Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 12:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 vysoká teplota 
Autor Zpráva
Dezertér

Příspěvek 
No taky možnost...já když zapnu světla tak mi teplota skokem vyleze z 82°C na 85°C :D :D :D

Kdo mě trumfne ???

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

4.8.07, 14:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Martin 007 píše:
No taky možnost...já když zapnu světla tak mi teplota skokem vyleze z 82°C na 85°C :D :D :D

Kdo mě trumfne ???

To nic není, mě to šlo na staré škodovce skoro o 10 stupňů. A když bylo špatné ukostření motoru tak to lítalo klidně o 30° (to ukostření teda bylo tak mizerné že mi lanka od plynu a sytiče při startu jiskřily a na ukostření byl při zátěži cca 20A úbytek 3,5V a já se divil proč mám pořád vybitou baterku

4.8.07, 14:47
Profil ICQ
Dezertér

Příspěvek 
Jooooooooooooooooooo už si vzpomínám - to si vyprávěl ve Štokách...svítící bowdeny :D :D :D

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

4.8.07, 14:51
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Martin 007 píše:
Jooooooooooooooooooo už si vzpomínám - to si vyprávěl ve Štokách...svítící bowdeny :D :D :D

Dokonalá věc, furt se tomu tlemim jak malej Jarda :lol: :oops: :lol:

Jakýpak neony pod auto..... :D Ohnivé tyče v autě :!:

4.8.07, 14:56

Příspěvek 
Šemik píše:
Martin 007 píše:

Dokonalá věc, furt se tomu tlemim jak malej Jarda :lol: :oops: :lol:

Jakýpak neony pod auto..... :D Ohnivé tyče v autě :!:

Odpoj ukostření motoru a příp. řadící páku a zkus nastartovat ale měl bych z toho docela strach....přecejenom elektrický oblouk u karburátoru není moc bezpečný :D

5.8.07, 17:00
Profil ICQ

Příspěvek 
tak nevím kluci, dneska jsem tam dal nový čidlo na spínání větráku na chladiči a je to pořád stejný, prostě bez topení to neuchladím. Jo a jako nevím co bych byl za exota, kdybych si nenamíchal fridex :lol: Mě to příjde jako že mam prasklou asi hlavu z čehož nemám vůbec radost, těsnění to být nemůže, protože by to vařilo pořád a ta hlava když je prasklá, tak to dělá jen když to vytočím na vyšší otáčky.

6.8.07, 19:25

Příspěvek 
a ukostření mam dobrý, protože jsem na jaře dělal kontrolu elektriky a dával jsem tam jinou přístrojovku

6.8.07, 19:31

Příspěvek 
Matty-s píše:
tak nevím kluci, dneska jsem tam dal nový čidlo na spínání větráku na chladiči a je to pořád stejný, prostě bez topení to neuchladím. Jo a jako nevím co bych byl za exota, kdybych si nenamíchal fridex :lol: Mě to příjde jako že mam prasklou asi hlavu z čehož nemám vůbec radost, těsnění to být nemůže, protože by to vařilo pořád a ta hlava když je prasklá, tak to dělá jen když to vytočím na vyšší otáčky.

Může to být i těsnění. Mě to takhle pomalu a nevinně začínalo, vydrželo to etě několik set km (až 1000) a potom se to provalilo tak, že se po odstavení zalil válec vodou. Nevím jak rychle to postupuje. Prasklá hlava to ale bohužel bude spíš, pokud se to nijak výrazně nezhoršuje. Startuje to normálně?

6.8.07, 20:15
Profil ICQ

Příspěvek 
A nemáš třeba jen hodně zaprasené ty trubky? V mototechně se za 100 - 120kč dá koupit nějakej čistící fujtaxl co naleješ do chladiče, zaleješ vodou a chvíli s tim jezdíš a ono to pěkně vyčiští....

7.8.07, 08:58

Příspěvek 
trubky jsou čistý,protože mi to začalo dělat až ted v těch 30 stupňových vedrech, ale na jaře to v pohodě uchladilo.No tak budu muset hold sehnat novou hlavu, protože už mě to dost štve..................Každopádně vám všem moc děkuju za radu, kdyžtak se ještě ozvu jak jsem dopad

Díky všem!!!

7.8.07, 15:51

Příspěvek 
Matty-s píše:
trubky jsou čistý,protože mi to začalo dělat až ted v těch 30 stupňových vedrech, ale na jaře to v pohodě uchladilo.No tak budu muset hold sehnat novou hlavu, protože už mě to dost štve..................Každopádně vám všem moc děkuju za radu, kdyžtak se ještě ozvu jak jsem dopad

Díky všem!!!

Rozdělat bys to mohl, ale každopádně tu hlavu hned neměň, nechej ji natlakovat ať se zjistí jestli je opravdu prasklá. Co to udělá když to topení nezapneš? Jestli to vaří tak to není hlava (nebo je to hodně brutálně prasklá hlava)

7.8.07, 15:54
Profil ICQ

Příspěvek 
No mně se to taky přehřívalo občas a byla to taktová malá trubička co spojuje obě ty hodičky je to u motoru. Prominte je to trošku zmatené. Třeba sem někdo hodí obrázek toho..Pročistil jsem to hřebíkem a od té doby pokoj.Dělalo to že to mělo tendenci vřít a zavzdušnovat. chvílama pomáhalo vyřadit a vytočit na volnoběh na 6000 a to trošku kleslo..Ale ted to jede jak má. už sem myslel že zas budu rovnat hlavu. Jo a ventilátor ti funguje??Dobré je ho dát na přímo-tj přes nějaký čudlík..Ocenil jsem při tažení cizího auta kdy jsem musel jet tak 2km do prudkého kopce na 1 kolem 4000 ot...

7.8.07, 18:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Pajas píše:
No mně se to taky přehřívalo občas a byla to taktová malá trubička co spojuje obě ty hodičky je to u motoru. Prominte je to trošku zmatené. Třeba sem někdo hodí obrázek toho..Pročistil jsem to hřebíkem a od té doby pokoj.Dělalo to že to mělo tendenci vřít a zavzdušnovat. chvílama pomáhalo vyřadit a vytočit na volnoběh na 6000 a to trošku kleslo..Ale ted to jede jak má. už sem myslel že zas budu rovnat hlavu. Jo a ventilátor ti funguje??Dobré je ho dát na přímo-tj přes nějaký čudlík..Ocenil jsem při tažení cizího auta kdy jsem musel jet tak 2km do prudkého kopce na 1 kolem 4000 ot...

Ty myslíš asi přepusť mezi hadicema od topení (je to napravo u motoru jakoby za alternátorem). To by mohlo být ono, ale to by spíš dělalo jenom při prvním zahřátí, ten termostat se při provozu běžně úplně nezavírá, obzvlášť teď v létě (to tak možná v zimě při -25).

7.8.07, 19:16
Profil ICQ

Příspěvek 
Ne mě to dělalo i při jízdě paseku třeba se to ohřálo rychle na 90 C pak to rychle kleslo na 60 C pak to vařilo vypl jsem motor nastartoval a kleso to na 70.Takze to proverit..A taky se to furt zavzdusnovalo..

7.8.07, 19:39
Profil ICQ

Příspěvek 
Pajas píše:
Ne mě to dělalo i při jízdě paseku třeba se to ohřálo rychle na 90 C pak to rychle kleslo na 60 C pak to vařilo vypl jsem motor nastartoval a kleso to na 70.Takze to proverit..A taky se to furt zavzdusnovalo..

vyměň těsnění pod hlavou odvzdusni a máš klid (za předpokladu že máš vložky 0,1mm nad blokem motoru)

Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450

7.8.07, 20:06
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další