Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 05:12

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Rachot 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Vlastik píše:
Zdravím
A nemůže být slyšet převodovka? Po zahřátí klapání zmizí- převodový olej se zahřeje a začne líp mazat a také se dostane do všech míst. Při kolika km byl měněn olej v převodovce? Je tam daný správný typ? Mě toto klapání dělá 1,6tka felicie. Po pák km klapání samo zmizí. Zkus po nastartování sešlápnout spojku a pokuď klapot zmizí, je to převodovka. Pokuď ne, hledej vadu v motoru a nebo agregátech na něm (alternátor...).

Vlastik

Tak auto bylo na servistní prohlídce před 6 tisíci kilometry a převodový olej se nedoléval, ale určitě to vyzkouším jak radíš jestli při zmáčknutí spojky klapání zmizí nebo ne.

15.6.08, 14:45
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Vlastik píše:
Jinak tzv. náplně na celou životnost vozu osobně odsuzuji, protože vlastnosti oleje se vlivem používání a stáří mění (a to k horšímu). Není nad to olej po předepsaném intervalu vyměnit a jezdit v klidu dál :roll:

Vlastik

no on výrobce nepočítá s tím že to bude jezdit dlouho, tak proto je to celoživotní :-)

15.6.08, 18:35

Příspěvek 
Měl jsem auto v servisu a s největší pravděpodobností ten rachot způsobuje ložisko v alternatoru. Také mě nepotěšily s výfukem, který musim vyměnit nevíte někdo, kde by se dala sehnat levněji prostřední a zadní část výfuku na Fabii SDI?

19.6.08, 19:41
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2