Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 14:03

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Teplé starty turbodýsla..... 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek 
Drak píše:
Při poloze klíčku II (startér točí) žhaví při jakékoli teplotě, to se s tebou klidně i pohádám, nepíšu že žhaví v poloze I, jak píšeš ty, ale v poloze II

draku to se hádat nemusíš vem si volmetr napíchni si jednu fajku u oktávky TDi, zatoč na polohu start při teplém motoru a nafilmuj nám těch 12 V miloš

6.8.07, 15:07
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Až se tam něco ukáže, tak klidně.

6.8.07, 19:15
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
Drak píše:
Až se tam něco ukáže, tak klidně.

se na těch 12,5 V na žhavičích se těším klíček II. poloha starter, popojedem v oktávkách o kousek dále je to draku na tobě jsi na tahu proměř to ukaž volmetrtr foták internet těším se miloš

6.8.07, 20:29

Příspěvek 
Jenom co se tam ukáže švagr s oktávkou tak du na to, před zimou sem mu měnil žhaviče a u teplýho motoru mi při protáčení vyhodil kabel položenej na trubkách pojistku.

7.8.07, 18:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
co takle přes VAG nastavit startovací dávku paliva, to většinou pomůže TDI jsou na to háklivá, buď je rozhozená nebo prostě nastavit na max a bude chytat na škrtnutí

25.8.07, 07:18
Mistr mechanik

Příspěvek 
maillo píše:
co takle přes VAG nastavit startovací dávku paliva, to většinou pomůže TDI jsou na to háklivá, buď je rozhozená nebo prostě nastavit na max a bude chytat na škrtnutí

a jak se to dělá, co vím tak vagem scope uděláš jen počátek vstřiku když dáváš motor do kupy po celkové demontáží čerpadla, ale jen tak si tam něco přidávat a ubírat to je novinka kdes to vyčetl miloš

25.8.07, 07:37

Příspěvek 
vždyť je to samostatná funkce VAGU nastavení startovací dávky paliva pro motory TDI, tak nějak to mam z praxe
u TDI je třeba vlivem většího počtu km nastavit startovací dávku paliva, nízká dávka se projevuje především obtížným a dlouhým startováním teplého motoru
spojit se s ŘJ motoru zadat login 12233 kanál 05 přizpůsobení atd atd prostě postupovaz podle návodu VIS

25.8.07, 07:46
Mistr mechanik

Příspěvek 
maillo píše:
vždyť je to samostatná funkce VAGU nastavení startovací dávky paliva pro motory TDI, tak nějak to mam z praxe
u TDI je třeba vlivem většího počtu km nastavit startovací dávku paliva, nízká dávka se projevuje především obtížným a dlouhým startováním teplého motoru
spojit se s ŘJ motoru zadat login 12233 kanál 05 přizpůsobení atd atd prostě postupovaz podle návodu VIS

a nemáš něco přesnějšího jak to v tom visu najdeš, to je popis jak v bibli postupuj podle žalmu , třeba to najít přes kod chyby a máš návod, ono logiku to má co říkáš, já znám jenom to co jsem napsal stím startérem, cos napsal bych chápal spojit se s řj motoru dostat se někam kanálem, ale co tam přesně nastavit, jak to v tom visu najít miloš

25.8.07, 08:01

Příspěvek 
ono s tim startérem a baterkou je to taky pravda to mi dělala kdysi felda 1,9 D dal jsem novou baterku repasoval startér a chytala jak za mlada
blbě se to popisuje když otevřu VIS tak zvolim značku auta a hned po ní motor a už je to v prvním řádku NASTAVENÍ STARTOVACÍ DÁVKY PALIVA
Záleží co máš za verzi VAG a VIS
kdyby jsi to u sebe nenašel tak to večer nascanuju, kam se zadává jaká hodnota a o kolik se zvyšuje a jak testuje, ale neni to vůbec složitý na fobii jsem to měl za pět minut a chytala na škrt

25.8.07, 08:11
Mistr mechanik

Příspěvek 
maillo píše:
ono s tim startérem a baterkou je to taky pravda to mi dělala kdysi felda 1,9 D dal jsem novou baterku repasoval startér a chytala jak za mlada
blbě se to popisuje když otevřu VIS tak zvolim značku auta a hned po ní motor a už je to v prvním řádku NASTAVENÍ STARTOVACÍ DÁVKY PALIVA
Záleží co máš za verzi VAG a VIS
kdyby jsi to u sebe nenašel tak to večer nascanuju, kam se zadává jaká hodnota a o kolik se zvyšuje a jak testuje, ale neni to vůbec složitý na fobii jsem to měl za pět minut a chytala na škrt

naskenuj a pošli, tak to mám asi ten vis nějaký starý, já vím o čem mluvíš tam kam ty najedeš mám naspodu mimo jiné kontrola počátku vstřiku a nastavení počátku vstriku, to je vše co tam mám s čerpadlem a nebo nemohl bys ten vis zabalit a poslat mi ho na email má do 5 MG tak to jde v pohodě, podle toho postupu to umím, to by byl zase průlom někam dál ještě by mě zajímalo jak se testí lambády, vyhřívání funce, kyslíkový šok a tak, já pořád někoho hledám kdo o to má zájem, začal jsem trochu i s osciloskopem, altík, čerpadlo, taky se mi líbí podle průběhu VN poznáš kompresní tlaky ve válcích to mám zrovna R19 před barákem bez komprese tlak tam naskočí až po přeskoku jiskry, jde to pěkně vidět, já se znám s jedním co se o diagnostiku zajímá, ale sním se bavíš půl dne oničem a dozvíš se prd, pořád všechno překrucuje fakt oničem jinak ti díky miloš

25.8.07, 12:41

Příspěvek 
pošli mail a pokecáme na mailu, hele já s compem moc neumim a něco zabalit nebo sbalit nevimnevim mam notebook a o vše se mi na něm stará kamarád a já zase o jeho auto
zkusim ti to postat na mail jinak můj VIS je 1.5 a VAG 307 cz, žádná novota ale ochcáfku fobii a filcku s tim udělám v pohodě
hold kde je čas karburátorů a šroubováku

25.8.07, 15:58

Příspěvek 
Nazdar kluci,delší dobu jsem tu nebyl,když vás poprosím řeknete mi odkud jste a případně kdybych se stavil mohli by jsme tím Vagem sjet?? Mám ho na noteboku taky,ale nepodařilo se mi ho rozchodit.Doufám že se domluvíme.

29.9.07, 21:56
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
max84 píše:
Ale notak chlapi,to chce klid,jen jsem chtěl vědět jestli to prostě neznačí opotřebení motoru,nebo čerpadla,nebo jak dlouho stím ještě můžu jezdit abych se nemusel bát někam vyrazit.Ale jak koukám tak je to asi prostě normální takže se snad strachovat nemusím...

no maxi strachovat se nemusíš už jsme na to přišli přes vag jde přidat startovací dávka a je to miloš

29.9.07, 22:39

Příspěvek 
jeden chlapík u nás s tim měl taky problémy, je to elektrikář, doma vopravuje domácí spotřebiče....., no tak si tam udělal takovej vypínač, JENOMŽE, UŽ SI TO NEPAMATUJU, takže se musim zeptat táty, ale mylslim že to měl udělaný tak, že když to drží, tak to startuje s žhavením, fungovalo to OK, ale koupil si oktávii II :D

30.9.07, 10:01
Profil ICQ

Příspěvek 
A můžete mi někdo poradit se zprovoznením toho VAGU na Notebooku?? Mám kabel program,ale prostě mi to nefunguje,pokud ho máte někdo doma tak se mi prosím ozvěte,klidně bych se stavil kdyby to bylo možný,hlavně aby mi to fungovalo.Zatím zdarec a díkas.

30.9.07, 12:14
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 32 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další