Autor |
Zpráva |
varok
|
Re: Proplach motoru
Gokralík: Ano, tohle mám na ježdění. Ale když se to posralo, ty by si asi jezdil s prdlým těsněním pod hlavou, že? Když už se s tím tak dělám a pak z takové blbosti přijít o motor? Sundání vany a vyčištění už není na tak dlouho, za víkend to snad zvládnu.
Crowack: Však ano, má tam být 10W40, tak bych tam takový nalil. Ale na pročištění už chci něco levného, né zase drahý značkový olej a pak.... Právě že se bojím tam jen tak nalít olej a jezdit. Bůh ví co je tam všechno zasrané, tak to raději vyčistím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
22.10.17, 20:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Ale znáš to... sundáš vanu a všimneš si toho a pak tamtoho... a když už budeš ležet pod autem, tak si všimneš koroze tam a támhle... no a jak tohle u tebe dopadá už víme. Normálně tam nalej olej, jezdi, pokud se bude situace zhoršovat, tak ano, rozeber to! Ale pokud emulze časem vymizí, tak si ušetříš mnoho času a starostí. Teď je dost blbé počasí a krátké trasy odpařování vody z motoru taky moc nepomáhají. Kolikrát jsem měl emulzi i po 50 km jízdy po dálnici.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
22.10.17, 21:08 |
|
|
varok
|
Koroze tam nějaká je, ale tu teď neřeším. Potřebuji mít v cajku motor. Je sice pravda, že sem s tím teď jezdil jen takové drobné jizdy, tam 3km, tam 5km apod. Dohromady asi 20km a na malé točky. Kamarád mi říkal ať tomu nějakých 300km moc nedávám, že si to musí trochu sednout.
Jen takový laický dotaz. Nemůže ta emulze být z toho, jak bylo prdlé těsnění předtím, pak jsem čistil motor i vodou, tak se ve vaně udělalo hodně emulze a když jsem v sobotu měnil olej, tak že to nevyteklo z vany a teď se to projevuje? Jako že se ty sračky nalepily na dno a stěny vany a olej to nevyplavil? Ale jen se ptám. Vanu jsem stejně chtěl později měnit, protože předchozí majitel nebo jeho servis strhnul závit na výpušťáku. To už není taková suma. Jen nevím jakou značku vybrat.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
Naposledy upravil varok dne 23.10.17, 03:30, celkově upraveno 1
|
22.10.17, 21:32 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
mě to příjde nějaký moc vědecký na to že to je favorit nebo co.. prostě to co nejvíc ohřej, pak olej vypust, nech to vykapat přes noc, žádnou vanu nesundávej, nalij tam 2,5 l nějakýho oleje, co běžně užíváš, dej si delší jízdu, prohřej co nejvíc, vypusť a dej si novej olej.do chlazení si nalij fridexu co motor ráčí a až se ti udělá emulze, tak jí olízni.. sladká znamená fridex v oleji.
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
22.10.17, 22:15 |
|
|
varok
|
Ne, favorita už nemám. Jedná se o golfa IV s motorem 1,6 74kW. V podstatě motor jako v prvních octávkách.
|
23.10.17, 03:34 |
|
|
ventYl
|
AHA! ty si cistil motor ale nesundal si vanu, to som nepredpokladal. Tak to ti samozrejme nieco do vane natiect mohlo. Olej s vodou sa moc rady nemaju a kludne tam mohla voda ostat na stenach a teraz ti to robi emulziu.
Pre zaciatok by som to poriadne ohrial, vymenil olej za prvu lacnu sracku, co splna viskoznu triedu, vymenil filter a potom poctivo kazdy den sledoval, co sa s tym deje a po dalsich 100 - 200 km vypustil. Podla toho ci sa symptom udrzi, alebo nie potom mozes urobit este jeden preplachovy cyklus a vanu davaj dole az keby to nepomohlo. Potom preventivne vymen olej po dajme tomu 2000 - 5000 km a potom uz dodrzuj normalny interval 10000 km.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
23.10.17, 09:06 |
|
|
varok
|
No nevěděl jsem a těsnění pod hlavou jsem dělal sám poprvé na takovém autě. Děkuji za rady, ale přece jenom sundám tu vanu. Tím nic nepokazím, ne? Stejně chci dát novou, ta co tam je má dojebaný závit. Vyčistím vše co půjde a pak udělám proplach.
Bojím se, že to zadřu, když nevím kolik tam je teď oleje a když tam naleju jiný, tak nevím jestli se zase nesrazí, nebo to jen nezředí tu s...u, což moc mazací účinek asi nemá.
|
23.10.17, 18:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|