Autor |
Zpráva |
kwiko
|
ani nekuri, ani nechladi
Predvcerom sa mi zdalo divne, ze auto zrazu nekurilo ani po 5tich minutach od nastartovania.
Tak som sa pozrel pod kapotu.
Nadobka natlakovana k prasknutiu, ale vsetky hadice studene.
Vybral som teda cidlo teploty a nastartoval. nezpozoroval som vsak ziadny pohyb chladiacej kvapaliny.
(aj ked neviem ci sa to da takto pozorovat)
Chladiacu vodu sme miesali do -20, vonku tak -4. Drazkovy remen je samozrejme vporiadku.
Mam obejdnavat nove cerpadlo?
Moze to byt aj nieco ine?
dik
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
Naposledy upravil kwiko dne 8.1.08, 21:53, celkově upraveno 1
|
8.1.08, 21:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kwiko
|
Zabudol som, auto je felicia combi 1.3Mpi s posilovacom riadenia.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
8.1.08, 21:51 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: ani nekuri, ani nechladi
kwiko píše: Predvcerom sa mi zdalo divne, ze auto zrazu nekurilo ani po 5tich minutach od nastartovania. Tak som sa pozrel pod kapotu. Nadobka natlakovana k prasknutiu, ale vsetky hadice studene. Vybral som teda cidlo teploty a nastartoval. nezpozoroval som vsak ziadny pohyb chladiacej kvapaliny. (aj ked neviem ci sa to da takto pozorovat) Chladiacu vodu sme miesali do -20, vonku tak -4. Drazkovy remen je samozrejme vporiadku. Mam obejdnavat nove cerpadlo? Moze to byt aj nieco ine? dik
čerpadla se kazí u lepších aut koncernu VW, audi sead a škoda, kali tam plastové lopatky asi to bude těsnění pod hlavou miloš
|
8.1.08, 21:57 |
|
|
Tachos
|
můj názor čerpadlo,pokud při dem. vytáhl čidlo a žádný pohyb kapaliny při běžícím motoru tak to typuju na něj.Voda není v oběhu,stálo by to za to ho nejdřív zkontrolovat.Hlava je až to poslední.
|
9.1.08, 06:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Tachos píše: můj názor čerpadlo,pokud při dem. vytáhl čidlo a žádný pohyb kapaliny při běžícím motoru tak to typuju na něj.Voda není v oběhu,stálo by to za to ho nejdřív zkontrolovat.Hlava je až to poslední.
a co se ti na tom čerpadle pokazí, já jsem ještě neviděl nic jiného mimo ořech a ložisko a jednou se rozletěla řemenice na půlky, třeba 120 vaření, vyměnilo se čerpadlo že je zakamencované a nebylo, pak těsnění pod hlavou, nakonec chladič, čidlo ventilátoru, teploměr, hadice, a nakonec to skončilo u mě a byla to gumička na přetlakovém ventilu expansky miloš
|
9.1.08, 09:29 |
|
|
Drak
|
Jestli máš studený hadice a nafouklou nádobku, tak věř tomu, že je to těsnění pod hlavou, nebo hlava. Když ti nefunguje pumpa, tak máš hadice teplý.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
9.1.08, 19:17 |
|
|
Tachos
|
slovacek.milos píše: Tachos píše: můj názor čerpadlo,pokud při dem. vytáhl čidlo a žádný pohyb kapaliny při běžícím motoru tak to typuju na něj.Voda není v oběhu,stálo by to za to ho nejdřív zkontrolovat.Hlava je až to poslední. a co se ti na tom čerpadle pokazí, já jsem ještě neviděl nic jiného mimo ořech a ložisko a jednou se rozletěla řemenice na půlky, třeba 120 vaření, vyměnilo se čerpadlo že je zakamencované a nebylo, pak těsnění pod hlavou, nakonec chladič, čidlo ventilátoru, teploměr, hadice, a nakonec to skončilo u mě a byla to gumička na přetlakovém ventilu expansky miloš Z tím víčkem na nádobce máš úplnou pravdu,plně z tebou souhlasím.Já pouze napsal svůj názor a myslím,že pravdu budu mít nakonec já.Četl jsem si některé tvé rady a jseš dobrý ,ale mýlit se můžeš.Myslím,že kdyby to bylo to těsnění tak i přesto by byl řádný oběh vody a podle popisu ten oběh není.Čau Miloši,Martin
|
10.1.08, 13:39 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Milos neni dobry...je nejlepsi, protoze je nas
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
10.1.08, 15:55 |
|
|
Tachos
|
vždyť ti ho nikdo nebere a ani se ho nepokouším nějak urážet,mi neublížil a určitě nikomu jinému taky,ale i ten nejlepší se může čas od času mílit.
|
10.1.08, 16:49 |
|
|
Tachos
|
Jo a snažíme se na tomto foru radit a ne probírat jaký kdo je.Milošku nic ve zlém.Martin
|
10.1.08, 16:51 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
este stale neviete kto mal pravdu tak o com?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
10.1.08, 16:53 |
|
|
Tachos
|
deekay píše: este stale neviete kto mal pravdu tak o com? nerozumím tvé otázce?
|
10.1.08, 16:56 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
ja taky ne, ten konec je zmatenej. kazdopadne bych to tipnul na tu hlavu,ale zase by se ta voda nekde projevila. vodni cerpadlo mozna,ale nebylo by to nahodou slyset pri behu motoru?? taky se nekde mohlo neco ucpat,ikdyz fakt neznam nic velkyho, co by se v motoru uvolnilo a ucpalo hadici,trubku,kanal... asi UFO
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
10.1.08, 17:01 |
|
|
Tachos
|
mi jen nejde do hlavy to že to nemá koloběh vody?Proto typuju tu pumpu,ještě jedině,že by to neměl dostatečně zalité vodou?
|
10.1.08, 17:08 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jeste by moh kolega napsat kde vsude to bylo teply a kde jeste ne..co kdyz se treba seknul termostat? presi jen je to plastovej bazmek a nam se na BMM neco podobnyho stalo. navic psal ze to bylo po 5 minutach a nenapsal co rikal teplomer..
|
10.1.08, 17:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|