Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 16.11.24, 09:50

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Vyhřívané sací potrubí u fáčka 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek 
nechci rozvirovat megadebatu, ale treba ja kdybych ted resil vodu na 136ce s mojim LPG, vyvedl bych hadici z vypustaku u 4. vlozky, napojil ji do zplynovace, ze zplynovace ji napojil na saci potrubi a ze saciho bych ji vratil k vodni pumpe..takhle ja..

http://kachnis.techsajt.cz

11.5.10, 16:42
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
ja z vypustaku budem zapajat kurenie a od termostatu zrejme vyvediem smer olejovy vymennik z dehet feldy, MPi nema ziadnu vodaren v sani

11.5.10, 16:47
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
a já jezdim bez vody v sacim potrubí, je to živější, líp to táhne, přechody nevedu a problémy nemám :)

11.5.10, 16:56
Profil ICQ

Příspěvek 
A ještě se zeptám blbě. Proč to tedy starší typy škodovek mají a MPi už to nemá?
Ondráš: To jsem nevěděl, že už i BMM měli plastový domek na termostat a společné čidlo pro budík i ŘJ. Takže první BMM feldy a fáčka měli ještě zvlášť čidlo pro budík a zvlášť pro ŘJ a jiné hodnoty než jsou u toho společného čidla pro MPi? To je škoda. Takže společné čidlo asi nedám :cry:

11.5.10, 17:39

Příspěvek 
varok píše:
A ještě se zeptám blbě. Proč to tedy starší typy škodovek mají a MPi už to nemá?
Ondráš: To jsem nevěděl, že už i BMM měli plastový domek na termostat a společné čidlo pro budík i ŘJ. Takže první BMM feldy a fáčka měli ještě zvlášť čidlo pro budík a zvlášť pro ŘJ a jiné hodnoty než jsou u toho společného čidla pro MPi? To je škoda. Takže společné čidlo asi nedám :cry:

společný čidlo nedáš, leda bys předělal svazek...

MPI to nemá proto, protože sacím potrubím u MPI jde jen vzduch a benzín se vstřikuje skoro pod ventil a neproudí se vzduchem těma rourama

11.5.10, 17:41
Profil ICQ

Příspěvek 
Se omlouvám. Vlastně ano, MPi vstřikuje benzín už přímo do válců. Podobně jako diesly. Ty ale ten vzduch ve válcích nejdříve stlačí a tím ho zahřejí a potom tam čerpadlo plivne naftu. U MPi se se nasává sacím potrubím jen vzduch a v určitém poměru se vstřikuje určité množství paliva. Jsem si to nějak neuvědomil. A zapojení toho společného čidla po elektrické stránce by nebyl pro mě problém, ale jestli mají i jiné hodnoty, tak to nemá cenu. Díky za informace.

11.5.10, 17:47

Příspěvek 
proč by měli jiný hodnoty...ty máš BMM já taky, každej máme jiný čidlo a obě auta jezděj....zamyšlení? :)

11.5.10, 17:55
Profil ICQ

Příspěvek 
varok: U MPI se nevstřikuje palivo do válce, ale před sací ventil. Přímý vstřik je FSI (Volkswagen). :wink:

Naposledy upravil werty dne 11.5.10, 18:03, celkově upraveno 1

11.5.10, 18:02

Příspěvek 
Takže tam je jen problém s elektrikou? Jinak hodnoty mají všechny BMM stejné jako MPi? Aha, jsem to špatně pochopil.

11.5.10, 18:02

Příspěvek 
Ano hodnoty jsou stejné už jsem ti to psal.

11.5.10, 18:04

Příspěvek 
já nevim, ale já to čidlo měnil a dal sem tam z MPI, protože sem ho měl, se žlutym proužkem (na dvoře stojí ještě jedna BMM a ta má modrej proužek a taky jezdí) no a všechno funguje jak má :)

11.5.10, 18:05
Profil ICQ

Příspěvek 
http://www.jpeg.cz/images/720__idla_teploty_1.jpg (nebo možno ověřit i v DP)

Tabulky jsou převzaté... není to má práce.

(Ještě malá poznámka... hodnoty odporu pro ukazatel teploty (teploměr) motoru platí nejen pro MPI, ale i BMM stejně jako i pro karburátorové Fav. od r.v. 93 kdyby se někdo sháněl po konkrétních hodnotách)

11.5.10, 18:07

Příspěvek 
niečo podobne riešili na ladafore

http://forum.ladaklub.com/viewtopic.php?t=4263

najviac sa mi pozdáva tento názor :

"já se skromně domnívám, že se rychle* proudící vzduch v sacím potrubí neohřeje ani o desetinu stupně. Styčná plocha, narozdíl např. od chladičů nasávaného vzduchu (intercoolery) je x násobně menší.
Hlavní smysl toho předehřevu je v tom, že zamezuje směsi kondenzovat na stěnách potrubí.
*A teď laicky plácnu: Motor má obsah dejme tomu 1,5l , vzduch do válce se saje každou druhou otáčku, takže při dejme tomu při 4tis otáčkách, 3tis.litrů,když uvážíme podtlak, možná 1,5, nebo 1 tis. litrů vzduchu (o atmosf.tlaku) za minutu.
Ohřej kubík vzduchu za jednu minutu o 90° teplou plochu cca 0,15 m2.
O kolik se asi zvedne teplota?
~~autor neručí za správnost výpočtů :lol:"

výhrev je tam na to aby zmes nekondenzovala na stenách, pri zapojení túto zmes nejak nezahrieva a každopádne ako som si vyskúšal, so zapojením sú poznateľne lepšie prechody :)

13.5.10, 15:08
Profil ICQ

Příspěvek 
S kondenzací paliva u studeného motoru je to samozřejmě pravda. Ale je to trochu složitější...

Kdyby nebylo emisních limitů a z nich plynoucích omezení týkajících se hlavně provozu v částečném zatížení kde musí být právě z těchto (a ekonomických) důvodů směs tzv."chudá" tj. lambda = 1,1-1,3 pak by nebylo v těchto případech u karburátoru a centrálního vstřikování předehřevu směsi potřeba.

Prvním opatřením po zavedení přísnějších limitů a z toho plynoucího "uškrcení" v částečném zatížení bylo zavedení podtlakové regulace - kdo ví jak funguje a k čemu slouží ten musí souhlasit (mám pocit že u škodovek byla poprvé zavedena v roce 73 nebo 74? -přesně už nevím). Ale EHK zavelela a muselo se ještě snížit... a důsledek znáte. Čili i u teplého motoru je pro nízké emise a plynulé přechody v oblasti částečného zatížení kde je uvažováno že (sériový) motor bude pracovat nejčastěji předehřev potřeba.

13.5.10, 15:25

Příspěvek 
MOLSO, to môže byť pravda iba čiastočne...to máš asik ako predohrev saného vzduchu...a funguje...mne ten motor po zapojení výhrevu zlenivel...navyše, tie výpočty by boli správne, keby neboli žiadne straty v prietoku vzduchu...ale cez máličko otvorenú škrtiacu klapku sú straty tak vysoké, že objem nasatého vzduchu je omnoho menší...a to nielen klapka, si treba vziať do úvahy, akú dráhu prejde vzduch/zmes a akým úzkym priechodom...straty sú značné...tiež je nejaký protitlak výfukových plynov...

Iste som to nezhodnotil komplexne, ale tak jednoduché, ako píše autok,ktorého cituješ, to zas nie je...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

13.5.10, 15:55
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další