Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
Re: 120 kompresor
samozrejem že samotné čerpadlo nepomôže, regulátor tlaku potrebuje určite...
ešte rozmýšľam načo vymýšľať na karbec nejakú vzduchotesnú krabicu keď väčšina ich to má všetko aj tak hore, jediné čo potrebuješ vyrovnať tlak plavákovej komory, a o 0,3 - 0,5Bar vačší tlak paliva na vstupe, na to ten regulátor, keď chceš plniť 0,5Bar tak BMM čerpadlo bohate musí stačiť, on len regulátor paliva BMM drží tlak 1,2Bar, ale čerpadlo dá v pohode aj 2 - 3...
klasický Favo Lekr / Pierburg je na turbo myslím prispôsobený...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
7.6.11, 18:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
darklord
|
Karbec z nejakeho turboauta napriklad Renault 5 Turbo. Uz v serii je to 1.4 objem takze podla mna ani nebude treba tryskovat. Zohnat sa da, len treba hladat. Pokial chces robit upravu za co najmensie prachy (na oko) tak podla mna staci vyhodit odvzdusnovaci ventil SEDRu, zavarit spodnu dieru pre ventil a odviest odvetranie do sania pred karbec za turbo. Otazne ale je, co na to bude hovorit sytic, kedze je na Jikovoch vyrieseny doist biedne. (Odpojenie podtlakoveho ovladania druhej komory hadam ani nemusim spominat - treba prepakovat mechanicky)
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
10.6.11, 10:16 |
|
|
Marra
|
no vzhledem k tomu, že teď jezdím webera z žigula 2106 (23/24) který má mechanicky spřažené obě komory a sytič řešený přívěrou vzduchu první komory, tak se mi zdá vhodný celkem. Dost mě zajímá jak by chodil ten systém, kdyby kompresor sál směs z toho webera a tlačil do motoru, ale s LPG. na lpg se šteluje bohatost clkem dobře, tak to by nemusel být problém. A jak tak uvažuju, možná by šel i použít intercooler, pokud by to šlo pouze na lpg, lpg by přeci na stěnách mezichladiče neulpívalo, ne? karbec solex 32 DIS mě několikrát napadl, ale blbě se shání, hodně blbě, a je drahý. Mě oslovuje varianta tlačení směsim, páč s turbem nám to fungovalo, tak proč ne s kompresorem. jen ještě nevím, jak s předstihem.
|
10.6.11, 18:26 |
|
|
Marra
|
ještě jednu věc musímm dořešit. už se chystám svařit držák komresoru, ale řeším řemenici. potřebuju vyřešit pohon kompreosru, který zajišťuje drážkvaný řemen. řemenici na kompresoru chci ponechat, proto musím vymyslet na klice, nebo pumpě? dvojitou, která by ještě k tomu byla drýžkovaná? nějaký nápad? nechat někde utočit celou novou na klikovku, kde by byla klínováavedle ní drážková? díky za postřehy
|
14.6.11, 20:24 |
|
|
CrazyMan
|
svařovat řemenici je blbost... nesvaříš to rovně.. a kdyby jo tak se ti to zkroutí
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
14.6.11, 21:46 |
|
|
darklord
|
Pozri sa k michalovi do garaze, myslim ze on tam tu kombinovanu remenicu ma a je to z niecoho original...
|
14.6.11, 22:23 |
|
|
Marra
|
svařovat jsem nemyslel, spíš nechat někde stočit úplně novou řemenici, nkteré firmy to dělají. Ale pokud by bylo něco original takového, to by bylo super. Michal - myslíš michalkatka?
|
14.6.11, 22:39 |
|
|
darklord
|
Jop on ma tu dvojitu remenicu koli klimakompresoru.
|
14.6.11, 22:40 |
|
|
Marra
|
tak jsem prošel topic jeho bagety a je tam sice, že má kombi dvouřemenici, ale nevím z čeho...asi se ho budu muset opýtat:)
|
15.6.11, 10:06 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Neni lepsi ten motor celej predelat na drazkovanej remen?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
15.6.11, 10:58 |
|
|
Marra
|
to jo, ale stejně bych pak potřeboval dvojitou drážkovanou řemenici pro pohon...
|
15.6.11, 11:04 |
|
|
p.s.
|
dvouřadou řemenici bez labirintu tj. na symering seženeš z nákýho Rka či novějšího modelu Š100 Kdysy sem měl na 120ce 2 altíky a tudle řemenici sem sehnal právě ze Š110R navštiv náký vrakoviště či nákou tu eko likvidaci tam by si mohl uspět
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
15.6.11, 11:36 |
|
|
Marra
|
jo, dík za nápad, o tom jsem taky uvažoval, navíc možnáá tuhle řemenici mám i doma, ale problém je, že na kompresoru je drážkovaná řemenice, kterou nechci měnit, kompresor chci nechat pokud možno original. proto bych rád vymyslel pohon z nějaké škodovácké řemenice (klika, vodní pumpa, altík) pro kompresor - drážkovaný řemen.
|
15.6.11, 11:42 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Marra píše: to jo, ale stejně bych pak potřeboval dvojitou drážkovanou řemenici pro pohon... Prdlajz, sezen dost dlouhej a namotej ho kolem dokola koukolem. S napinaci kladkou dosahnes i slusny uhly opasani a mas po problemu.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
15.6.11, 13:34 |
|
|
Marra
|
to je celkem rozumné. kompresor bude vlevo od sácích a výfuk. parohů. takže bude stačit jedna kladka, která to stáhne dolů pro vodní pumpu. čili zajet na vrakáč a podívat se po nějaké kladce. řemenice z kliky mi z fá na 120 pásne bez problému, altík vyřeším,ješě musím zjistit pumpu vodní jak je to tam s řemenicí, zda pasne z feldy třeba. IC mi dojde v nejbližších dnech, takže jak vyřeší pohon, tak můžu skládat.
|
15.6.11, 15:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|