Autor |
Zpráva |
varok
|
Vana už trošičku začíná prosakovat kolem těsnění. Ještě jsem ji neměl nikdy sundanou u tohohle fáčka. Tak při výměně oleje ji rovnou sundám, vyčistím a taky tu nasávací trubku se sítkem. Na hlavu si netroufám. A co je prosím ten karter? A jaký je ten techwebácký oblíbený olej?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
28.6.09, 11:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
no kluci...co já vim, tak když se v rafinérce tankuje olej z barelu, že tam dycky zbyde, tak si to pracovníci "půjčují" domů, jsou tam i barely od shellu a jede to dával do nějakejch tahačů nebo co, že prej extrémě namáhaný motory a potřebujou jen opravdu kvalitní olej...taklhe si přividělával, no ale najednou došel shell, tak tam fláknul nějaký paramo nebo co no a rozdíl nebyl poznat motor vydrží asi 3 závody, pak de na repas a prohlídku, tuším že to je na truck trial no a žádnej rozdíl tam nebyl, takže jakej si mám udělat obrázek? ...já zase vim, že to co leju do auta, se sice dřív menovalo GLOBAL oil, teď se to menuje Meister oil, ale pořád to je Sunoco akorát litr stojí 100 kč a je to v jinym obalu...viděl sem rozbor z laboratoře, takže to je prostě jen reklama, aby motor skvěle shell
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
28.6.09, 11:32 |
|
|
varok
|
Aha, takže tím chceš říci, že dnes už jsou oleje rovnocenné kvalitou? Je jedno jestli je to za 100,-/litr, nebo třeba 1000,-/litr? Vím, že to nebude zase takový rozdíl, ale přece jenom značka je značka, ne? A ten karter je teda co?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
28.6.09, 12:35 |
|
|
michalkatka
|
varok píše: Aha, takže tím chceš říci, že dnes už jsou oleje rovnocenné kvalitou? Je jedno jestli je to za 100,-/litr, nebo třeba 1000,-/litr? Vím, že to nebude zase takový rozdíl, ale přece jenom značka je značka, ne? A ten karter je teda co?
ne cenu nepozeraj, ale pozri parametre... špecifikáciu... vo veľa prípadoch sa väčšina ceny platí za značku...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
28.6.09, 12:40 |
|
|
Ondras83
|
varok píše: Aha, takže tím chceš říci, že dnes už jsou oleje rovnocenné kvalitou? Je jedno jestli je to za 100,-/litr, nebo třeba 1000,-/litr? Vím, že to nebude zase takový rozdíl, ale přece jenom značka je značka, ne? A ten karter je teda co?
jo, přesně to chci říct ....prostě když nekoupíš ADčko ale nějakou polosyntetiku, neuděláš chybu, dneska už si nikdo nedovolí (kromě číny a ruska) udělat nějakej aušus, kterej jim lidi omlátěj o hlavu a budou chtit náhradu škody, to by se jim sakra nevyplatilo
|
28.6.09, 13:15 |
|
|
Capricorn
|
varok píše: A ten karter je teda co?
To by mě taky docela zajímalo... Vždycky jsem měl za to že karter = vana. Ale podle toho jak to fatal napsal to bude asi blok
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
28.6.09, 13:32 |
|
|
ferrari
|
Capricorn píše: varok píše: A ten karter je teda co? To by mě taky docela zajímalo... Vždycky jsem měl za to že karter = vana. Ale podle toho jak to fatal napsal to bude asi blok
predpokladám, že blok...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
28.6.09, 13:56 |
|
|
ferrari
|
varok píše: Vana už trošičku začíná prosakovat kolem těsnění. Ještě jsem ji neměl nikdy sundanou u tohohle fáčka. Tak při výměně oleje ji rovnou sundám, vyčistím a taky tu nasávací trubku se sítkem. Na hlavu si netroufám. A co je prosím ten karter? A jaký je ten techwebácký oblíbený olej? Tak daj dole vaňu, vyčisti ju poriadne, opatrne vyčisti aj blok zvnútra (kam dočiahneš), daj dole víko ventilov a tamto tiež opatrne vyčisti, koľko to len pôjde...všetko zmontuj, nalej lacný minerál 15W-40, odjazdi 3000 km, vymeň minerál, zasa odjazdi 3000 km, potom zasa vymeň minerál, odjazdi 5000 km a potm tam už daj olej, ktorý chceš používať.
techwebáci radia Mogul, alebo Paramo, 15W-40 a API SL (predávajú sa pod rôznymi obchodnými menami - Superturbo, Mogul GX Pro, Mogul Extreme,...)
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
Naposledy upravil ferrari dne 28.6.09, 14:01, celkově upraveno 1
|
28.6.09, 14:00 |
|
|
michalkatka
|
ferrari píše: predpokladám, že blok...
to je tak keď niekto používa nespisovný slang
|
28.6.09, 14:01 |
|
|
ferrari
|
michalkatka píše: to je tak keď niekto používa nespisovný slang A slang môže byť aj spisovný?
|
28.6.09, 14:15 |
|
|
michalkatka
|
ferrari píše: A slang môže byť aj spisovný?
ja viem
ja som v škole vtedy chýbal
|
28.6.09, 14:16 |
|
|
Ondras83
|
...kartéry sou u motorky, blok motoru je u našich strojů
|
28.6.09, 14:37 |
|
|
venda
|
Slovník cizích slov:
Pojem karter
Slovo:
karter
Význam:
spodní část skříně spalovacího motoru
|
28.6.09, 16:16 |
|
|
NOVON
|
VAROK: Dej tam MOGUL EXTREME a nešpekuluj..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
28.6.09, 17:58 |
|
|
varok
|
Ten konečný olej, který tam už nechám, už mám rozhodnuto. Mě se jen jednalo spíše o ten olej na vyčištění. Pokud tam naleju minerál 15W40 a najedu třeba 3000km, pak vyměním a zase asi 3000km. Pak ho vypustím a neleju olej, který chci jako konečný na používání. Nepokazím ale něco, když tam mám teď polosyntetiku a budu tam lít minerál? Po vyčištění bych tam samozřejmě vrátil polosyntetiku.
|
9.8.09, 12:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|