Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 04:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 120 stále cuká 
Autor Zpráva
Moderátor

Příspěvek 
kdyz vyndas rozdelovac, ne s krkem, ale samotnej,tzn. ze pouze povolis tu objimku a rozelovac vytahnes, tak dole je kolik, kterej bude vycvachtanej...No a ten vymen...jinak nevim proc ale kdyz sem daval kolik na 120,tak se brzo vycvachta a kdyz das na favo, tak ten tam skoro nejde, takze ho tam nacpi i lehkym nasilim a on bude drzet jak bejt...divny..mel sem za to ze by mely bejt stejne tlusty..

http://kachnis.techsajt.cz

23.5.07, 18:11
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
dík mco chlape :)

24.5.07, 13:38
Profil ICQ

Příspěvek 
no..takže ten rozdělovač je teda pěkně vyviklaný...konkrétně ten unašeč..ale tak jsem zjitil, že i ten spodek má trochu vůli - na tom ozubení...to taky asi není dobré, co? S tou nevyvážeností spojky - zkusím nejdřív rozdělovač a když tak půjdu do ní, ale teď jsem jel se strýčkovou 105 na lPG, která je původní taky, nemá nic děláno se spojkou a cuká mu to úplně stejně... špatně naladěný karb nevím - to asi ne, když na lpg a karb to dělá stejně... takže..asi ten rozdělovač..

2.6.07, 10:40
Profil ICQ

Příspěvek 
Jediná vůle v rozdělovačï která je na závada je vůle v kluzných ložiscích ve kterých se točí samotná osa. Jinde jsou vůle už z výroby (třeba ta u spojky rozdělovače) a ty nevadí :wink: . A ona výše zmiňovaná vůle v uložení bývá nejčastěji způsobena zanedbanou údržbou rozdělovače. V jeho "noze" je takový M6 červ po jehož vyšroubování se má nakapat nějaká ta kapka oleje do kluzných ložisek, repektive do plsti mezi nimi :wink:

2.6.07, 12:16

Příspěvek 
Marra píše:
teďka mi taťka řekl, že plánuje dát lpg..... co vy na to? každopádně bych to cukání rád vyřešil...jestli je to ten přítlačák(což asi jo :( ), tak zas musí motor dolů..ach jo.... někde jsem četl, že cukání mezi 2000 - 3000 může dělat vůle na rozdělovači - ale netuším kde přesně, jestli na ozubení,, nebo v tom klínku...

To ti pekne ukaze stroboskop. V tom pripade pomoize novy rozdelovac.

2.6.07, 12:36

Příspěvek 
Šemik píše:
otočený setrvák zase tolik nevadí :wink: Píšou to i v Andrtovi že vliv přehozenýho setrvačníku je zanedbatelný... :wink:

No presne, neverím, žeby pootočený zotrvák rozvibroval celé auto...ale nehovorím, že je to nemožné...nikdy nehovor nikdy...a nad tých 3000 ot. to ide v pohode? bez cukania? a nevsugerovávaš si to nejako, keď aj strýčkova 105 ka robí to isté?

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

2.6.07, 18:47

Příspěvek 
No, na máminé 120 (Pastelka) mám setrvák z jiného auta a když jsem to dal do kupy, tak to cukalo, ale nakonec jsem po přezutí na zimní gumy zjistil, že ty letní matadory jsou nějak šišaté - na imních Matadorech MP55 Sibír to bylo ok a po přezutí zpět na letní to cuká zase :( Ale vyvážné je to dobře a nikde není vidět boule na gumě... :roll:
No, jestli ještě někdy budem na Pastelku pořizovat nové gumy, tak Barum Brillant :) - ty mám na Å a paráda :D

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

3.6.07, 10:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
No, na máminé 120 (Pastelka) mám setrvák z jiného auta a když jsem to dal do kupy, tak to cukalo, ale nakonec jsem po přezutí na zimní gumy zjistil, že ty letní matadory jsou nějak šišaté - na imních Matadorech MP55 Sibír to bylo ok a po přezutí zpět na letní to cuká zase :( Ale vyvážné je to dobře a nikde není vidět boule na gumě... :roll:
No, jestli ještě někdy budem na Pastelku pořizovat nové gumy, tak Barum Brillant :) - ty mám na Å a paráda :D

Barum Brillant se už nedělají,jedině Barum Brillantis

3.6.07, 12:26

Příspěvek 
právě, že nad 3000 ten motor jde krásně - výborně plynule táhne - ani škubanec... :( pneumatik jsem zkoušel taky dost..furt to samé.to bych poznal že to je kolama...

3.6.07, 21:50
Profil ICQ

Příspěvek 
Marra píše:
právě, že nad 3000 ten motor jde krásně - výborně plynule táhne - ani škubanec... :( pneumatik jsem zkoušel taky dost..furt to samé.to bych poznal že to je kolama...

A co regulace na tom rozdělovaču fungujou? vem to na ten stroboskop...

3.6.07, 21:55

Příspěvek 
hmm..že by to dělalo takový bordel? no pravdou je, že ta hadička podtlaku k rozdělovači je dost volná v té gumové násadce... hmmjak nejlíp zjistím, že opravdu funguje? u některých motorů jsem viděl, že to mají dokonce zaslepené ty podtlaky..

4.6.07, 15:23
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Marra píše:
hmm..že by to dělalo takový bordel? no pravdou je, že ta hadička podtlaku k rozdělovači je dost volná v té gumové násadce... hmmjak nejlíp zjistím, že opravdu funguje? u některých motorů jsem viděl, že to mají dokonce zaslepené ty podtlaky..

podtlak dělá hodně a kord na studeným motoru :wink:

4.6.07, 16:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Marra píše:

sou dva, kromě podtlaku ještě odstředivá, ta je podle mě daleko podstatnější, při netěsnícím šroubu u podtlaku mě to akorát míň "táhlo odspoda" (sorry za ten zprofanovanej výraz, je to tak...)...na stojícím motoru máš předstih 5-7stupňů (120), při volnoběhu už ti odstředivá regulace dělá snad takovejch 10...nemám tady diagramy, takže uvedenou hodnotu ber tak jako hozenou do placu, nicméně dělá to dost...ale eště sem se s poškozenou regulací nesetkal, nevím, jestli to může být relevantní závada...strobo ti ukáže víc...

4.6.07, 17:16

Příspěvek 
barton píše:
Bukaj píše:

Barum Brillant se už nedělají,jedině Barum Brillantis

Já jsem je letos v zimě kupoval :roll:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

5.6.07, 12:18
Profil ICQ

Příspěvek 
tak rozdělovač překolíkován, bez výsledku. dochází mi trpělivost, zítra jedu na burzu a kupuju komplet repas rozdělovač i s komínkem, protože mám pocit, že mým problémem je odstředivá regulace, ale to se uvidí. dost mě to štve, poněvadž mám krásnou škodovku s pětikvaltem a opravdu jediná věc, co mě na ni mrzí, je právě to cukání. když tak díky za rady.

31.8.07, 18:46
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další