Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 00:02

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Stirlinguv motor 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Stirlinguv motor
No, vidim ze priznivci se najdou :D

Dunde.e, diky za trochu matematiky, to teda nevypada mic dobre, to to je tak nejak to o co mi slo, no vypada to ze by to melo asi stejny efekt jako ten pokojovy stirling pro radost, ten typ alfa, vlsatne jen dva pisty otocene o 90stupnu, se stejne ale moc nevidi, myslim ze lepsi reseni je s tim prehanecem. odpada tam problem resit mazani , protoze prehanec je s vuli, musi propoustet vzduch a jde tak zahrat na vyssi teplotu, asi to skonci zatim u ledu a zamerim se na ten malicky pokojovy stirling, mam k dispozici cnc frezku, tak bych chtel aby na to byla videt i ta strojarina, uvidime co se mi podari dat dohromady :)

9.12.13, 22:02
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Tak co? postavil už někdo něco? :D ... Já se k tomu nedostal, protože jsem si pár dní po téhle diskusi přeťal šlachu na prstu, tak jsem toho moc dělat nemohl :/ ... Mno ale už jsem zase zahojený (akorát už pořádně neohnu špičku L prsteníčku) a pracující, tak zase vymýšlám hovadiny :D ... Původní plechovková koncepce jde ze scény... Místo toho jsem se rozhodl to udělat trošičku přesněji a převážně z odpadu v práci :) Jako válce použiju tenkostěnné bezešvé nerezové trubky s vnitřním průměrem 30mm, písty si nechám vyrobit z hliníku na cnc soustruhu... Přesné čepy máme skladem. Teď se chystám ostatní :D .. na klikovou hřídel a setrvačník. Ojnice, hlavy a dna válců mi udělá kolega na 3-osém obráběcím centru) :) ... ložiska použiju co najdu na skladě :D závitové tyče je dost. ostatní části na kterých to bude držet si naohýbám na ohraňovacím lisu z nerezi :) ...
Akorát tak nějak netuším jaký bych měl zvolit průměr toho spojovacího potrubí - varianta Alfa (mám k dispozici měď. trubku 5mm ale nevím jestli to nebude málo .. ale tak kdyžtak dokoupit pár cm jiné nebude problém) ...
Nebude to hned, nemám většinou čas na kraviny .. ale na přesčasech nebo o víkendech se dá občas ledacos spáchat ;) ...Navíc já sem někdy tak pracovitý, že jsem z toho pak strašně líný :D .. Doufám že do měsíce bych tady mohl dát videjko funkčního motoru :) ... a pokud nebude fungovat, tak se asi nechám nahrát jak to rozšlapu a zahodím :D

11.2.14, 21:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Zatim ne, ten velky jak sem psal, na ten kaslu, stejne by to asi nic neutocilo, ale mam uz par vykresu na ten mely, co pracuje s nizkym teplotnim rozdilem, loziska a hridel z rc vrtulniku, stejne jako casti ojnice, kliky, vlastne jen kulicka zasroubovana nekde a k tomu plastove ocko, proste ty casti co jdou od serv k ovladani modelu, zbytek vyrobim, ale neni material, ten spodek bych chtel z hliniku, nebo nejakou trubku a vicka z hliniku, prehanec asi polystyren, a misto pracovniho pistu jen gumovou membranu, asi z gumove rukavice, dela budu na cnc frezce, ale mam toho hodne, rad bych zvaldnulc ely ram na RC vrtas svoji konstrukce...takze stirling bude kdyz bude cas :D coz nevim zda bude...ale je to v planu urcite :D

12.2.14, 00:30
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2