Autor |
Zpráva |
Vitezslav
|
Diky za rady,tak ja jdu schanet karbec.
|
16.8.06, 08:33 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vitezslav
|
Ješte se zeptam,kde je na Favoritackym karbusu automatickej sitič?
|
16.8.06, 17:16 |
|
|
Petr
|
Kdyz se podivas na karb ve smeru jizdy, tak je to takovy bazmek napravo nahore-je to hlinikovy odlitek a vedou do nej 2 natrubky na hacicky o prumeru asi 10-12 mm.Ty hadicky vedou z okruhu chlazeni motoru-je vyhrivany chladici kapalinou. Je prisroubovany na 3 krizovych sroubech ke karbu. V tom Al odlitku je schovan bimetal, ktery podle teploty hybe se syticem.
|
17.8.06, 09:46 |
|
|
Vitezslav
|
Neviš prosim te co všechno se musi vymenit kdyz chci predelat ekotronika na normalni karburator?Slyšel jsem že i rozdelovač.
|
17.8.06, 14:01 |
|
|
Kybergreg
|
Mě by zajímalo, proč chceš předělávat ekotronika na normál? Ve Favech se sice moc nevyznám, ale měl jsem dojem, že ekotronik měl výhodu nižší spotřeby nebo tak něco, ne?
|
18.8.06, 08:49 |
|
|
Thales
|
Kybergreg píše: Mě by zajímalo, proč chceš předělávat ekotronika na normál? Ve Favech se sice moc nevyznám, ale měl jsem dojem, že ekotronik měl výhodu nižší spotřeby nebo tak něco, ne?
Jo, ale ekotronik, byl určený jen na vývoz a u nás ti to nikdo neseřídí ani neopraví.
|
18.8.06, 13:56 |
|
|
Petr
|
Tak to s tou nizsi spotrebou u ekotronika to je totalni kravina! Jedine co je lepsi jsou emise, ale jizdni vykony a spoptreba jsou asi jako u S100 nebo 105 s najetymi 500 tisici .
Jestli se musi vymenovat rozdelovac nevim, ale myslim si, ze ne. Rozdelovac by mel v sobe mit podtlakovou a odstredivou regulaci a ne byt degradovany jen jako nosic palce a vicka-to ma az strikacka a funkci regulace u ni prebiraji pocitac+cidla. Podivej se na cislo rozdelovace-myslim, ze je 9 mistne(bez zaruky) a ma snad(taky bez zaruky) koncit na 3cisli 860. Pokud ano, tak je vse OK a nech ho tam-mozna jen uprav predstih. Rozdelovac pro 135 a 136 byl stejny, motory se lisily predstihem; jinou charakteristiku mel rozdelovac na 136x. Predpokladam, ze ekotronic bude mit stejny se 135/136. Pokud se pletu opravte me
|
18.8.06, 14:48 |
|
|
Vitezslav
|
Me Ekotronik žere 6,5 až 7 l a to převažne v mestskym provozu.Mam ho teprve chvili a moc o nem nevim,vlastne vubec nic.Předelat ho chci proto že každej řika že tenhle typ je na ho..Dalši nazory uvitam.
|
18.8.06, 16:06 |
|
|
Petr
|
No jestli ti zere to co pises a nesype se ti to, tak s nim zatim jezdi tak jak to je, ale bud pripraveny na to, az se neco stane. Abys pak teprve neshanel veci na prestavbu a nejezdil. Ta spotreba by sla, asi to zatim mas OK. Jakmile se to ale rozhodi a zacne to zrat anebo se sypat tak pryc s tim!
|
18.8.06, 16:16 |
|
|
Vitezslav
|
Taky jsem slyšel,že po ty přestavbe musim nechat udelat zmenu v techničaku,ale to prej nechtej povolovat protože se kvuli vykuchanymu kataku zhorši emisni stupen.Nevyš co je na tom pravdy?
|
18.8.06, 16:25 |
|
|
Thales
|
Vitezslav píše: Taky jsem slyšel,že po ty přestavbe musim nechat udelat zmenu v techničaku,ale to prej nechtej povolovat protože se kvuli vykuchanymu kataku zhorši emisni stupen.Nevyš co je na tom pravdy?
Já už jsem to tak předělané koupil a v technčáku je pořád zapsán ekotronik. Na technické nikdy nebyl problém. V úterý jsem byl na emisích a v pohodě.
|
18.8.06, 18:18 |
|
|
Vitezslav
|
Nevite nekdo nahodou o nejakych strankach kde bych se dozvedel neco vic o Ekotroniku?Nebo kde se da stahnout uživatelska přirucka?
|
18.8.06, 18:28 |
|
|
barton
|
Vitezslav píše: Nevite nekdo nahodou o nejakych strankach kde bych se dozvedel neco vic o Ekotroniku?Nebo kde se da stahnout uživatelska přirucka?
Příručky se dají stáhnout z netu,projdi si forum,někde v ostatních tu na to byly odkazy.
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
19.8.06, 19:30 |
|
|
Vitezslav
|
Koupil jsem karburator na Favorita a on ma krome automatickyho sitiče ješte tahlo na ručni sitič,je to normalni?Ješte jsem to nevidel.Zajimalo by me jestli se musi ten ručni taky zapojovat.
|
19.8.06, 19:41 |
|
|
barton
|
Mám takovej pocit,že je předělanej na ruční ovládání.To se dělá pomocí nějaký sady,automatika bude nejspíš vyřazená.Jestli se dá tim ručnim táhlem ovládat přívěra,tak je to jasný.
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
19.8.06, 21:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|