Autor |
Zpráva |
werty
|
Přesně tak... G48 (ať už Fridex, Sheron apod.) je převzatý název podle Glysantinu G48 od BASF AG a v podstatě jen přebalený se prodává pod VW označením G11 jako originální chladící kapalina Škoda.
_________________ Favorit 136X
|
13.10.10, 15:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
xXxTRA
|
koupil jsem fridex G48 (modry) a naredil 1:1 s destilkou (3 a 3 litry) takze toma zvladnout az -36°C... doufam ze sem neudelal chybu s koupi teto smesi a uvidime jestli prezijem zimu
_________________ Felicia 1.?
|
13.10.10, 18:29 |
|
|
Kristensen
|
Já nevim ale já teda rozhodně nejsem zastáncem tej růžovej, protože to je pomalu snad v každým autě který má růžovou tak má někde olezlej nějakej spoj a co se týče těsnění pod hlavou tak ono ho to sice nijak výrazně nerozežere ale to těsnění má nádech růžovej snad uplně všude i tam kde to vlastně těsní takže to je prostě taková prolínavá mrcha
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
13.10.10, 18:45 |
|
|
kwiko
|
Vpodstate mam podobnu skusenost, ta ruzova mala vzdy take slizovto-rosolove ciastocky tak sla prec, teraz vsade davam zelenu.
Ale verim tomu ze funguju vsetky, len ich treba vcas vymienat, inak sa prejavia korozivne vlastnosti horucej demineralizovanej vody.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
13.10.10, 19:29 |
|
|
Jura
|
a G12 a G12+ se dá míchat ne? A růžová s růžovou se snad musí dycky dat smíchat ne? Mám taky tu růžovou respektive když sem ji kupoval koncentrovanou přišla mi to spíše taková fosforeskující oranžová a nikdy žádný problém a to s tím vzlínáním, tak to je třeba u obou akorát modrá není tolik vidět:)
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
13.10.10, 22:28 |
|
|
fatal
rejpal
|
Kristensen píše: ...to je pomalu snad v každým autě který má růžovou tak má někde olezlej nějakej spoj...
Taky to nemám rád. Chtěl jsem do Feldy dát 774C (modrou), ale zas mě nahlodal prodejce, říkal že raději novou červenou... Tak nevím.
Nemá někdo zkušenost co to udělalo po výměně z růžové za zelenou? Jestli je tím nasáklé i těsnění, tak už to nevypláchnu a jestli se modrá s růžovou nemají rádi, tak to tam může udělat pěkný bordel...
|
14.10.10, 06:16 |
|
|
CROWACK
|
no, já tam měl černou
nebyl jsem schopen rozpoznat, co tam bylo, tak sem to vylil, vyplách, dal modrou a nazdar...kdyby se s tím něco dělo, tak dám vědět...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
14.10.10, 08:40 |
|
|
fatal
rejpal
|
Vysomroval jsem litr červené (TL774D) a tak uvažuju, že z Felicie vycucnu litr současné kapaliny a místo toho tam naliju ten nový koncentrát. Nějaká konstruktivní kritika?
|
23.10.10, 21:41 |
|
|
CROWACK
|
proč? Potřebuješ posunout bod tuhnutí směsi? Jestli ne, tak bych se na to vysral, a než něco míchat tak spíš udržovat pravidelnou periodicitu výměn kvůli inhibitorům koroze...
|
23.10.10, 22:14 |
|
|
fatal
rejpal
|
Spíše potřebuju prodloužit interval výměny.
|
23.10.10, 22:17 |
|
|
CROWACK
|
tak na to bych se speciálně vykašlal...proč ho potřebuješ prodloužit? Materiál tě vyjde na 300 a časově je to hodina...žádný speciální vybavení nepotřebuješ...
|
23.10.10, 22:18 |
|
|
fatal
rejpal
|
Protože nechci měnit komplet kapalinu dokud nebudu mít vyřešen problém pracovní teploty motoru.
|
23.10.10, 22:26 |
|
|
Capricorn
|
Re: Chladící kapalina na Feldu
Kluci potřebuju menší konzultaci... Jeden kamarád zdědil Feldu která ale stála 4 roky v takové dá se říct stodole. Defacto za tu dobu se sní jelo jen párkrát, ale o co mi jde celou tu dobu a možná ještě o rok víc takže 5 let tam byla jedna chladící kapalina. A moje otázka zní... Je koupený 3l Fridexu G48 a 3 litry destilky. Ovšem panují zvěsti že čím je bod tuhnutí kapaliny vyšší resp. -40°C a dál tak je kapalina i agresivnější a mohlo by se stát že něco za chvíli odejde. Osobně si myslím že by to snad neměl být problém při ředění 1:1 tj. na -38°C. Ale to že tam byla chl. kapalina cca 5 let mi dělá trochu vrásky na čele tedy přímo mě ne. Ale jak se zdá tak vše je OK... bylo s tím teď najeto víc jak 500 km a v pořádku... kapalina co tam je teď má bod tuhnutí někde kolem -20°C (zkoušeno jen mrazákovou metodou). Jaký máte na to názor... Máme tam dát teda ten Fridex 1:1 nebo spíš o něco nižší koncentraci pro každý případ... v DP Felicia se uvádí že z výroby pro běžné klima stačí ředit na -25°C. Ale tak si říkám že Fridex patří k tomu nejkvalitnějšímu na našem trhu takže by to mu ani ve vyšší koncentraci ublížit neměl.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
15.5.11, 14:18 |
|
|
Šemik
|
Nalil bych tam všechno, u mnoha aut se to neměnilo nikdy a je to v pohodě.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
15.5.11, 15:32 |
|
|
fatal
rejpal
|
Osobně bych tam nalil jeden kanistr (cca 3l) koncentrátu stejného typu a dolil destilkou. Nemám s nízkou koncentrací špatné zkušenosti. Jo a předtím bych to pořádně propláchl.
|
15.5.11, 16:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|