzin :D. mal som rozobrati regulator a zvrchu tam bol nejaky biely hnus ale zospodu ciste prechodne.
Motor sa nevytocil nad 3t uz potom ako som to dogabal ja ci aj predtim nesiel neviem.

Pozeral som ake su tam zavady ale mal som odpojenu baterku takze nula okrem hallovho lebo motor som nestartoval ale inak sm ho cistil a bol od spon. musi ale fungovat lebo motor naskoci. keby ani nenastratoval az potom by bol zly. Hlavne musim teraz studovat ako funguje ten VAG a nerozumiem ake cisla tam mam davat podla coho

22.3.14, 17:03

ja som ti nepísal že potrebuješ diagnostiku, BMM je dosť blbovzdorné, cez PC nenastavíš nič, akurát factory reset, teda základné nastavenie, inak sa zaobídeš úplne bez toho...

spínač voľnobehu to potrebuje a potrebuje ho mať 100% funkčný ( tak ako každý motor čo riadi motormanagment elektronika ) !!! tvoj názor že je nepotrebný je scestný... brzdenie motorom ako aj voľnobeh je podmienka na základe ktorej nastavuje uhol klapky, dávku paliva, moment zážehu, ďaľšie faktory ako lambda, teplota motora, teplota nasávaného vzduchu ani nemusím spomínať...

tak ako som písal, zmeraj tlak paliva, pred vstup do vstrekovača daj "T" a merák, tlak má byť cca 1,2Bar, potom budeš múdrejší...

pokiaľ si rozšteľoval mechanický doraz klapky tak neviem, mňa by nenapadlo sa toho chytať - nastav to tak že pokiaľ je klapka úplne zatvorená tak sa má jemne o doraz opierať, je to kôli tomu aby sa nepoškodzovala klapka a steny difúzora, potom nastav potenciometer tak ako som písal vyžšie ( neviem či to má byť 0,4V, alebo 0,5V ) daj niečo medzi tým - ak je servomotor dorazu klapky úplne zasunutý, alebo kľudne ho aj odmontuj... po zapnutí zapaľovania sa sám nastaví na štartovaciu polohu podľa aktuálnych hodnôt...

22.3.14, 17:21

ak tam leješ všetko čo sa na
benzin aj len podoba,isto by som vymenil filter

http://www.sptech.sk/

22.3.14, 18:30
Profil Zobrazit autorovy stránky

MartinK72 píše:
Dotáhni to do servisu, nebo dotáhni někoho s vagem k tomu nebohému vozidlu.

hned prva rada :!: aby sa k tomu auta priblizila diagnostika, nikdy som nad nou neuvazoval a teraz som ju zhanal specialne koli tomu crepu ktory ani nieje moj a 2 dni som nespal co sudruzi nevedia upravit nejaky obycajny programik na 64 bitvovu verziu a teraz mi povies ze diagnostiku netreba :?:

Pamat zavad ukazuje motorcek natocenia klapky, ukazuje mi to nejaku hodnotu 9.7 stupvov a uhol predstihu -6 stupnov ak motor nebezi, kedsa nastartuje tak je to myslim 14 stupnov klapka a -16 predstih, klapku uz netoci ale po cca 7 sekundach upravuje predstih az do aleluja az kim tam nebolo -80 stupnov a motor ledva bezi az skape.
Chyta dobre a prvych par sekund ma dobry chod aj volnobezne otacky nejak 800 ale razom sa asi nejeka ina faza v RJ a uz je to v cudu.

ja neviem ten snek zasunut, stale trci tolko ze mi ostava klapka otvorena...

22.3.14, 20:07

palivový filter stoji 7.30€ nieje to až tak veľa oplatí sa ho vymeniť ...... demontuj dole ten čo máš zober nejakú nádobku a fukni doňho opačným smerom ako je vyznačená šípka uvidíš ten bordel čo vyjde von

23.3.14, 11:48

Chlapy auto neni moje! Ja uz som tam kupil kable sviecky, aby som sa s tim mohol babrat aj benzin lebo to prislo so suchou nadrzou, majitel este chce aby som mu vymenil olej cize aj ten budem muset kupit ja aj s filtrom za svoje peniaze. Autu konci stk a ek a to uz neprejde neni sanca, povedal mi ze 100 eur a to je hranica (co mi bude spalacat!), a mam mu vymenit poistkovu skrinu, spinac spiatocky, olej bubony brzdovy atd to mam robit za 10 eur a 90 material. Ajtak sa toho chysta zbavit. tam by sa zisiel aj palec aj viecko aj hocico ved to su polozky max 5 eur ale aj nato nema , a neoplati sa dotoho vrazat lebo plus 5 sem plus 5 tam a mame 300 eur a ajtak chce za tu cenu kupit druhe auto.

Ale bol by som rad keby to aspon neskapina, cez tu diagnostiku to ako tak skusam ale uz to neskape hned sanzi sa no neuspesne, zda sa mi ze ten servom. neni dobry ked nenatoci klapku RJ to dotahuje predstihom ale to uz nestaci a skape.

ten motorcek musi byt zly ide tak trochu ale toci sa stale potom sa to posunie este kusok az nadoraz a ked ide naspat tak zase sa zasekne.
Kaslem uz volnobeh ale ako mam docielit ze motor pojde s plynom? Predtim my hlasilo chybu motorcek volnobehu nesmyselne hodnoty teraz spinac volnobehu skrat na kostru :sick:

23.3.14, 15:04
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 73 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další