Re: karbec fávo a neskutočné otáčky
BORISROSSI : Ano pochopil si správne. Staré frčia bezproblémovo a nové ani nechytli na LPG.
Na čo som ich potom kupoval to neviem.
Staré sviečky na benál ti teraz neviem povedať lebo sa nepamätám a som v práci, ale boli volačo ako D1.Y .... či niečo také - proste staré obyčajné.
Ale tie nové čo sú akože "špeciálne na plyn" sú "BRISK SILVER DR15YS". V predajni autodielov mi ženská povedala že tieto dávajú často do favoritov aj novších áut čo sú na plyn a nikto sa nesťažoval. To asi preto lebo tý zákazníci obchádzajú tú predajňu už z kilometra...
Nie som žiadny profík v elektronike (možno ani na úrovni hobbistu), ale dávalo by mi zmysel že sviečka na plyn musí dať inú silu iskri ako na benzín - veď v tom je ten rozdiel.
A asi pri takých nových sviečkach na plyn by som mal dať nový kondík, regulátor a hlavne baterku. To je len môj názor. Proste favorit mi s týmito novými plynovými sviečkami nechcel hodiť dostatočnú iskru (pretože som to čekoval, viem že iskru hádzali - no nechápem to aj tak...)
Darklord: Viem že fávu trvá kým prejde z benálu na plyn. Ale ono to v tom ten problém nebol. Za jeden celý deň štartovania by to hádam malo preskočiť najneskôr v prvých 10 minútach...
no nie? Na benzín mi neide ani teraz. proste niečo v karbeci. S LPG startujem a na to aj jazdím... zatiaľ mu to stačí.
Dávam ešte pár dní tomu karbecu, čo ak sa mi to náhodou podarí spraviť aj na benzín. Ak nie, niekde už hádam zoženiem iný karbec v dobrom stave.