Nejrozsáhlejší úpravy závodního motoru...
Autor |
Zpráva |
jindra
|
Ondras83 píše: ten motor, co popisuju na začátku je KIT, nebo z favorita pro RAC Rally... takže ne 1000 m....to je jedno, já ten motor dělat nechci, mám doma ještě jeden favorit BMM a ten asi časem udělám no, ale potíž je v tom, že nejsou holt prachy...
nebeč a sháněj prachy http://www.atsservis.eu/?im=4644&run=1& ... &item=5558
_________________ ŠKODA octavia => ŠKODA octavia super => ŠKODA 110L => ŠKODA 105L =>ŠKODA 120LS
=>ŠKODA 125L šedá r.v. 1989
Škoda 742 Forever Team
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450
|
7.12.07, 12:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
patrik-hp
|
jindra píše: Ondras83 píše: ten motor, co popisuju na začátku je KIT, nebo z favorita pro RAC Rally... takže ne 1000 m....to je jedno, já ten motor dělat nechci, mám doma ještě jeden favorit BMM a ten asi časem udělám no, ale potíž je v tom, že nejsou holt prachy... nebeč a sháněj prachy http://www.atsservis.eu/?im=4644&run=1& ... &item=5558
No to je hezký příklad?!.....
|
7.12.07, 17:47 |
|
|
Ondras83
|
Vít Široký píše: Ondras83 píše: ten motor, co popisuju na začátku je KIT, nebo z favorita pro RAC Rally... takže ne 1000 m....to je jedno, já ten motor dělat nechci, mám doma ještě jeden favorit BMM a ten asi časem udělám no, ale potíž je v tom, že nejsou holt prachy... tak co tady vlastne vymyslis ?
nevymejšlim nic, ale tenhle motor s úpravama, který sou popsaný na první stránce měli závodní favoriti na rally, pak se ten motor nastrojil i do feldy KIT CAR, ale tam byla změna v dávkování směsi (nebyl tam karbec, ale vstřikování...)...samozřejmě víc elektroniky
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
7.12.07, 20:10 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
tak to já mám radši závodní škodovky s karburátory
|
8.12.07, 17:42 |
|
|
Ondras83
|
Vít Široký píše: tak to já mám radši závodní škodovky s karburátory
to měl favorit...myslim pierburg (kvůli homologaci) jinak prototypy měli 2 weber DCOE 45
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
8.12.07, 18:44 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
to ani nevím, možný to je, já se zajímám o staší generace MBXem a MBG počínaje a háčkovým rapidem konče. Ty ostatní se mi už jenom líbí, ale na jejich nastudování jsem zatím neměl ani čas, ani vhodnou literaturu
|
8.12.07, 19:33 |
|
|
patrik-hp
|
Vít Široký píše: to ani nevím, možný to je, já se zajímám o staší generace MBXem a MBG počínaje a háčkovým rapidem konče. Ty ostatní se mi už jenom líbí, ale na jejich nastudování jsem zatím neměl ani čas, ani vhodnou literaturu
Jj...nejhezčí doba motorismu i 50 a 60tý a 70-80tý léta....do 94 ky...Fávem konče.
|
8.12.07, 19:55 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
patrik-hp píše: Vít Široký píše: to ani nevím, možný to je, já se zajímám o staší generace MBXem a MBG počínaje a háčkovým rapidem konče. Ty ostatní se mi už jenom líbí, ale na jejich nastudování jsem zatím neměl ani čas, ani vhodnou literaturu Jj...nejhezčí doba motorismu i 50 a 60tý a 70-80tý léta....do 94 ky...Fávem konče. a to když se podíváme ještě za hranice.... http://www.youtube.com/watch?v=byK_p4GDddg
http://www.youtube.com/watch?v=Pbl8LgLXwRo
|
8.12.07, 20:16 |
|
|
patrik-hp
|
Vít Široký píše: patrik-hp píše: Vít Široký píše: to ani nevím, možný to je, já se zajímám o staší generace MBXem a MBG počínaje a háčkovým rapidem konče. Ty ostatní se mi už jenom líbí, ale na jejich nastudování jsem zatím neměl ani čas, ani vhodnou literaturu Jj...nejhezčí doba motorismu i 50 a 60tý a 70-80tý léta....do 94 ky...Fávem konče. a to když se podíváme ještě za hranice.... http://www.youtube.com/watch?v=byK_p4GDddg http://www.youtube.com/watch?v=Pbl8LgLXwRo
To byly Machři........Páni řidiči...A auta v nich žádný elektronický blbosti A prostě um,um,um
|
8.12.07, 20:36 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
i ta doba byla asi jiná, škoda, že ji nepamatuju... mám dokument na dvd, jede tam některý z těch Pánů jezdců se soutěžním Capri, ono se jim tam něco pokazí, tuším poloosa nebo diferák, prostě něco na pohonu, oni to na přejezdu rozeberou, zastaví řidiče náhodně projíždějícího třílitrového Capri, on jim ochotně poskytuje součástky ze svého vozu a dostává pokyny kam má poslat účet za opravu... jestlipak by to dneska bylo možné? těžko
|
8.12.07, 20:42 |
|
|
patrik-hp
|
Vít Široký píše: i ta doba byla asi jiná, škoda, že ji nepamatuju... mám dokument na dvd, jede tam některý z těch Pánů jezdců se soutěžním Capri, ono se jim tam něco pokazí, tuším poloosa nebo diferák, prostě něco na pohonu, oni to na přejezdu rozeberou, zastaví řidiče náhodně projíždějícího třílitrového Capri, on jim ochotně poskytuje součástky ze svého vozu a dostává pokyny kam má poslat účet za opravu... jestlipak by to dneska bylo možné? těžko
Já vnímal dobu roku cca 1983 a to ještě tyto káry jezdily...ta doba byla opravdu jiná....lepší....hezčí...žádnej namachrovanec...Žádný kombinézy jako by ti soutěžáci vyšli z oděvního salónu...Prostě normálka sem tam čmouha,pomačkané,nežehlené...Rozcuchané vlasy...Kola,Fanta v ruce...Rozdávajíce samolepy...Pohodáři.Žádný servisní plachty se stany.Nikdo se s tim nečančal...proč?vše k účelu né pro bussines a reklamu...Byla to doba jezdit pro zábavu,testovat vůz.Dnes je to pro prachy,prachy a hnusný prachy...Samá reklama a samej kravaťáckej vůl,co je sponzoruje....A běda jak ta samolepa bude jinde,než má....Taky dnes už není zápal...Proto i ve světě rádi vzpomínají na hystoriky a chtejí je vidět...Připomínají jim tu dobu závodění srdcem,vozech bez omezovačů a extrémů a o prostý laskavosti lidí,kteří u trati závodili tak trochu s nimi....Viz tvůj příklad jak si vypomoct...Dnes nepřipeadá v úvahu,....Vše je jiné...A vše vypočítané...a tajné...A běda,jak jim půjčíš svářečku....Neumí s ní...Tak ať s tim jdou do řiti... a to třeba i se sterylníma průjezdama Mitsubishi EVO.
|
8.12.07, 20:57 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
máš pravdu... já začal vnímat soutěže později, jsem 86' , mohlo mě být deset, dvanáct, když jsem poprvé seděl v erese... na to se nedá zapomenout a to mě asi poznamenalo na furt...
byla to přesně tahle:
s tím zbarvením jsem pomáhal, se zalepováním si hrál táta a já podával, držel, trhal... vidíte kousek poznávací značky RKC něco.. okres Rychnov nad Kněžnou
tady jsou další fotky, ze srazu v mělníku, je to řazení do kolony před spanilou jízdou, za eresou stojí bílé, velmi velmi rychlé erko, z něj se později stala soutěžní eresa, druhá ve které jsem byl svezen, a za ním je vidět kousek oranžového erka, perfektní originál, kterým jsme s tátou, mámou a bráchou do mělníka jeli, tehdá vyhrálo soutěž o nejlepší originál, to oranžové erko a eresa v popředí totiž patřilo jednomu pánovi....
ještě snad najdu nějakou
|
8.12.07, 21:33 |
|
|
Autogen
|
Speeder píše: Pokud se bavíme opravdu o závodních autech a motorech, ukážu tady auto jednoho kolegy z práce Motor o výkonu mezi 270 - 290 koní. Všimněte si rytiny na skle.
Jé. Pavlova brutal drag škodověnka To je stroj
|
8.12.07, 21:47 |
|
|
patrik-hp
|
Autogen píše: Speeder píše: Pokud se bavíme opravdu o závodních autech a motorech, ukážu tady auto jednoho kolegy z práce Motor o výkonu mezi 270 - 290 koní. Všimněte si rytiny na skle. Jé. Pavlova brutal drag škodověnka To je stroj
No Autogene...Víš...Ty asi nevíš....Co má co dělat koler místo kapoty motoru....To za prvé...Za druhý co na tom autě je fabrika a závodní... To je tunning... Zas a zas.... Ale to se sakra pleteš....To se závodnim nemá nic společnýho....Jestli si někdo udělá modlu,že tam narve 300 koní z Bůh ví čeho je pouze nevědomost a snaha...Která je sic vykonu hodná avšak né obdivu hodná....My se tu nebavíme o tunningu a nevyznáváme tu rádoby kutily ala garáž,ale hystorii a originál kterou ty smožná asi nezažil.Mymochodem ten tvuj kamarád nemá žádnej zázrak...Amík nebo englán aby s tim mohl komkurovat zastavil do karoserie RSy v 78 roce nevim přesně motor Chevrolet s 390 koňmi Říkali tomu kladivo...a to byla okruhová bomba co dávala na frak v Anglickém poháru na okruzích...Měla hlinkolaminátovou kastli....To co tu vidim je nějaká série a něco s vytlemenym chladičem vzduchu...Za druhý...Není žádná motorařina nafouknout motor vzduchem pomocí turbodmychadla nebo komprsoru...To je východisko z nouze...Tak že motor asi žádnej technickej zázrak.Ale nehanim ti to...asi to jede...Vrať se na zem a pošli originál
|
8.12.07, 23:21 |
|
|
patrik-hp
|
Vít Široký píše: máš pravdu... já začal vnímat soutěže později, jsem 86' , mohlo mě být deset, dvanáct, když jsem poprvé seděl v erese... na to se nedá zapomenout a to mě asi poznamenalo na furt... byla to přesně tahle: s tím zbarvením jsem pomáhal, se zalepováním si hrál táta a já podával, držel, trhal... vidíte kousek poznávací značky RKC něco.. okres Rychnov nad Kněžnou tady jsou další fotky, ze srazu v mělníku, je to řazení do kolony před spanilou jízdou, za eresou stojí bílé, velmi velmi rychlé erko, z něj se později stala soutěžní eresa, druhá ve které jsem byl svezen, a za ním je vidět kousek oranžového erka, perfektní originál, kterým jsme s tátou, mámou a bráchou do mělníka jeli, tehdá vyhrálo soutěž o nejlepší originál, to oranžové erko a eresa v popředí totiž patřilo jednomu pánovi.... ještě snad najdu nějakou
Toto je nádhera.....Jj...Mám kamaráda v Ledči Petra Dlouhýho...Určitě je dost znám mezi vačkáři a odlehčuje co jde...zabývá se taky úpravami motorů...Má taky jednu takovou...Jezdí s ní kopce.....Ale nevim jak...Musim se na něj někdy jít mrknout,jak brach válčí s OHVéčkem...a trochu ho pobídnout,aby nedřel pořád ty svodidla ...Ale né... myslím,že jezdí dobře....nevim,musim na čumendu...Krása pohleďet....P.S.Ještě musim připomenout Vítku,pokud bys znal tyto úpravce...Krejbycha,Dlouhýho,Votroubkaatd...Dají ti za pravdu tak jako já...Ta doba byla opravdu jiná a nabitá dynamikou....a pohodou....Srdcem....S nimi se o tom krásně povídá...Jsou přímými aktéry té doby
|
8.12.07, 23:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|