Tak co? postavil už někdo něco?

... Já se k tomu nedostal, protože jsem si pár dní po téhle diskusi přeťal šlachu na prstu, tak jsem toho moc dělat nemohl :/ ... Mno ale už jsem zase zahojený
(akorát už pořádně neohnu špičku L prsteníčku) a pracující, tak zase vymýšlám hovadiny

... Původní plechovková koncepce jde ze scény... Místo toho jsem se rozhodl to udělat trošičku přesněji a převážně z odpadu v práci

Jako válce použiju tenkostěnné bezešvé nerezové trubky s vnitřním průměrem 30mm, písty si nechám vyrobit z hliníku na cnc soustruhu... Přesné čepy máme skladem. Teď se chystám ostatní

.. na klikovou hřídel a setrvačník. Ojnice, hlavy a dna válců mi udělá kolega na 3-osém obráběcím centru)

... ložiska použiju co najdu na skladě

závitové tyče je dost. ostatní části na kterých to bude držet si naohýbám na ohraňovacím lisu z nerezi

...
Akorát tak nějak netuším jaký bych měl zvolit průměr toho spojovacího potrubí - varianta Alfa (mám k dispozici měď. trubku 5mm ale nevím jestli to nebude málo .. ale tak kdyžtak dokoupit pár cm jiné nebude problém) ...
Nebude to hned, nemám většinou čas na kraviny .. ale na přesčasech nebo o víkendech se dá občas ledacos spáchat

...Navíc já sem někdy tak pracovitý, že jsem z toho pak strašně líný

.. Doufám že do měsíce bych tady mohl dát videjko funkčního motoru

... a pokud nebude fungovat, tak se asi nechám nahrát jak to rozšlapu a zahodím