Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 15:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 V POWER SHELL 
Autor Zpráva

Příspěvek 
a neni vysokooktanovej benzín v karburátorovejch autech truchu luxus? ten motor to stejně nevyužije.. bez řízení předstihu podle detonace je to jen vyhazování peněz...a hlavně ani ten motor neni vhodně udělanej pro spalování 98 nebo 100 oktanovýho benzínu..
ten čistící shell 95 nezlepší vlastnosti motoru.. jen ho vyčistí a jako následek čistšího prostředí klesnou ztráty->nepatrně vyšší výkon.. NEPATRNĚ

27.3.07, 13:20
Pspvek Reklama

Moderátor

Příspěvek 
kdyz davas vyssi oktany, tak na stejnej k.p. zvysujes predstih...proc by jinak plynari davali vyssi predstih :?: a vycoktanovej benzin ma podle me smysl jen v upravenym motoru..kdybych mel 105L nebo 120L, nelil bych tam vic jak 95 okt..kdyz mas snizenou palici a podobny ptakoviny, tech vic oktanu Ti pomuze.. navic na 100 okt mas pri stejnym stylu jizdy nizsi spotrebu ( konkretne u me to dela cca 0,5l) ..nemusis proste tolik slapat...

http://kachnis.techsajt.cz

27.3.07, 13:38
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Viac oktanov, vyssi predstih. Ak nepridas predstih, nevadi, ale vykon hore nepojde.

27.3.07, 20:30

Příspěvek 
kachnis píše:
kdyz davas vyssi oktany, tak na stejnej k.p. zvysujes predstih...proc by jinak plynari davali vyssi predstih :?: a vycoktanovej benzin ma podle me smysl jen v upravenym motoru..kdybych mel 105L nebo 120L, nelil bych tam vic jak 95 okt..kdyz mas snizenou palici a podobny ptakoviny, tech vic oktanu Ti pomuze.. navic na 100 okt mas pri stejnym stylu jizdy nizsi spotrebu ( konkretne u me to dela cca 0,5l) ..nemusis proste tolik slapat...

Čím větší oktanový číslo tím menší předstih!!!

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

27.3.07, 21:02

Příspěvek 
Se tady dozvídám věci teda.... :shock: :shock: :shock: :D :D

27.3.07, 21:58
Moderátor

Příspěvek 
predstih vetsi, ne mensi...rozsudte nas nekdo... kdo ma LPG???kolik mate predstih? vic nebo min?

http://kachnis.techsajt.cz

28.3.07, 08:26
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Ja mám LPG, samozřejmě větší předstih (na volnoběh asi 15°). Díval jsem se i do článku Pana Čecha a tam psal, že se dává na LPG větší předstih, protože pomaleji hoří. Tak nevím, jak je to u vysokooktanového benzínu. Jestli hoří pomaleji nebo rychleji.

28.3.07, 09:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Na LPG ano ale na vysokooktanovej bén má být menší předstih protože rychlej to hoří tudíž když zvedneš předstih tak to chytne brzo a může to shořet dřív než píst dojde do horní úvrati, vyslednej efekt na nic.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

28.3.07, 17:41

Příspěvek 
Pokial viem vyssi oktan--vyssi predstih. Ja mam na LPG 17,8° :lol: :idea:

742.120L 4x bejvalky

28.3.07, 18:35

Příspěvek 
já sem na svým mazlovi nastavoval předstih nedávno, to sem tankoval v power 95.. jako nejvyšší snesitelnou hodnotu sem tam nechal 9 stupňů, ale při prudčejším šlápnutí plynu se objevovaly detonace.. tak sem tam nalil 98mičku a v pohodě.. takže čím lepší benzín, tím větší předstih

28.3.07, 22:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak já taky přihodim do pranice slova....Kladu otázku....Proč se vyrábí více oktanů????Proč?.Co mají odvézt za práci v motoru při spalování.Čemu mají zamezit????... Pak k tomu dojdete....Jinak to nehoří líp a rychlejc,jak jsem tady četl...hoří to stejně,Ale???.....až si zodpovíte,dojdete k tomu že docílíte většího výkonu,a tak se vám bude zdát,že to líp jede po benzínu,ale ve skutečnosti to bude jen při jinak seřízeném motoru.... :wink: Tak že někdo si udělá pořádek v hlavě a někdo si ho nechá takový,jaký tam má :D :wink:

29.3.07, 11:26

Příspěvek 
patrik-hp píše:
Tak já taky přihodim do pranice slova....Kladu otázku....Proč se vyrábí více oktanů????Proč?.Co mají odvézt za práci v motoru při spalování.Čemu mají zamezit????... Pak k tomu dojdete....Jinak to nehoří líp a rychlejc,jak jsem tady četl...hoří to stejně,Ale???.....až si zodpovíte,dojdete k tomu že docílíte většího výkonu,a tak se vám bude zdát,že to líp jede po benzínu,ale ve skutečnosti to bude jen při jinak seřízeném motoru.... :wink: Tak že někdo si udělá pořádek v hlavě a někdo si ho nechá takový,jaký tam má :D :wink:

Ještě jsem zapoměl...Vše má své hranice v technice a spalování a ty jsou docela křehké porušovat je a laborovat s nimi :wink: 8) ....

29.3.07, 11:28

Příspěvek 
Ja by som k tomuto asi toto:

na jednu stranu áno, vysoko oktánový benzín rýchlejšie horí = mal by byť predstih menší

ale zasa porovnajte 120 a 120 LS (91 a 95 okt.) a vždy pre LS výrobca odporúča predstih na najväčší možný v rámci tolerancie...

zasa vyššie oktány = väčšia odolnosť voči detonovaniu = možný väčší predstih (neznamená ale, že ten vyšší predstih je účelný, iba, že to motor znesei bez detonovania)

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

30.3.07, 13:17

Příspěvek 
Kristensen píše:
Na LPG ano ale na vysokooktanovej bén má být menší předstih protože rychlej to hoří tudíž když zvedneš předstih tak to chytne brzo a může to shořet dřív než píst dojde do horní úvrati, vyslednej efekt na nic.

Oktanove cislo vyjadruje antidetonacni odolnost paliva, nic vic, nic min. Neni provazano s rychlosti horeni. Vysokooktanovy benzin pro zavodni ucely hori rychleji, ale to je dane slozenim paliva, ne jeho OC. Automobiloveho benzinu dle CSN EN 228 prodavaneho u cerpacich stanic se to tykat nebude.

30.3.07, 15:30

Příspěvek 
PetrVTR píše:
Kristensen píše:

Oktanove cislo vyjadruje antidetonacni odolnost paliva, nic vic, nic min. Neni provazano s rychlosti horeni. Vysokooktanovy benzin pro zavodni ucely hori rychleji, ale to je dane slozenim paliva, ne jeho OC. Automobiloveho benzinu dle CSN EN 228 prodavaneho u cerpacich stanic se to tykat nebude.

http://www.whitfieldoil.com/www/docs/17 ... -fuel.html

30.3.07, 15:36
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 64 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další