Autor |
Zpráva |
Kachnis
Moderátor
|
kdyz vyndas rozdelovac, ne s krkem, ale samotnej,tzn. ze pouze povolis tu objimku a rozelovac vytahnes, tak dole je kolik, kterej bude vycvachtanej...No a ten vymen...jinak nevim proc ale kdyz sem daval kolik na 120,tak se brzo vycvachta a kdyz das na favo, tak ten tam skoro nejde, takze ho tam nacpi i lehkym nasilim a on bude drzet jak bejt...divny..mel sem za to ze by mely bejt stejne tlusty..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
23.5.07, 18:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Marra
|
dík mco chlape
|
24.5.07, 13:38 |
|
|
Marra
|
no..takže ten rozdělovač je teda pěkně vyviklaný...konkrétně ten unašeč..ale tak jsem zjitil, že i ten spodek má trochu vůli - na tom ozubení...to taky asi není dobré, co? S tou nevyvážeností spojky - zkusím nejdřív rozdělovač a když tak půjdu do ní, ale teď jsem jel se strýčkovou 105 na lPG, která je původní taky, nemá nic děláno se spojkou a cuká mu to úplně stejně... špatně naladěný karb nevím - to asi ne, když na lpg a karb to dělá stejně... takže..asi ten rozdělovač..
|
2.6.07, 10:40 |
|
|
Šemik
|
Jediná vůle v rozdělovačï která je na závada je vůle v kluzných ložiscích ve kterých se točí samotná osa. Jinde jsou vůle už z výroby (třeba ta u spojky rozdělovače) a ty nevadí . A ona výše zmiňovaná vůle v uložení bývá nejčastěji způsobena zanedbanou údržbou rozdělovače. V jeho "noze" je takový M6 červ po jehož vyšroubování se má nakapat nějaká ta kapka oleje do kluzných ložisek, repektive do plsti mezi nimi
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
2.6.07, 12:16 |
|
|
Peter50kw
|
Marra píše: teďka mi taťka řekl, že plánuje dát lpg..... co vy na to? každopádně bych to cukání rád vyřešil...jestli je to ten přítlačák(což asi jo ), tak zas musí motor dolů..ach jo.... někde jsem četl, že cukání mezi 2000 - 3000 může dělat vůle na rozdělovači - ale netuším kde přesně, jestli na ozubení,, nebo v tom klínku...
To ti pekne ukaze stroboskop. V tom pripade pomoize novy rozdelovac.
|
2.6.07, 12:36 |
|
|
ferrari
|
Šemik píše: otočený setrvák zase tolik nevadí Píšou to i v Andrtovi že vliv přehozenýho setrvačníku je zanedbatelný...
No presne, neverím, žeby pootočený zotrvák rozvibroval celé auto...ale nehovorím, že je to nemožné...nikdy nehovor nikdy...a nad tých 3000 ot. to ide v pohode? bez cukania? a nevsugerovávaš si to nejako, keď aj strýčkova 105 ka robí to isté?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
2.6.07, 18:47 |
|
|
Bukaj
|
No, na máminé 120 (Pastelka) mám setrvák z jiného auta a když jsem to dal do kupy, tak to cukalo, ale nakonec jsem po přezutí na zimní gumy zjistil, že ty letní matadory jsou nějak šišaté - na imních Matadorech MP55 Sibír to bylo ok a po přezutí zpět na letní to cuká zase Ale vyvážné je to dobře a nikde není vidět boule na gumě...
No, jestli ještě někdy budem na Pastelku pořizovat nové gumy, tak Barum Brillant - ty mám na Å a paráda
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
3.6.07, 10:29 |
|
|
barton
|
Bukaj píše: No, na máminé 120 (Pastelka) mám setrvák z jiného auta a když jsem to dal do kupy, tak to cukalo, ale nakonec jsem po přezutí na zimní gumy zjistil, že ty letní matadory jsou nějak šišaté - na imních Matadorech MP55 Sibír to bylo ok a po přezutí zpět na letní to cuká zase Ale vyvážné je to dobře a nikde není vidět boule na gumě... No, jestli ještě někdy budem na Pastelku pořizovat nové gumy, tak Barum Brillant - ty mám na Å a paráda
Barum Brillant se už nedělají,jedině Barum Brillantis
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
3.6.07, 12:26 |
|
|
Marra
|
právě, že nad 3000 ten motor jde krásně - výborně plynule táhne - ani škubanec... pneumatik jsem zkoušel taky dost..furt to samé.to bych poznal že to je kolama...
|
3.6.07, 21:50 |
|
|
CROWACK
|
Marra píše: právě, že nad 3000 ten motor jde krásně - výborně plynule táhne - ani škubanec... pneumatik jsem zkoušel taky dost..furt to samé.to bych poznal že to je kolama...
A co regulace na tom rozdělovaču fungujou? vem to na ten stroboskop...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
3.6.07, 21:55 |
|
|
Marra
|
hmm..že by to dělalo takový bordel? no pravdou je, že ta hadička podtlaku k rozdělovači je dost volná v té gumové násadce... hmmjak nejlíp zjistím, že opravdu funguje? u některých motorů jsem viděl, že to mají dokonce zaslepené ty podtlaky..
|
4.6.07, 15:23 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Marra píše: hmm..že by to dělalo takový bordel? no pravdou je, že ta hadička podtlaku k rozdělovači je dost volná v té gumové násadce... hmmjak nejlíp zjistím, že opravdu funguje? u některých motorů jsem viděl, že to mají dokonce zaslepené ty podtlaky..
podtlak dělá hodně a kord na studeným motoru
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
4.6.07, 16:48 |
|
|
CROWACK
|
Marra píše: hmm..že by to dělalo takový bordel? no pravdou je, že ta hadička podtlaku k rozdělovači je dost volná v té gumové násadce... hmmjak nejlíp zjistím, že opravdu funguje? u některých motorů jsem viděl, že to mají dokonce zaslepené ty podtlaky..
sou dva, kromě podtlaku ještě odstředivá, ta je podle mě daleko podstatnější, při netěsnícím šroubu u podtlaku mě to akorát míň "táhlo odspoda" (sorry za ten zprofanovanej výraz, je to tak...)...na stojícím motoru máš předstih 5-7stupňů (120), při volnoběhu už ti odstředivá regulace dělá snad takovejch 10...nemám tady diagramy, takže uvedenou hodnotu ber tak jako hozenou do placu, nicméně dělá to dost...ale eště sem se s poškozenou regulací nesetkal, nevím, jestli to může být relevantní závada...strobo ti ukáže víc...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
4.6.07, 17:16 |
|
|
Bukaj
|
barton píše: Bukaj píše: No, na máminé 120 (Pastelka) mám setrvák z jiného auta a když jsem to dal do kupy, tak to cukalo, ale nakonec jsem po přezutí na zimní gumy zjistil, že ty letní matadory jsou nějak šišaté - na imních Matadorech MP55 Sibír to bylo ok a po přezutí zpět na letní to cuká zase Ale vyvážné je to dobře a nikde není vidět boule na gumě... No, jestli ještě někdy budem na Pastelku pořizovat nové gumy, tak Barum Brillant - ty mám na Å a paráda Barum Brillant se už nedělají,jedině Barum Brillantis
Já jsem je letos v zimě kupoval
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
5.6.07, 12:18 |
|
|
Marra
|
tak rozdělovač překolíkován, bez výsledku. dochází mi trpělivost, zítra jedu na burzu a kupuju komplet repas rozdělovač i s komínkem, protože mám pocit, že mým problémem je odstředivá regulace, ale to se uvidí. dost mě to štve, poněvadž mám krásnou škodovku s pětikvaltem a opravdu jediná věc, co mě na ni mrzí, je právě to cukání. když tak díky za rady.
|
31.8.07, 18:46 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|