Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 03:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Lupání v kolech 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Lupání--
michalkatka píše:
to je manžeta homokynetického kĺbu, ak sa prach dostane do kĺbu a vazelína von, kĺb vyschne a vieš ako je to na sucho - železo na železo, prach robí brúsnu pastu a kĺb je v čudu...

to znamená budu li mít prasklé tyto manžety od homokloubu ,tak si mam rovnou koupit 2x kloub? a určitě to nebudou čepy? mě se nechce do servisu stím.. pomooooc :-)

16.5.06, 07:38
Profil ICQ
Pspvek Reklama

pozri na tie kĺby v akom sú stave, ale ak si jazdil dlho z roztrhanou manžetou ja na 90% kaput, najlepšie by bolo ho rozobrať a potom by si videl ako vyzerá zvnútra, guličky musia byť hladké, tak isto ako vnútorná plocha kde dosadajú...

18.5.06, 06:55

michalkatka píše:
pozri na tie kĺby v akom sú stave, ale ak si jazdil dlho z roztrhanou manžetou ja na 90% kaput, najlepšie by bolo ho rozobrať a potom by si videl ako vyzerá zvnútra, guličky musia byť hladké, tak isto ako vnútorná plocha kde dosadajú...

jo ještě sem se ktomu nedostal,ale možná ted o víkendu...tak dám pak vědět, každopádně zatím díky, ozvu se, J

25.5.06, 09:22
Profil ICQ

Příspěvek 
Určitě dej vědet, protože já fakt nevim co to může bejt....

25.5.06, 19:17
Profil Zobrazit autorovy stránky
michalkatka píše:

zdravim, tak jsem na to mrkal a je to v pohodě, manžety jsou OK...tak co ted? díky

5.6.06, 17:07

ak je manžeta v poriadku to ešte neznamená že je kĺb v poriadku, skús predok zdvihnúť, vytoč klesá do strany nechaj tam neutrál a toč kolesom, nič nesmie vŕzgať ani škrípať.
ďalej môžeš skúsiť zhodiť koleso, auto poriadne podlož, a hrubou silou skús vôlu na celej náprave, vrchné uloženie, ramená, ak celé kolo potlačíš hore vrchné lôžko by nemalo mať vôlu, poloos by nemala mať vôlu hore/dole a môže mať veľmi malú vôlu smer náboj/prevodovka.

6.6.06, 06:26
michalkatka píše:
ak je manžeta v poriadku to ešte neznamená že je kĺb v poriadku, skús predok zdvihnúť, vytoč klesá do strany nechaj tam neutrál a toč kolesom, nič nesmie vŕzgať ani škrípať.
ďalej môžeš skúsiť zhodiť koleso, auto poriadne podlož, a hrubou silou skús vôlu na celej náprave, vrchné uloženie, ramená, ak celé kolo potlačíš hore vrchné lôžko by nemalo mať vôlu, poloos by nemala mať vôlu hore/dole a môže mať veľmi malú vôlu smer náboj/prevodovka.

OK vyzkoušim, ale až asi o víkendu....

6.6.06, 16:56

Příspěvek 
Co jsem zkoušel, tak to vypadalo na kulovej kloub. Trošku sem to promáznul, ale bez výsledku. Ty zvuky se spíš nesou od ramene nápravy, ale nevim co by tam vrzalo....

8.6.06, 18:57
Příspěvek 
to vrzani mi delaly u fava kulovy cepy rizeni :wink: , jelikoz nemely vuli dal jsem do injekcni strikacky ridci vazelinu propichl jehlou prachovku a natlacil ji do vnitr a bylo po problemu, jinak je muzes vymenit, za slusnou cenu jsou v prondu, ale brat jen origo, maji tam i za 50kc takovy ktery vydrzi do 5ti tis km :lol: :wink: hodne blbe se vymlaceji ven....

9.6.06, 19:33
Příspěvek 
u Fáček často vržou i rejdový čepy při propérování..

10.6.06, 11:39

Příspěvek 
Homokloby se poznaji nejlepe pri rejdu a prosmyknuti kola to znamená pri vysokych otacek kola to znamena plnej rejd a poradnej knedlik paklize budou v chuji budou rachotit.
Jsouli čepy tak to pozanš zavrklánim kolem kdyz je zvedly hevírkem. Podle tveho popisu to vipadá na Homoklouby ale jak rika MICHALKATKA že ikdyž mas v poho manžetu nemusi bejt vse vporádku. je dobre vysunout poloosu z naboje kola a skusit s kolubem porádne zavrklad jeli tam vule je to spatný. nesmi to behat jak spatne lozisko.
Tot asi vse
Zdarec

10.6.06, 16:56
Příspěvek 
Hedlinz píše:
Na mym Fáčku taky vrže přední pravý kolo, když jedu tak jenom trochu a když točim v malý rychlosti, tak to vrže jako kráva. Kolo zatim neupadlo, tak jezdim dál. Ale rád bych se těch zvuků zbavil, ale prostě nevim čim to je. A do servisu to taky nechci dávat.

To bude ložisko v kole......... :D

10.6.06, 21:29

Příspěvek 
Homoklouby to podle mě nejsou, protože když stojí auto na místě, tak to vrže při propérování a když se točí volantem... Každopádně to vzdávam a hodim to do servisu. Tak dík za rady.

21.6.06, 10:02

Příspěvek 
HedlinZ píše:
Homoklouby to podle mě nejsou, protože když stojí auto na místě, tak to vrže při propérování a když se točí volantem... Každopádně to vzdávam a hodim to do servisu. Tak dík za rady.

myslím že v servise ti povymieňajú aj to čo netreba, oni to budú zisťovať tak isto vylučovacou metódou.

ešte mi napadlo že by si mohol mať niečo z vrchným uložením tlmiča, struny, tá guma sa mohla predrať a potom tá šálka sa oprie o vrchné lôžko struny...

22.6.06, 08:38

Příspěvek 
S tou vylučovací metodou to je asi pravda...Nechci za to dát 10 tisíc. Ale to se fakt nedá poslouchat a už se i trochu bojim s tim jezdit. A eště ke všemu, jak se ty lidi vohlížejí, když to slyší... Zejtra jedu do servisu tak mi držte palce. A pak vám určitě napíšu čim to bylo.

25.6.06, 19:29
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 36 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další