Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 09:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Forman karbec 1992,stříká benzín z čističe vzduchu,netáhne 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Obohacovač. 250kč a výměna na dva šroubky.

11.2.10, 17:59
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Dobře, vyměním obohacovač, co potom, palivové čerpadlo zpátky do auta, vypustit směs benzín a olej, nalít nový olej, nastartovat a čekat? Předpokládám, že nemůžu vyloučit , že možná řeším 2 náhodně se potkávající závady-"stříkání" směsi oleje a benzínu, tedy vlastně průnik benzínu do vany a ztrátu tahu při mrazech, což spolu může ale nemusí souviset.

11.2.10, 20:23

Příspěvek 
Souviset to může. Třeba je hladina směsi tak vysoko, že brzdí v pohybu kliku. Ještě než vyměníš olej, zkontroluj, jestli ho opět nepřibývá. By bylo na provaz, kdybys jej vyměil a pak zjistil, že benzín zase do něj teče.

11.2.10, 20:41

Příspěvek 
hmm, na to jsem myslel, i kdyz olej do Fava není zase tak drahý... mám jenom strach, že když odpustím z vany ten humus na standardní množství, můžu při těch pokusech zadřít motor, místo mazání teď vlastně vyplachuje benzínem....

11.2.10, 20:45

Příspěvek 
Ver mi, ze kazdy olej je lepsim mazivom ako benzin :D

11.2.10, 21:59

Příspěvek 
Tak jsem koupil obohacovací ventil, než ho namontuju, tak jsem vyndal karburátor, abych ho vyčistil. Při té příležitosti jsem zjistil, že mám utrženou hadici, která vede z příruby víčka víka rozvodů dozadu, asi do sacího potrubí (byla už tma jako v pytli, a pospíchal jsem z mrazu do tepla). Může to mít nějaký vliv na průnik beznínu nebo ztrátu výkonu v mrazu?

12.2.10, 20:29

Příspěvek 
cmd: maximalne ti to zabordeli motor olejovymi srackami

12.2.10, 20:31
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Mno, tak trošku to odsává z toho bordelu, co by jinak foukal nahoru tou dírou, kterou ti tam střílí ta mastná směs...

12.2.10, 22:35
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak jsem asi na stará kolena úplně zblbnul :-(. Sundal jsem karbec, všechno vyčistil, vyměnil obohacovač, zpuchřelé hadičky a začal zase skládat s nadějí, že po pár týdnech zase snad pojedu. Bohužel se ukázalo (dělám všechno v polních podmínkách, venku nebo v kuchyni na stole, ale to mě neomlouvá) že jsem nejspíš při demontáži ztratil jednu součástku. Zajímavé je, že nikde, v knížkách ani z Inetu se o tom nepíše a tenhle díl není ani v originálním katalogu favotita.Zkrátka, mám pocit, že mi chybí táholo nebo jak to nazvat, které spojuje zobáček páčky vzduchové klapky s pákou přidělanou na "hřídeli" z tělesa sytiče. Předpokládám, že to nejde nikde koupit a do karburátoru byť z vrakáče se mi kvůli tomuhle nechce. Může někdo poradit, nebo poslat aspoň hrubý náčrtek s rozměry- zkusil bych to přihnout z drátu. Já pako, .......

3.3.10, 19:56

Příspěvek 
čo si stratil :?:

Obrázek

3.3.10, 21:07

Příspěvek 
To je právě to, že nevím, asi vyadám jako blázen.Tenhle obrázek znám, mám několik knížek, fotky z Inetu i originál katalog Škoda, ale nikde to není. Z tělesa sytiče (na obrázku číslo 48) resp. na té "hřídeli"s pružinami atd. co kouká z tělesa sytiče je úplně vzadu v díře v kovové "páce"nalisované takové černé (PL nebo guma)" očko" s dírou. Nad ním zespodu dílu 40 v takové "dutině" je páka , která ovládá klapku vzduchu (ten obdélníkový bázmek , který je vidět při pohledu shora na díl č. 40 - je na hřídeli, a na tu je vedle zespodu přidělaná taková umělohmotná páčka se zoubkem, evidentně to musí být nějak spojené s tím "okem" na hřídeli sytiče, odpovídá tomu i postup seřizování- poloha té klapky se seřizuje ze sytiče, musí to tedy být propojené. Na to, že jsem to ztratil i když jsem se právě tomu snažil vyhnout soudím, protože si neumím představit, že by to auto jezdilo a ta klapka tam vlála bez jakéhokoliv upevnění (jenom volně na hřídeli). Samozřejmě jsem dumal, jestli to nemám špatně složené (naposled jsem karbec sundával tak před 3 roky), ale nemám, všechny šrouby i značky, které jsme si dělal při rozebírání sedí. To je zase den..............

3.3.10, 22:36

Příspěvek 
Omlouvám se za nechtěný smajlík, tedy za tělesem sytiče což je číslo 48 nikolicv 4 8)

3.3.10, 22:37

Příspěvek 
by som ti to podaroval, náhradné mám...

syn stále stráca kocky s lega, nakoniec to vždy nieke nájde.... :oops:

4.3.10, 11:33

Příspěvek 
To by bylo prima,bohužel jsem neuspěl ani v servisech ani na vrakáči , jedině bych musel koupit celý karbutátor :-(, jo, za blbost se platí. Nechci tě ale připravit o díl, který můžeš sám potřebovat, takže když pošleš třeba fotku s náčrtkem a základními rozměry, zohybám to nějak z drátu, třeba to pojede.... Případně, prosím, pošli kontakt na gdf1@seznam.cz, domluvíme se. A moc děkuji.

5.3.10, 17:48

Příspěvek 
cmd píše:
To by bylo prima,bohužel jsem neuspěl ani v servisech ani na vrakáči , jedině bych musel koupit celý karbutátor :-(, jo, za blbost se platí. Nechci tě ale připravit o díl, který můžeš sám potřebovat, takže když pošleš třeba fotku s náčrtkem a základními rozměry, zohybám to nějak z drátu, třeba to pojede.... Případně, prosím, pošli kontakt na gdf1@seznam.cz, domluvíme se. A moc děkuji.

fotku môžem spravíť až niekedy cez týždeň, a aj tak je to ďaleko keby som ti to aj podaroval, určite by mi to nechýbalo, mám dielov dosť..

6.3.10, 12:11
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 54 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další