Autor |
Zpráva |
Jarous
|
Re: Lupání--
michalkatka píše: to je manžeta homokynetického kĺbu, ak sa prach dostane do kĺbu a vazelína von, kĺb vyschne a vieš ako je to na sucho - železo na železo, prach robí brúsnu pastu a kĺb je v čudu...
to znamená budu li mít prasklé tyto manžety od homokloubu ,tak si mam rovnou koupit 2x kloub? a určitě to nebudou čepy? mě se nechce do servisu stím.. pomooooc
|
16.5.06, 07:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
pozri na tie kĺby v akom sú stave, ale ak si jazdil dlho z roztrhanou manžetou ja na 90% kaput, najlepšie by bolo ho rozobrať a potom by si videl ako vyzerá zvnútra, guličky musia byť hladké, tak isto ako vnútorná plocha kde dosadajú...
|
18.5.06, 06:55 |
|
|
Jarous
|
michalkatka píše: pozri na tie kĺby v akom sú stave, ale ak si jazdil dlho z roztrhanou manžetou ja na 90% kaput, najlepšie by bolo ho rozobrať a potom by si videl ako vyzerá zvnútra, guličky musia byť hladké, tak isto ako vnútorná plocha kde dosadajú...
jo ještě sem se ktomu nedostal,ale možná ted o víkendu...tak dám pak vědět, každopádně zatím díky, ozvu se, J
|
25.5.06, 09:22 |
|
|
HedlinZ
|
Určitě dej vědet, protože já fakt nevim co to může bejt....
|
25.5.06, 19:17 |
|
|
Jarou
|
michalkatka píše: pozri na tie kĺby v akom sú stave, ale ak si jazdil dlho z roztrhanou manžetou ja na 90% kaput, najlepšie by bolo ho rozobrať a potom by si videl ako vyzerá zvnútra, guličky musia byť hladké, tak isto ako vnútorná plocha kde dosadajú...
zdravim, tak jsem na to mrkal a je to v pohodě, manžety jsou OK...tak co ted? díky
|
5.6.06, 17:07 |
|
|
michalkatka
|
ak je manžeta v poriadku to ešte neznamená že je kĺb v poriadku, skús predok zdvihnúť, vytoč klesá do strany nechaj tam neutrál a toč kolesom, nič nesmie vŕzgať ani škrípať.
ďalej môžeš skúsiť zhodiť koleso, auto poriadne podlož, a hrubou silou skús vôlu na celej náprave, vrchné uloženie, ramená, ak celé kolo potlačíš hore vrchné lôžko by nemalo mať vôlu, poloos by nemala mať vôlu hore/dole a môže mať veľmi malú vôlu smer náboj/prevodovka.
|
6.6.06, 06:26 |
|
|
Návštěvník
|
michalkatka píše: ak je manžeta v poriadku to ešte neznamená že je kĺb v poriadku, skús predok zdvihnúť, vytoč klesá do strany nechaj tam neutrál a toč kolesom, nič nesmie vŕzgať ani škrípať. ďalej môžeš skúsiť zhodiť koleso, auto poriadne podlož, a hrubou silou skús vôlu na celej náprave, vrchné uloženie, ramená, ak celé kolo potlačíš hore vrchné lôžko by nemalo mať vôlu, poloos by nemala mať vôlu hore/dole a môže mať veľmi malú vôlu smer náboj/prevodovka.
OK vyzkoušim, ale až asi o víkendu....
|
6.6.06, 16:56 |
|
|
HedlinZ
|
Co jsem zkoušel, tak to vypadalo na kulovej kloub. Trošku sem to promáznul, ale bez výsledku. Ty zvuky se spíš nesou od ramene nápravy, ale nevim co by tam vrzalo....
|
8.6.06, 18:57 |
|
|
jarda_
|
to vrzani mi delaly u fava kulovy cepy rizeni , jelikoz nemely vuli dal jsem do injekcni strikacky ridci vazelinu propichl jehlou prachovku a natlacil ji do vnitr a bylo po problemu, jinak je muzes vymenit, za slusnou cenu jsou v prondu, ale brat jen origo, maji tam i za 50kc takovy ktery vydrzi do 5ti tis km hodne blbe se vymlaceji ven....
|
9.6.06, 19:33 |
|
|
Návštěvník
|
u Fáček často vržou i rejdový čepy při propérování..
|
10.6.06, 11:39 |
|
|
ŠádeMan
|
Homokloby se poznaji nejlepe pri rejdu a prosmyknuti kola to znamená pri vysokych otacek kola to znamena plnej rejd a poradnej knedlik paklize budou v chuji budou rachotit.
Jsouli čepy tak to pozanš zavrklánim kolem kdyz je zvedly hevírkem. Podle tveho popisu to vipadá na Homoklouby ale jak rika MICHALKATKA že ikdyž mas v poho manžetu nemusi bejt vse vporádku. je dobre vysunout poloosu z naboje kola a skusit s kolubem porádne zavrklad jeli tam vule je to spatný. nesmi to behat jak spatne lozisko.
Tot asi vse
Zdarec
|
10.6.06, 16:56 |
|
|
Návštěvník
|
Hedlinz píše: Na mym Fáčku taky vrže přední pravý kolo, když jedu tak jenom trochu a když točim v malý rychlosti, tak to vrže jako kráva. Kolo zatim neupadlo, tak jezdim dál. Ale rád bych se těch zvuků zbavil, ale prostě nevim čim to je. A do servisu to taky nechci dávat.
To bude ložisko v kole.........
|
10.6.06, 21:29 |
|
|
HedlinZ
|
Homoklouby to podle mě nejsou, protože když stojí auto na místě, tak to vrže při propérování a když se točí volantem... Každopádně to vzdávam a hodim to do servisu. Tak dík za rady.
|
21.6.06, 10:02 |
|
|
michalkatka
|
HedlinZ píše: Homoklouby to podle mě nejsou, protože když stojí auto na místě, tak to vrže při propérování a když se točí volantem... Každopádně to vzdávam a hodim to do servisu. Tak dík za rady.
myslím že v servise ti povymieňajú aj to čo netreba, oni to budú zisťovať tak isto vylučovacou metódou.
ešte mi napadlo že by si mohol mať niečo z vrchným uložením tlmiča, struny, tá guma sa mohla predrať a potom tá šálka sa oprie o vrchné lôžko struny...
|
22.6.06, 08:38 |
|
|
HedlinZ
|
S tou vylučovací metodou to je asi pravda...Nechci za to dát 10 tisíc. Ale to se fakt nedá poslouchat a už se i trochu bojim s tim jezdit. A eště ke všemu, jak se ty lidi vohlížejí, když to slyší... Zejtra jedu do servisu tak mi držte palce. A pak vám určitě napíšu čim to bylo.
|
25.6.06, 19:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|