Autor |
Zpráva |
Butch
|
Rozdelovač
zdravim . mam favorita 89 a je tam rozdelovač s vyvedenym "stinenym"dratkem . mohl by mi tady nekdo presne popsat co je v rozdelovači a jake jsou vetsinou priciny nespravne funkce ? palec , vičko , kabely ,svičky mam nove . ale rozdelovač už toho zažil že se ptam jestli se to da nejak jednoduše přemeřit a nebo skontrolovat jeho spravny stav . jak ma fungovat . ...problem je vtom ze mi kolisaji otacky volnobehu a karburatorem ani motorem to neni . jedina vec ktera neni menena na mym aute je ten rozdelovač . diky za odpoved .
|
20.1.08, 12:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
vůle chytni za palec z kus s nim otáčet
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.1.08, 12:33 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Rozdelovač
Butch píše: zdravim . mam favorita 89 a je tam rozdelovač s vyvedenym "stinenym"dratkem . mohl by mi tady nekdo presne popsat co je v rozdelovači a jake jsou vetsinou priciny nespravne funkce ? palec , vičko , kabely ,svičky mam nove . ale rozdelovač už toho zažil že se ptam jestli se to da nejak jednoduše přemeřit a nebo skontrolovat jeho spravny stav . jak ma fungovat . ...problem je vtom ze mi kolisaji otacky volnobehu a karburatorem ani motorem to neni . jedina vec ktera neni menena na mym aute je ten rozdelovač . diky za odpoved .
auto nejede víc jak 110 jedině z kopce a vždy to bylo v rozdělovači nový 1800-2180 a bylo po záhadě miloš
|
20.1.08, 12:49 |
|
|
Butch
|
no mi to spise kolisa otacky pri volnobehu ...zitra stim jedu na bohatost a predstih ....kdyby to bylo porat stejne tak bych si pujcil od znameho druhy rozdelovač . a chtel bych se zeptat jeste na civku indukčni a tu krabičku co do ni vedou ty dratky z rozdelovače ....nemuze to byt tim ? opakuju ze pri volnobehu nepravidelny chod +-100 otacek kolisani
|
20.1.08, 13:10 |
|
|
Neex
|
Butch píše: no mi to spise kolisa otacky pri volnobehu ...zitra stim jedu na bohatost a predstih ....kdyby to bylo porat stejne tak bych si pujcil od znameho druhy rozdelovač . a chtel bych se zeptat jeste na civku indukčni a tu krabičku co do ni vedou ty dratky z rozdelovače ....nemuze to byt tim ? opakuju ze pri volnobehu nepravidelny chod +-100 otacek kolisani
no elektrika není moje parketa ale co vím tak spínač a cívka buď chodí dobře nebo nechodí vůbec...
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
20.1.08, 13:45 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Neex píše: Butch píše: no mi to spise kolisa otacky pri volnobehu ...zitra stim jedu na bohatost a predstih ....kdyby to bylo porat stejne tak bych si pujcil od znameho druhy rozdelovač . a chtel bych se zeptat jeste na civku indukčni a tu krabičku co do ni vedou ty dratky z rozdelovače ....nemuze to byt tim ? opakuju ze pri volnobehu nepravidelny chod +-100 otacek kolisani no elektrika není moje parketa ale co vím tak spínač a cívka buď chodí dobře nebo nechodí vůbec...
jak si potom vysvětlíš to co píšu a s těmi rozdělovači a směsí jsem dělal různé kouzla a nakonec výměna a jelo to i 150 miloš
|
20.1.08, 14:53 |
|
|
Neex
|
slovacek.milos píše: Neex píše: Butch píše: no mi to spise kolisa otacky pri volnobehu ...zitra stim jedu na bohatost a predstih ....kdyby to bylo porat stejne tak bych si pujcil od znameho druhy rozdelovač . a chtel bych se zeptat jeste na civku indukčni a tu krabičku co do ni vedou ty dratky z rozdelovače ....nemuze to byt tim ? opakuju ze pri volnobehu nepravidelny chod +-100 otacek kolisani no elektrika není moje parketa ale co vím tak spínač a cívka buď chodí dobře nebo nechodí vůbec... jak si potom vysvětlíš to co píšu a s těmi rozdělovači a směsí jsem dělal různé kouzla a nakonec výměna a jelo to i 150 miloš
jak říkám já mám zkušenosti že buď to jde nebo to nejde vůbec... neříkám že to není možné jen píšu co znám já... ty máš zkušenosti jiné a tak to je
|
20.1.08, 16:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Neex píše: slovacek.milos píše: Neex píše: Butch píše: no mi to spise kolisa otacky pri volnobehu ...zitra stim jedu na bohatost a predstih ....kdyby to bylo porat stejne tak bych si pujcil od znameho druhy rozdelovač . a chtel bych se zeptat jeste na civku indukčni a tu krabičku co do ni vedou ty dratky z rozdelovače ....nemuze to byt tim ? opakuju ze pri volnobehu nepravidelny chod +-100 otacek kolisani no elektrika není moje parketa ale co vím tak spínač a cívka buď chodí dobře nebo nechodí vůbec... jak si potom vysvětlíš to co píšu a s těmi rozdělovači a směsí jsem dělal různé kouzla a nakonec výměna a jelo to i 150 miloš jak říkám já mám zkušenosti že buď to jde nebo to nejde vůbec... neříkám že to není možné jen píšu co znám já... ty máš zkušenosti jiné a tak to je
možná měření na osciloskopu by něco řeklo, já jsem měl těch případů víc, dokonce jsem prodal jednoho favorita a ten nejel víc jak 120 testili to ve škodovce a na nic nepřišli nakonec majiteli řekli že je to slabší verze a zdar, přišel jsem na to náhodou že jsem jednomu vyměnil rozdělovač a fáčko udělalo zázrak, před tím sotva 110, tak jsem to postupně vyměnil i ostatním a bylo to OK, problém byl akorát v tom čínském rozdělovači ten jsem dal třikrát a třikrát reklamace nestálo to za nic miloš
|
21.1.08, 09:04 |
|
|
Neex
|
slovacek.milos píše: možná měření na osciloskopu by něco řeklo, já jsem měl těch případů víc, dokonce jsem prodal jednoho favorita a ten nejel víc jak 120 testili to ve škodovce a na nic nepřišli nakonec majiteli řekli že je to slabší verze a zdar, přišel jsem na to náhodou že jsem jednomu vyměnil rozdělovač a fáčko udělalo zázrak, před tím sotva 110, tak jsem to postupně vyměnil i ostatním a bylo to OK, problém byl akorát v tom čínském rozdělovači ten jsem dal třikrát a třikrát reklamace nestálo to za nic miloš
miloši s tím rozdělovačem jasně souhlasím... taky mám tu zkušenost... čínská replika vůle jako blázen a nejelo to víc jak 120 přesně jak píšeš... já psal jen o krabičce ETZ a zapalovací cívce že mám tu zkušenost že buď chodí dobře nebo nechodí vůbec.
|
21.1.08, 11:20 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Neex píše: slovacek.milos píše: možná měření na osciloskopu by něco řeklo, já jsem měl těch případů víc, dokonce jsem prodal jednoho favorita a ten nejel víc jak 120 testili to ve škodovce a na nic nepřišli nakonec majiteli řekli že je to slabší verze a zdar, přišel jsem na to náhodou že jsem jednomu vyměnil rozdělovač a fáčko udělalo zázrak, před tím sotva 110, tak jsem to postupně vyměnil i ostatním a bylo to OK, problém byl akorát v tom čínském rozdělovači ten jsem dal třikrát a třikrát reklamace nestálo to za nic miloš miloši s tím rozdělovačem jasně souhlasím... taky mám tu zkušenost... čínská replika vůle jako blázen a nejelo to víc jak 120 přesně jak píšeš... já psal jen o krabičce ETZ a zapalovací cívce že mám tu zkušenost že buď chodí dobře nebo nechodí vůbec.
jo už to vidím jsem si to zas pozorně nepřečetl, na tu ETZ jsem měl snad štěstí nikdy jsem ji neměnil problém se našel v kostře bez ní nejede miloš
|
21.1.08, 11:46 |
|
|
p20k
|
Zdar borci koukal jsem se jaký palec v rozdělovači má být u motoru s karburátorem a zjistil jsem že tam mám palec pro rozdělovače které jsou určeny pro vstřikování. U karburátorového motoru je palec s krátkou plochou a u vstřikovacího je s dlouhou plochou (vypadá jako kladívko). Chtěl jsem se zeptat jestli to nějak vadí a nebo jak se od sebe liší tyto palce.
Děkuji za odpověď.
_________________ Favorit 135L rok výroby 1991.
|
23.1.08, 23:30 |
|
|
Neex
|
p20k píše: Zdar borci koukal jsem se jaký palec v rozdělovači má být u motoru s karburátorem a zjistil jsem že tam mám palec pro rozdělovače které jsou určeny pro vstřikování. U karburátorového motoru je palec s krátkou plochou a u vstřikovacího je s dlouhou plochou (vypadá jako kladívko). Chtěl jsem se zeptat jestli to nějak vadí a nebo jak se od sebe liší tyto palce. Děkuji za odpověď.
ono jede obojí... pro BMM má mít odpor palce 1 kohm a pro karburátor 5 kohm... ale nevím proč asi bych tam stejně dal radši ten pro karburátor
|
23.1.08, 23:35 |
|
|
cyz
|
VN vedení musí mít určitý odpor, jinak to dělá problémy a pro BMM je jiný než pro karbec....pokud je malý odpor na klasické fávo cívce tak je to pro ni moc velká zátěž a jiskry jsou slabé
|
24.1.08, 01:21 |
|
|
p20k
|
cyz píše: VN vedení musí mít určitý odpor, jinak to dělá problémy a pro BMM je jiný než pro karbec....pokud je malý odpor na klasické fávo cívce tak je to pro ni moc velká zátěž a jiskry jsou slabé
Na klasickém karburátoru by taky měly být svíčky bez odporu já je mám s odporem DR17YC. Takže kdyby se ten odpor nasčítal (kabelů a svíček) tak je to 15kohmů a ještě palec 1kohm a dohromady to bude mít stejný odpor. Jestli se to takhle dá brát a nebo ne?
Díky
_________________ Favorit 135L rok výroby 1991.
|
24.1.08, 09:27 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: VN vedení musí mít určitý odpor, jinak to dělá problémy a pro BMM je jiný než pro karbec....pokud je malý odpor na klasické fávo cívce tak je to pro ni moc velká zátěž a jiskry jsou slabé
a co tento problém výměna VN kabelů mají kolem deseti kilo odpor, nové svíčky NGK odešli asi 50 km, dali se staré svíčky odešli taky 30-50 km že to nešlo nastartovat pikap karbec dal další svíčky a jede to zas nikdo neví jak dlouho že by palec? miloš
|
24.1.08, 09:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|