Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 05:41

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Kedy meniť olej ? 
Autor Zpráva
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
já měním olej každý den :D miloš

a filtry ne ? :lol: :lol:

22.5.08, 19:16
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
Sadra17 píše:
slovacek.milos píše:
já měním olej každý den :D miloš

a filtry ne ? :lol: :lol:

ty zase šroubuji :D miloš

22.5.08, 19:31

Příspěvek 10W30 vs 10W40
Muze mi nekdo poradit, jestli je mozne doplnit hladinu oleje 10W30 (Castrol Magnatec) olejem 10W40 stejne znacky? Nejde mi, pravda, zrovna o skodovacky motor, ale o Subaru Forester 2.5L. Predpokladam, ze tady se lidi vyznaji, protoze se ptam tu :-) Dealer tam nalil 10W30 a tvrdi, ze mi litr na doplneni neda, protoze neprodava a nikde to nemaj. Rekli mi, ze to muzu dolit s 10W40.

23.5.08, 12:14
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
já bych to tam nelil dyt to je syntetika a polosyntetika to sou dva rozdílný druhy olejů jinak nevim co to je za servis když nechtěj dolejt olej :roll:

23.5.08, 19:15
Profil ICQ

Příspěvek 
Diky za odpoved. Rikal jsem si ze by v tom mohl byt hacek typu syntetika / polosyntetika / mineral. Omlouvam se za svoji ignoranci, ale z ceho poznas ze je to syntetika/polosyntetika? Nasel jsem nejaky product sheet, ale jenom pro Magnatec Professional 10w30 a Magnatec 10w40. Je to stejna rada oleju nebo neni? Neda se to poznat. Navic tam explicitne nepisou, jestli je to syntetika :-/ Chjo, blbej dealer. Proc tam lejou neco, co se neda sehnat v lahvi??

Ne ze by to tam nechteli dolit, rikaj ze mi neprodaji lahev... Kdyz budu nekde na cestach a potrebovat dolit olej, tak mi prijde pekne na houby shanet Subaru Dealera :roll: .

23.5.08, 23:13
Hluchoň

Příspěvek 
Nepozná nic, syntetika, polosynteitka atd je jen o složení o výrobě, čísla říkají viskozitu. Stejné viskozity se dají vyrobit jak minerální, tak syntetické.

10W ti říká schopnost mazat v zimě, grantuje to snad mráz 30 pod nulou, 30 nebo 40 (prostě to druhý číslo) říká kdy to maže v teple, 30umí do nějakých plus 35, 40 umí o něco víc, asi do 50... čím se toho dosahuje nevím, a je mi to i jedno :)

říká se, že se nemají míchat různé viskozity. Můj neodborný názor je takový, že dáš olej s velice podobnými, jen o fous lepšími parametry, tak to nemá čemu vadit. Nejlépe by ale bylo sehnat olej stejný jako už v motoru je.

http://oleje.cz/index.php?left=main&page=mot_visko

23.5.08, 23:34
Profil ICQ

Příspěvek 
Kdyz nic, tak se aspon neco dozvim o olejich :) Zajimavy clanek. Takze skore je zatim 1:1 -> dolit:nedolit :) Kazdopadne to vypada, ze 10W30 se opravdu moc nevyskytuje....

24.5.08, 00:10
Hliník navždy.

Příspěvek 
No kdyz to tak ctu ... DEALER TVRDI .... tak bych mozna ten olej radsi vymenil vsechen, kdo vi co je to za prase :?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

24.5.08, 07:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
V klidu to tím dolej, pokud použiješ dokonce stejného výrobce tak v tom nebude žádný problem. 10W30 a 10W40 můžeš klidně slejt dohromady pokud je to od jednoho, to neudělá nic. A jak ti píše Vít, jde jen o horní hodnotu mazatelnosti v teple a ty to doleješ o fousínek lepším.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

24.5.08, 10:05

Příspěvek 
Jo, zda se ze doliti 10W40 opravdu nebude problem. Asi to prubnu. Priste tam ovsem necham nalit neco jineho. Uprimne receno nechapu, proc tam davaji zrovna 10W30.

Kdyz uz jsme u toho: spotreba oleje ~100 ml/1000 km. Hodne, malo, prumer? Me se zda, ze je to hodnota naprosto v mezich normalu, ale mozna se pletu. Najeto 23 Mm. Jen tak pro zajimavost, jake jsou Vase zkusenosti? Co octavie? Diesel vs benzin? Kolik Vam to spotrebovava oleje? Muze boxer mit konstrukce vetsi spotrebu nez klasicky radovy ctyrvalec?

24.5.08, 10:40
Hluchoň

Příspěvek 
octavie 1.9 TDI PD na 20 tisíc km vzala půl litru helixu

24.5.08, 10:44
Profil ICQ

Příspěvek 
4x mene... to je dost. Co nejake benzinaky?

24.5.08, 10:51

Příspěvek 
Buď v klidu, většinou je výrobcem uvedená spotřeba oleje u některých značek i třeba 0,5/1000km Já co mám tu svoji mrchu tak mě to sežere taky nějakejch tech 0,3-0,6 na 1000km podle toho jestli jedu jednu dlouhou cestu nebo několik couraček do práce a to ještě vím že mě teče jedno gufírko na hřídelce od čerpadla tak to hází oil ven takže si myslím že skutečná spotřeba by byla někde kolem 0,2/1000km Auto má najetý 300 000 a motor je z jiného které údajně mělo 120 000km najeto když vyhořelo ale o tom se dá dlouze diskutovat jestli to opravdu má jen tak málo nebo ne.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

24.5.08, 11:01

Příspěvek 
Kdyby jenom 0.5l / 1000 km. Nekteri vyrobci udavaji i 1l / 1000 km. Vcetne velmi renomovanych. U Porsche je udajne napr. spotreba oleje docela slusna, klidne i ten litr. Ale to je motor s poradnym vykonem, mimochodem, taky boxer. Nicmene, to je uplne jina kategorie stroje. V navodu k Forestrovi se pise, ze spotreba oleje je vyssi kvuli tomu, ze se pouzivaji vetsi vule. To proto aby se dosahlo mensi spotreby / vetsiho vykonu. Nekde jsem se docetl ze u boxeru udajne trva zabehnuti motoru o neco dele, protoze spodni cast pistu je mazana lepe. Motorka BMW pry vypusti oblacek modreho dymu po nastartovani, kdyz stala dele na bocnim stojanku. Do pistu na strane, kam byla naklonena se dostane vice oleje.
At je to jak chce, je to zajimave tema. Jdu jeste propatravat internet 8)

24.5.08, 11:23

Příspěvek 
Mam dotaz. V chytré knížce se uvádí, že aby byla hladina oleje na měrce mezi značkami MIN a MAX, je potřeba do motoru nalít 4litra oleje. Aby hladina byla na rysce MIN, stačí nalít 3,3Litry oleje. Mě při výměně stačilo nalít necelé 2,5litry oleje aby byla hladina přesně mezi ryskama, čím to?

24.5.08, 12:08
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další