Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.11.24, 21:07

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 čudny chod sitiča..felicia 1.3MPi 50KW r.v.2000 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: čudny chod sitiča..felicia 1.3MPi 50KW r.v.2000
Kamoš nedávno opravoval taky čidlo teploty, ale na fabii I sedan. nedal si říct, když jsem mu radil ať raději koupí origo, tak chodil 3x měnit. Origo mu vyhazovalo chybu a svítila mu nějaká kontrolka. I při zahřátí teploměr ukazoval na spodku stupnice. Vag-com jsem mu vymazal chybu. Hlásilo to chybný signál z čidla teploty chl. kapaliny. Kontrolka přestala svítit, ale teploměr stále ukazoval špatně. Šel poprvé měnit, stále to stejné. Tedy teploměr špatně ukazoval, ale chybu to už nehlásilo. Tak šel reklamovat podruhé, potřetí.....
Až ten třetí pokus asi vyšel a asi půl roku funguje, možná nějaký měsíc více. Jestli tam máte čidlo nové ale od žlutých, může být i nové v dupě. Já jsem měl ve fáčku BMM na sání taky číňana. nějakou dobu fungoval a z ničeho nic to začalo zlobit. Snad za půl roku. Pak jsem koupil v karviné snad origo a fungovalo rok, zatím.

5.6.15, 21:56
Pspvek Reklama

no teplotne čidlo mam fakt original s modrým kružkom...povodne tam bolo take cele plastove ale to sa že už nevyraba..tak mi dali novu nahradu originalu..v podstate je to to iste len iny obal..tak ozaj pochybujem žeby to bol ten snimač, no logicky on hlasi teplotu vody R.J

6.6.15, 20:49
Vývojář

Tak ho odpoj a nastartuj.Rj si nastavi max davku,takze by to melo mit tocky.....

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

6.6.15, 22:34

no tieto varianty som skušal ,,ked som menil stare čidlo za nove nedopatrenim som ho zabudol zapojiť a motor som nenatočil...takže zapojene to musí biť..aspon v mojej felde to tak funguje,,,no nič tak skumam dalej čo može robit tu chybu

6.6.15, 23:07
Vývojář

To je zvláštní,naskočit by měl.

Peugeot 106 1.1 '02
Fáčko 136L '89 Bělouš
Š Felda 1.3 MPI Color line '99 Lentilka
Š Felda 1.3 MPI Combi '97
Fáčko 1.3 Lxi '93
Š 120 LS '78 Beruška

7.6.15, 07:03

občas si myslím že ten motor je umela inteligencia

7.6.15, 09:41
Mistr mechanik

já osobně bych dal čidlo se žlutým kroužkem, pokud je tam čidlo s modrým tak bych v první řadě naíchl vag a zjištoval v bloku měřených hodnot zda teplota vody je stejná jak na budíku,

oni píšou že modré a žluté čidlo se stejné no není to vždy pravdou na tomto foru je někde článek kdy jsem vzal zelené modré a žluté ráno když byla kosa O tak jsem zněřil piny co dou do řj a byl v nich podstatný rozdíl!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

7.6.15, 10:05
Mistr mechanik

Aďo píše:

o myšlení to není ale o měření

chce to vědět jaký je tlak paliva před lištou měl by být tři
změřit tlak s dpojeným regulátorem a taky se podívej jestli v hadičce podtlakového regulátoru není benál

pak vag a sledovat teplotu motoru adresa O1 měřené hodnoty

7.6.15, 10:08

ok ja skusim zajtra napichnut VAG ešte pred startom a pozriem sa na teplotu...dnes som to skusal ked motor bežal a ukazuje presne...teplota motora v behu bola 70C na palubovke u budíku a rovnako to ukazovalo aj vo VAGU, no neskušal som aka je ešte pred prvím startom, zajtra skusim...hadam mate všetci pravdu ohladom teplotneho senzoru pri termostate...ak to ozaj tak bude, senzor poletí na reklamačku

7.6.15, 20:10

no tak som to meral na VAGU a ešte pred prvím štartom mala voda teplotu 32C a motor ako stale naskočil so zvíšeními otačkami akokeby bol studení, a čo sa tíka tlaku paliva pred lištou tam je dobrý kedže cerpadlo mam nove a naskoči na šup...

8.6.15, 18:44

slovacek.milos píše:
Aďo píše:

o myšlení to není ale o měření

chce to vědět jaký je tlak paliva před lištou měl by být tři
změřit tlak s dpojeným regulátorem a taky se podívej jestli v hadičce podtlakového regulátoru není benál

pak vag a sledovat teplotu motoru adresa O1 měřené hodnoty

počkaj v akej hadičke podtlakoveho regulatoru..to je kde?

9.6.15, 09:12

Sice v těchto parných dnech je možné všechno, ale při studeném motoru by teplota chl. kapaliny neměla mít teplotu 32°C. Možná ještě třeba 10°C, ale 32? A měříte obě čidla?

9.6.15, 11:48

no vo VAGu čast motor -merane hodnoty adresa 005 mi ukazalo dva teploty , ta prva 32°C a hned v dalšom poličku len o stupen nižšiu čiže 31°C..ale je mi to divne ako je možne ked je to pod kapotom, ako može mat taku teplotu voda v motore ešte pred prvím štartom aj ked je vonku tak teplo...asi ozaj vymenim to čidlo za zlte
a ako píše varok, nemala by bit tak tepla voda...asi zajdem na vrakovisko ..to euro ma nezabije

9.6.15, 19:47
Mistr mechanik

varok píše:
Sice v těchto parných dnech je možné všechno, ale při studeném motoru by teplota chl. kapaliny neměla mít teplotu 32°C. Možná ještě třeba 10°C, ale 32? A měříte obě čidla?

blbost že :?:

9.6.15, 21:15

ok tak som to skusil premeraz teraz v noci ked je chladnejšie a fakt čudne to ukazuje..teplota hlavy motora ked som priložil ruku bolo cca 15C, podla netu ma bit cca 18C a mne Vag vyhodil prvi udaj 25C a druhy 22C...tak zajtra idem po nahradne čidlo to od termostatu a cez výkend vymením...
Zatial vam dakujem panove za pomoc...
ked vymenim napišem či sa to odstranilo

9.6.15, 22:17
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 56 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další