Autor |
Zpráva |
Ondras83
|
no tak dobře...uvidíme
michalkatka: no prostě dát plech svisle hned mezi větráky, aby chladič a ten plech tvořil takový T čko
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
22.7.09, 10:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: michalkatka: no prostě dát plech svisle hned mezi větráky, aby chladič a ten plech tvořil takový T čko
a to by malo aký význam problém bude v tom že ten jeden vetrák (aj keď veľký 100W) vytvorí medzi klimachaldičom a vodným chladičom podtlak a vzduch je nasávaný čiastočne cez klimachladič a čiastočne cez nezakrytú časť vodného chladiča, ale od motorovej časti, takže sa ďalej ohrieva, takže časť vzduchu cirkuluje cez ventilátor a vodný chladič dokola...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
22.7.09, 11:10 |
|
|
Ondras83
|
přečet jsem si to ještě jednou celý a už chápu...promiň...
ale jinak co píšeš, tak proto tam má 1,6 a 1,3 s klimou ten plech
|
22.7.09, 11:46 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: :oops: přečet jsem si to ještě jednou celý a už chápu...promiň... ale jinak co píšeš, tak proto tam má 1,6 a 1,3 s klimou ten plech
1.3 s klímou má ten plech
kwiko má origo ten istý ventilátor ako ja, ale to je s Feldy pred faceliftom a tam je iný klimachaldič, nalepený priamo na vodnom, ja tam mám medzeru
|
22.7.09, 13:26 |
|
|
Ondras83
|
1,3MPI má ten plech a klimatizaci jako ty, tak nevim, jakej tam je klimachladič
|
22.7.09, 16:56 |
|
|
Jiri
|
ty nebudes mit dva stejne ventilatory...nebo jak jsem to pochopil...jeden je vykonesji..nez druhy.ja bych dal dva stejne klasicke....jinak pridelat bych to udelal tak ze na puvodni srouby na chladic prisroubovat pas plechu a na ten pak ty ventilatory
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
22.7.09, 22:08 |
|
|
michalkatka
|
Jiri píše: ty nebudes mit dva stejne ventilatory...nebo jak jsem to pochopil...jeden je vykonesji..nez druhy.ja bych dal dva stejne klasicke....jinak pridelat bych to udelal tak ze na puvodni srouby na chladic prisroubovat pas plechu a na ten pak ty ventilatory
ale áno, chcem skúsiť tie dva klasické ventilátory Favo 55W vedľa seba, nie preto že spolu majú 110W, ale preto že zaberajú takmer celý chladič...
uchytenie mi je jasné...
ten druhý origo čo spomínam je 100W čo tam mám teraz...
|
23.7.09, 07:33 |
|
|
Jiri
|
michalkatka píše: Jiri píše: ty nebudes mit dva stejne ventilatory...nebo jak jsem to pochopil...jeden je vykonesji..nez druhy.ja bych dal dva stejne klasicke....jinak pridelat bych to udelal tak ze na puvodni srouby na chladic prisroubovat pas plechu a na ten pak ty ventilatory ale áno, chcem skúsiť tie dva klasické ventilátory Favo 55W vedľa seba, nie preto že spolu majú 110W, ale preto že zaberajú takmer celý chladič... uchytenie mi je jasné... ten druhý origo čo spomínam je 100W čo tam mám teraz...
tak tam hod dva klasicke a vzkousej...taky bych to takhle resil
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
23.7.09, 20:57 |
|
|
michalkatka
|
|
26.7.09, 06:14 |
|
|
bitmap
|
To bude radosti pri vymene oleje
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
26.7.09, 08:29 |
|
|
michalkatka
|
bitmap píše: To bude radosti pri vymene oleje
nestraš
snáď sa tam ešte toľko miesa pre moje laby nájde
|
26.7.09, 09:13 |
|
|
varok
|
Michale: raději bych udělal na každý ventilátor zvlášť přívod proudu. Jinak se budou oba navzájem ovlivňovat. I když dáš oba stejné 55W, tak jeden veme proud tomu druhému a jeden pojede naplno a druhý pomaleji. Buď dej silnější kabel k čidlu a od čidla každý větrák zvlášť svým káblíkem, nebo spínej větráky vypínačem zvlášť a pořádně dimenzuj dráty.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.7.09, 10:25 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Michale: raději bych udělal na každý ventilátor zvlášť přívod proudu. Jinak se budou oba navzájem ovlivňovat. I když dáš oba stejné 55W, tak jeden veme proud tomu druhému a jeden pojede naplno a druhý pomaleji. Buď dej silnější kabel k čidlu a od čidla každý větrák zvlášť svým káblíkem, nebo spínej větráky vypínačem zvlášť a pořádně dimenzuj dráty.
myslím že nemáš pravdu ovplyvňovať sa nebudú, každý dostane 12V a podľa toho pôjde.
čidlo bez relátka by oba neutiahlo prúdovo, predsa len je to 8-9A a čidlá sú stavané na 5A...
zapojenie meniť nebudem, prepojím ich paralelne (vlastne už sú) a pripojím ich na elektriku ktorú tam mám (nemám tam sériovú kôli klíme) ventilátor čo tam je ešte teraz má 100W, takže tých 110W čo je 55+55 je v pohode, aj tak to mám cez relátka, a na 1. polohu je tam 100W odpor 5Ohm, to je stále v tolerancii, dimenzia vodičov je tiež ok, bolo to rátané na 200W, vlastné istenie...
|
26.7.09, 10:34 |
|
|
Ondras83
|
supr ...tohle se mi moc líbí
|
26.7.09, 10:54 |
|
|
michalkatka
|
Ondras83 píše: supr ...tohle se mi moc líbí
keď bude čas nahodím to a poreferujem, včera som to spravil, ale ešte to nieje v aute...
|
26.7.09, 14:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|