Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
ale ak to chceš liať nazad tak žiaden čistič do toho nelej, skús to iba prefiltrovať...
alebo niekde do okruhu ( napr k termostatu ) daj pančuchu, aj to som už počul...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.4.10, 12:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Petr105
|
Jasně, plánuju to vypustit, přefiltrovat, nalít čistou vodu a do ní dát teprve čistič... Pak propláchnout a zpět fridex... Chjo, to bude zábavné odpoledne
_________________ Škoda 105L, r.v.1983 Peugeot 306 HDi Break
|
20.4.10, 12:18 |
|
|
Petr105
|
OT - Vyhrabal jsem doma termostat Wahler 83st. Také nemá ten čudlík na odvzdušnění. To asi nebude do škodovky, co?
|
20.4.10, 12:19 |
|
|
Hiro
|
ono jenom dotaz chlapi, kdysy jste psali že octem?? to by nestačilo, než kupovat cosi???
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
20.4.10, 15:12 |
|
|
Petr105
|
Octem jsem kdysi zkoušel čistit zašpiněný termostat, nic moc. Ten čistič zase tolik nestojí...
|
20.4.10, 15:25 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jo ocet je dobrej...jen se nestyd, kup si ho 5l kanystr a chvili na to jezdi.. funguje to.. a pokud blbe topi topeni, tak bych tim vyplach jen topeni aby ses nemusel bat ze ti to sezere spoje hadic atd...
Petre,jak vysoky mas predstih a jak chudou mas smes? je totiz divny ze by ti zarost chladic...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
20.4.10, 15:54 |
|
|
Petr105
|
Jó, tak předstih a směs, to se mě neptejte... Všechny tyto záležitosti mi seřizoval mechanik, co mi vezl auto na STK. Teď v červnu mě čeká znovu, takže to opět nechám seštelovat.
Ale trochu jsem nad tím přemýšlel a napadlo mě:
1. Termostat by to nemohl být? Třeba otevírá málo... (při zap. topení je ale teplota krásných 80)
2. Co ten termostat v banju filtrboxu? Ovlivnila by to nějak teplota nasávaného vzduchu?
3. V tom okruhu fakt plave bordel, na termostatu se usazoval takový mazlavý šlem. Proto usuzuji, že může být klidně i v chladiči...
edit - Teď mě napadlo, že jsem vlastně nedávno přešel na natural95 ze specialu. Neovlivnilo by to předstih? Nic jsem nepřeštelovával...
|
20.4.10, 16:07 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Petr105 píše: Jó, tak předstih a směs, to se mě neptejte... Teď v červnu mě čeká znovu, takže to opět nechám seštelovat.
takze jako skoro 2 roky si neserizoval? kdyz mas blbej predstih tak se motor behem jizdy i uhreje do varu..termostat by si mel vyndat, dat do hrnce a sledovat jak maka
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
20.4.10, 18:44 |
|
|
Petr105
|
Neseřizoval... Zkusím to udělat, pak uvidíme co dál...
|
20.4.10, 19:28 |
|
|
Petr105
|
Tak závada s chlazením vyřešena!
Koupil jsem ten čistič, dal jsem ho tam jen trošku, aby mi nesežral spoje hadic a okruh jsem vyčistil. (vytekl pěkný bordel) Poté jsem ho propláchnul čistou vodou a vrátil tam přefiltrovaný fridex. Dále jsem nainstaloval nový termostat Wahler 80 st.
Pak se jedu projet a teplota vylezla opět na 90. Myslel jsem, že mě jebne... Pak mě to napadlo, nebo to byla náhoda, nevím, prostě jsem vypnul světla a teplota spadla na 80! Takže KOSTRA BUDÍKU
Teď už se teplota drží krásně na začátku zeleného pole. Těch počátečních dvou úkonů nelituju, jako prevence dobrý...
Závěrem bych chtěl říct, že už se nikdy nebudu smát Šemikovi za jeho milion koster...
|
22.4.10, 15:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|