Autor |
Zpráva |
v.kalandra
|
Konečne upřímny nazor :D aspon ze mam v sobe par piv :wink:
Hele, ja nerikam co je dobry a co ne. Ja jenom rikam co uvádí výrobce. S tou G12 to rekl i sám Miloš, na toho dám. S tim Antifreezem Eko nevim no., Kazdopadne jsem se dneska rozhoupal ze ho koupim když je ve slevě a neměli tam uz nic :cry: Tákže problém řešim dál. S tou G12 jsem si taky driv rikal ze by to slo,ja si ji puvodne taky kupoval ale pak jsem ji sel vratit se slovy at mi daji radsi G48 a za pul roku se mi to pak vysralo :? Ja jsem prave v nejakym foru už četl že to rozpouští usazeniny atd (což je dobrý,ale u favorita si nejsem tak jistej-abych pak nemusel mněnit celou chladící soustavu :P ) každopádně nemám nic proti nikomu, ani proti G48 ale tomu se chci vyhnout. Stejně tak Stabilu u kteryho naštěstí už píšou že je použitelny jen pro Fero motory. Mimochodem s tou brzdovkou to neni tak blbej napad-neuraž se, ale ma velkej bod varu (u toho mrznutí nevim ale asi taky) a před korozi to chrani dost dobře :lol:
|
8.6.08, 21:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
PJDefort
|
Pokud si dobře vzpomínám, tak chladící kapalinu ti měnili v servisu, až když si měl vysranou tu hlavu...pak se teprve měnila za tu G48...do tý doby tam byla ASI G48 jak ty řikáš..a ještě k tomu kdoví a bůhví jak dlouho...
_________________ Škoda Felicia Magic 1.3 MPI 50kW, najeto 59 000 km
|
9.6.08, 05:45 |
|
|
v.kalandra
|
pjdefort píše: Pokud si dobře vzpomínám, tak chladící kapalinu ti měnili v servisu, až když si měl vysranou tu hlavu...pak se teprve měnila za tu G48...do tý doby tam byla ASI G48 jak ty řikáš..a ještě k tomu kdoví a bůhví jak dlouho...
Jo, mněnily v servisu a ted mi to začalo tyct přez těsnění u sání. To davali taky novy, a ted to bylo trochu vyžrany. Takže prostě ta kapalina za tech par mesicu udelala svoje! Vyzrat těsnění, nový, za par mesicu. Taky to chcalo od termostatu.... hruza. Muj deda mi prave i rikal ze on tam ma tu Eko a zadny rozezirani a nic. Nevim no
|
9.6.08, 07:51 |
|
|
p20k
|
v.kalandra píše: Jo, mněnily v servisu a ted mi to začalo tyct přez těsnění u sání. To davali taky novy, a ted to bylo trochu vyžrany. Takže prostě ta kapalina za tech par mesicu udelala svoje! Vyzrat těsnění, nový, za par mesicu. Taky to chcalo od termostatu.... hruza. Muj deda mi prave i rikal ze on tam ma tu Eko a zadny rozezirani a nic. Nevim no
Jenom moje zkušenosti. Používám Antiffreze zelený pro celohliníkové motory a těsnění mě to ještě nevyžralo najeto s touto kapalinou asi 30000km a po 2letech ji měním a v pohodě.
_________________ Favorit 135L rok výroby 1991.
|
9.6.08, 08:01 |
|
|
fatal
rejpal
|
|
9.6.08, 09:38 |
|
|
v.kalandra
|
Pěkný povídání. Jediný co mně tam trochu zaráží je to předepsání kapalin pro motory škoda. U 105 je uveden Stabil G48 a Eko, u Fáva jenom G48 a u Felicie je G48 a Eko. Ja měl za to že favorit a felicie má stejný motory
|
9.6.08, 10:03 |
|
|
v.kalandra
|
Tak pokud to tady jeste nekdo trochu sleduje, tak:
Dneska jsem nalil pul litru octu do expanzky. Tak pozítří to vypustím, dám vodu. další den vypustím a dam znova vodu. A bude li třeba to samý se udělá další den.
Pak tam naleju 1:1 kapalinu. Jinak teda jsem si nakonec koupil ten Antifreeze Eko za 380kč. Minimaní bod tuhnutí dle naředění je až -45°C což je si myslim zbytečný, proto naředím 1:1 a mělo by to odpovídat -33°C. I to je rekl bych zbytecny, ale kam bych dal tu kapalinu-takhle ji aspon vypotřebuju všechnu
|
9.6.08, 20:14 |
|
|
superflo
|
patrik-hp píše: Člověče ....Kalandra....Ty si asi chemik,že do toho tolik vidíš .A jsou tu i další co najedou za rok málo kilometrů a řikaj jak je všecko agresivní jen ten jejich roztok ne........Ale jestli ti G48 něco udělala s motorem,tak tam nic nelej a choď pěšky...Protože pro tvoji káru není nic co by ochránilo chladící systém vozidla před vodním kamenem a mrazem.... G 12 je super kapalina a je to zatím kvalitní strop,je to absolutně balsám na všecky chl.systémy a hlavně vidíš kde ti co teče,označí to červeně...což není vůbec špatně ale naopak!...aby sis ten cedník zkontroloval...modrá,starší typ G11 ti toho moc nepoví,a má menší životnost...Ale není též agresivní,je to vlastně G48.Naopak Antifreez kterej nikdo nezná jenom prodejce u pumpy to už je rysk...vnímejte tedy automobiku co má vyzkoušené a né nějaký nápoje u pumpy...to samý kapaliny do ostřikovačů a jiný sračky co vám ničí auto...Já vám to doporučuju...jinak si tam nalejte třeba kapalinu do brzd
úplny súhlas... predtým som mal G48 modro zelena.. niekde som čítal ze sa používa pri diesloch, no v knižke je napísaná 774C. Šiel som do servisu a tam lejú už len G12+. A majú na to "Tvoj" názor. Nevidia problém z rozožieraním hlavy a pod. Akurát pri zmene farby chladiacej kvapaliny treba preplachnúť systém vodou... aby sa nemiešali... a potom je pokoj na 5rokov.
_________________ Škoda Fabia Ambiente, 1,4TDi - 51kW, r.v. 2006, 235 000km - fičíííí Škoda Felícia LXi, 1,6MPi - 55kW, r.v. 1996, 184 000km - predaná
|
10.6.08, 10:49 |
|
|
KrejciBenjamin
|
předem se omlouvám za dosti blbý dotaz. Může fridex ,,vyžrat" a litinový 5-ti kanál ? popřípadě co doporučujete G12 nebo G48 díky
|
10.6.08, 21:20 |
|
|
v.kalandra
|
KrejciBenjamin píše: předem se omlouvám za dosti blbý dotaz. Může fridex ,,vyžrat" a litinový 5-ti kanál ? popřípadě co doporučujete G12 nebo G48 díky
No s litinou nevim. Ale pro litinu je myslim vhodnej právě Stabil. kterej rozežírá hliník. Jinak mam ten dojem že by byla vhodnější ta G12. Ale to je jenom muj nazor. At ostatni taky reknou svoje
|
10.6.08, 21:46 |
|
|
fatal
rejpal
|
KrejciBenjamin píše: předem se omlouvám za dosti blbý dotaz. Může fridex ,,vyžrat" a litinový 5-ti kanál ? popřípadě co doporučujete G12 nebo G48 díky
Litinu asi ne, ale všechno kolem dostává zabrat. Jak už jsem psal ve výše uvedeném tématu, do stodvácy budu lít raději tu novou méně agresivní...
|
11.6.08, 06:10 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Na každý slušný flašce je napsaný, pro co se to hodí, když ne, beru jinou... řešení rovnice mi tedy připadá zřejmé.
|
11.6.08, 06:38 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jenže papír snese všechno.
|
11.6.08, 07:07 |
|
|
Šemik
|
Do 120ky zelený fridex G48 nebo modrý (označení si nevybavuju). Ten modrý jde dát do všechno, je takový univerzální
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
11.6.08, 07:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|