Autor |
Zpráva |
Dawid130
|
Ondras83 píše: Dawid130 píše: Ondras83 píše: baterka je asi blbost, když to 2x zatočí.... Ano blbost. No neudělá to 2 otočky motoru ale točí tak dlouho jak dlouho držím klíček.... tak tam nahoď jinej startér a máš vystaráno, jak řiká Viky....neopravuj to....
Jsem přeci škodovkář tak to opravim.
|
22.7.08, 23:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Dawid130 píše: číslo B? Jsi si jistej tím že to je číslo?
Admin má vždy pravdu. Je to v šestnáckové soustavě.
Ten problém se startérem je klasika, řeší to většinou rozebrání vyčištění a složení.
|
22.7.08, 23:49 |
|
|
JeeRKa-JRK
|
měl jsem ten stejný problém. Vyměnil jsem startér, no problemo. Ale po nějaké době začal točit jako když je vybitá baterka.nabil jsem baterku, furt stejné. tak jsem zařadil zpátečku, pravou nohu na spojku, levou roztlačit, a když jsem pustil spojku a v ten okamžik začal startovat, tak se startér rozjel jako divý . Vyměnil jsem startér, no problemo. každý z nich mě stal krabičku davidoffek
_________________ modrý RAPID 135, LPG, 1989 - v garáži
Má máma má tmavě hnědou š120L.1981
červená Š 120L,1988,import z Belgie - Moje první auto. Odpočívej v pokoji kámo
|
23.7.08, 00:42 |
|
|
Dawid130
|
JeeRKa-JRK píše: měl jsem ten stejný problém. Vyměnil jsem startér, no problemo. Ale po nějaké době začal točit jako když je vybitá baterka.nabil jsem baterku, furt stejné. tak jsem zařadil zpátečku, pravou nohu na spojku, levou roztlačit, a když jsem pustil spojku a v ten okamžik začal startovat, tak se startér rozjel jako divý . Vyměnil jsem startér, no problemo. každý z nich mě stal krabičku davidoffek
no zkusim teda vyměnit vnitřek toho starteru a uvidim no.
|
23.7.08, 01:19 |
|
|
Vlastik
|
Zdravim
Spíš bych hledal problém v ukostření. S kamarádem jsme nedávno na jeho šáde měnili silentbloky na motoru a špatně jsme připojili ukostřivací měděný pásek. No a projevovalo se to vcelku podobně jak píšeš...po ukostření (vytažení mínus pólu baterie na blok motoru- pod matku držáku výfuku) je po problému. A to jsme měnili i stratér...
Vlastik
|
23.7.08, 10:31 |
|
|
Dawid130
|
Ale v ukostření to vážně není mám nataženej kabel od baterie přímo na blok motoru. Takže je to v pořádku.
Takže je vcelku možný že to prostě někde dělá šlus?
|
23.7.08, 14:27 |
|
|
fatal
rejpal
|
Co je šlus? Máš baterku OK? Mi takhle jedna baterka odešla, prostě občas nestartovala, pak častěji, pak téměř pokaždé, ale občas byla schopna točit normálně...
|
23.7.08, 14:30 |
|
|
Dawid130
|
BAterka je OK. Zkoušel jsem i jinou. šlus = zkrat.
|
23.7.08, 14:36 |
|
|
fatal
rejpal
|
Tak při zkratu bys svařoval, toho by sis všimnul, ne?
|
23.7.08, 14:38 |
|
|
Šemik
|
A kabel na blok motoru je OK? Není zoxidovaný v koncovkách? Jsou šroubky utažené?
Můžeš zkusit ukostřit i převodovku. Trochu to pomůže i na autě kde startér zdravě točí.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
23.7.08, 17:08 |
|
|
Dawid130
|
Šemik píše: A kabel na blok motoru je OK? Není zoxidovaný v koncovkách? Jsou šroubky utažené?
Můžeš zkusit ukostřit i převodovku. Trochu to pomůže i na autě kde startér zdravě točí.
No já to zkusim teda.... Jinak kabel jsem dával novej. A utaženej. Je ale fakt že jsem nedávno zavadil svíčkovým klíčem o altík někde a u baterky ten kabel trochu zasmrděl. ale pak to startovalo a startovalo. Mrknu na to. Ale baterii to není druhá to dělá taky, leda by to odnesl kabel na plus
|
23.7.08, 18:17 |
|
|
hejkal2
|
Rozeber stykač startéru, opiluj lehce měděné kontakty a možná dej některé části naopak, než byly původně. Už si to nepamatuju, ale mě to taky cvakalo a nestartovalo. Pokud jsi trochu inteligentní, pochopíš co otočit. Před uzavřením tam můžeš stříknout nějaký sprej na kontakty. Jo a zkontroluj fíbr na rotoru, když se prodře, dře rotor o držáky uhlíků a má to velkou spotřebu a špatně točí.
|
23.7.08, 18:20 |
|
|
Dawid130
|
hejkal2 píše: Rozeber stykač startéru, opiluj lehce měděné kontakty a možná dej některé části naopak, než byly původně. Už si to nepamatuju, ale mě to taky cvakalo a nestartovalo. Pokud jsi trochu inteligentní, pochopíš co otočit. Před uzavřením tam můžeš stříknout nějaký sprej na kontakty. Jo a zkontroluj fíbr na rotoru, když se prodře, dře rotor o držáky uhlíků a má to velkou spotřebu a špatně točí.
díky za rady
|
23.7.08, 20:13 |
|
|
Jiri
|
nemuzu si pomoct ..zkusim to sem napsat ..me to delalo taky neco podobneho ale vetsinou to jen cvaklo malokdy nastartovalo...kdyz sem privedl napeti na starter primo ze sroubu alternatoru tak ok...dal sem tedy starter pres rele a funguje to..podotykam ale ze na mem aute ma drat od spinacky ke starteru asi 6metru a je napojovany v prostred tak mozna ze nejaky prechodak tam..ale nezkoumal sem to vic...pres rele mi to funguje a pred tim starter jen cvakal..prave je divne to ze kdyz uz to pritahne kotvu tak proc se to nerozotci...ona se ta elektromagneticka civka spina pres vinuti starteru takze pokud je nekde problem v uhliku tak to treba ani necvakne...zkus proste jen drat hned z baterky na starter jestli to bud delat nebo ne
|
23.7.08, 20:58 |
|
|
Dawid130
|
Jiri píše: nemuzu si pomoct ..zkusim to sem napsat ..me to delalo taky neco podobneho ale vetsinou to jen cvaklo malokdy nastartovalo...kdyz sem privedl napeti na starter primo ze sroubu alternatoru tak ok...dal sem tedy starter pres rele a funguje to..podotykam ale ze na mem aute ma drat od spinacky ke starteru asi 6metru a je napojovany v prostred tak mozna ze nejaky prechodak tam..ale nezkoumal sem to vic...pres rele mi to funguje a pred tim starter jen cvakal..prave je divne to ze kdyz uz to pritahne kotvu tak proc se to nerozotci...ona se ta elektromagneticka civka spina pres vinuti starteru takze pokud je nekde problem v uhliku tak to treba ani necvakne...zkus proste jen drat hned z baterky na starter jestli to bud delat nebo ne
Kolik drátu je na starteru? Kdo ví? Dva+čtyři?
|
24.7.08, 06:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|