Na kolik to můžu bezpečně točit?
Autor |
Zpráva |
patrik-hp
|
Re: Na kolik to můžu bezpečně točit?
Jura píše: Na kolik můžu mou felicii 1.6 vytočit, aby se nic nestalo?
Jestli myslíš tu litinovou mrtvolu,co má jen krouťák a výkon nikde,tak to raději..... Tenhle motor není moc efektní,jen to řve ale jede jinde,jak tu kluci po pravdě povídají....Ale abych jen nekritizoval a opakoval.Klidně to toč,zastavíš se o čelní sklo při cca 6200 ot.Nic víc,nic míň.P.S.Raději než se k tomu vytáčení odhodláš,zkontroluj rozvodový řemen. Viděl jsem mnoho....
|
28.8.07, 15:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jura
|
patrik-hp píše: Jura píše: Na kolik můžu mou felicii 1.6 vytočit, aby se nic nestalo? Jestli myslíš tu litinovou mrtvolu,co má jen krouťák a výkon nikde,tak to raději..... Tenhle motor není moc efektní,jen to řve ale jede jinde,jak tu kluci po pravdě povídají....Ale abych jen nekritizoval a opakoval.Klidně to toč,zastavíš se o čelní sklo při cca 6200 ot.Nic víc,nic míň.P.S.Raději než se k tomu vytáčení odhodláš,zkontroluj rozvodový řemen. Viděl jsem mnoho....
Auto měsíc po rozvodech:) Jinak já teda nevím...jezdil sem ted víc jak rok s 1.3 BMM a mezitím s otcovou 1.3 Mpi a ted 1.6 Mpi a ta j.6 oproti oboum 1.3 se nedá srovnat.... A párkrát jsem si vyzkoušel prostě dvojku na 4-5 tisíc hne dpotom stejně trojku a čtverku a pětku a jak rychle sem byl na 170km/h. Prostě to auto za tím plynem fakt jde... já ve 120km/h nebo ve 130km/h šlápnu na plyn a to auto fakt ještě znatelně dost zrychluje, prostě to frčí za tím plynem, ale 1.3 BMM teda o tom žádná a 1.3 Mpi je trochu lepší.... Otec by mi to auto chtěl furt brát a řídit, že je to lepší než jeho služební 1.2 HTP a jeho osobní 1.3 MPi a znatelnej rozdíl....
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
28.8.07, 15:42 |
|
|
Kristensen
|
Re: .
michalkatka píše: Kristensen píše: Vyplatí se podřazovat tak aby jsi se dostal kolem 3500 pokud na předjetí podřadíš že budeš někde na 5000 tak to nemá význam, protože v těhkle otáčkách to auto už je pomalu mrtvý roman s tebou nebude súhlasiť
Proč myslíš?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
28.8.07, 15:52 |
|
|
patrik-hp
|
Jura píše: patrik-hp píše: Jura píše: Na kolik můžu mou felicii 1.6 vytočit, aby se nic nestalo? Jestli myslíš tu litinovou mrtvolu,co má jen krouťák a výkon nikde,tak to raději..... Tenhle motor není moc efektní,jen to řve ale jede jinde,jak tu kluci po pravdě povídají....Ale abych jen nekritizoval a opakoval.Klidně to toč,zastavíš se o čelní sklo při cca 6200 ot.Nic víc,nic míň.P.S.Raději než se k tomu vytáčení odhodláš,zkontroluj rozvodový řemen. Viděl jsem mnoho.... Auto měsíc po rozvodech:) Jinak já teda nevím...jezdil sem ted víc jak rok s 1.3 BMM a mezitím s otcovou 1.3 Mpi a ted 1.6 Mpi a ta j.6 oproti oboum 1.3 se nedá srovnat.... A párkrát jsem si vyzkoušel prostě dvojku na 4-5 tisíc hne dpotom stejně trojku a čtverku a pětku a jak rychle sem byl na 170km/h. Prostě to auto za tím plynem fakt jde... já ve 120km/h nebo ve 130km/h šlápnu na plyn a to auto fakt ještě znatelně dost zrychluje, prostě to frčí za tím plynem, ale 1.3 BMM teda o tom žádná a 1.3 Mpi je trochu lepší.... Otec by mi to auto chtěl furt brát a řídit, že je to lepší než jeho služební 1.2 HTP a jeho osobní 1.3 MPi a znatelnej rozdíl....
Tak to je super s řemenem,tak jí třeba toč...No a ten rozdíl???No je tam při porovnání.Ten krouťák tam je solidní...takovej benzínovej diesel Ale já jsem vyznavačem tažných koní,né Nm
|
28.8.07, 15:54 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
roman s tebou nebude súhlasiť [/quote]
Proč myslíš?[/quote]
taky nesouhlasim
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
30.8.07, 19:43 |
|
|
Kristensen
|
kachnis píše: roman s tebou nebude súhlasiť Proč myslíš?[/quote] taky nesouhlasim [/quote]
Ale já to myslím u fel 1,6
|
30.8.07, 19:46 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
chapu, to taky souhlasim myslim ze kvuli 5kW bych si 1,6 neporidil...bych tech 5kW radsi hledal v 1,3..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
30.8.07, 20:43 |
|
|
Kristensen
|
kachnis píše: chapu, to taky souhlasim myslim ze kvuli 5kW bych si 1,6 neporidil...bych tech 5kW radsi hledal v 1,3..
Tam ani nejde tak o těch 5kW jako o kroutící moment 105 - 1,3 50kW MPi proti 135 - 1,6 55 kW
A ještě když k tej 1,6 přidáš vačku a jednotku Cimbu tak získáš 148 Nm což už není tak daleko od mého 16V kterej má 158Nm
|
30.8.07, 21:07 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jura píše: Na kolik můžu mou felicii 1.6 vytočit, aby se nic nestalo?
Čím méně to budeš vytáčet, tím déle může motor vydržet - s důrazem na slovo "může"...
IMHO je zbytečné točit víc než 4000...
|
30.8.07, 23:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|