Felicia 1,6 ukrutné rány z motoru
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Felicia 1,6 ukrutné rány z motoru
když budeš hledat najdeš motor i za 35OO kč, do žádných GO se nepouštěj dopadneš časem podobně, zde máš motor za 23OO http://auto.bazos.cz/inzerat/18312215/M ... 16-Mpi.php
|
16.9.12, 09:14 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tomuto motoru chutnají oleje 15W, 2OW 4O a 5O, pokud jim chcete dopřávat třeba OW3O, protože mají hydroštely a jiné rady velkých odborníků tak to je začátek jejich konce bez rozdílu jestli jsou v koktě nebo feldě či jinde
|
16.9.12, 09:20 |
|
|
Rambo-x
|
Olej byl 10W 40,vždycky byl krmený olejem 10W 40.....neměnil jsem já,mockrát jsem pánovi nabízel že bych mu vždycky vyměnil olej já,ale on že se svým vozem musí do servisu Olej byl vždycky značky mogul,což si myslím že tam by neměl být problém....sám používám stejný(mogul 10W 40) a motor si jen přede
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
16.9.12, 10:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
bavíme se ale o motoru AEE, já ti řeknu poslední případ jak jsem koupil hezkou feldu i ve výbavě za desítku, borec zajel do servisu a nechal si vyměnit olej, nějakou polosintetiku už ani nevím, jak se motor ohřál svítila kontrolka mazání a při rojezdu klepala klika, tak jel do dalšího servisu a tam mu řekli že má motor v háji a že GO vybafli na nej s cenou která převyčovala hodnotu auta, nalil jsem to moje superturbo a felda denně jezdí se zedníkama po republice a no problém takže pokud tam někdo lil polosintetiku pro středně zatížené rychloběžné benzínové motory tak vše odpovídá jak to dopadlo
|
16.9.12, 11:45 |
|
|
Rambo-x
|
Tak jaký olej je teda pro tento motor nejlepší,protože já mu budu měnit motor tak aby jsme tam nalili správný......ale stejně je to teda pěkně na ho**o,v autorizáku mu jej tam lili jako že tam patří .....to teda zlatej 1,3,tam naleju 10W 40 a jezdím,bez problému,kontrolka zhasne ihned při startování,pěkný tichý chod a to už taky má 170 000km,a nesežere ani kapku,od výměny už jsem najel 6000km a na měrce ubylo úplně neznatelně Jo a myslel jsem že mi chrastí řetěz,ale bylo to něco mnohem triviálnějšího,víčko oleje mělo vůli a neznatelně skákalo....ten zvuk normálně dokonale napodoboval chrastění řetězu....jakmile jsem dal jiné,okamžitě ten zvuk přestal a motor je i na volnoběh krásně tichý
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
16.9.12, 15:43 |
|
|
|