Výměna motoru (případně i převodovky) 120L
Autor |
Zpráva |
Viky
Pan Kapitán
|
M3Power píše: Netušil jsem, že sehnat motor na 120L za dobré kačky je takový problém ... hledám, hledám ale pod 1500,- nic nemám ...
Ja sem nakonec pri problemu vzal za vdek 105kou. Pokud je v cajku a mas 5Q/4.22, tak je velmi slusne pouzitelna.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
11.12.07, 16:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
M3Power
|
Viky píše: M3Power píše: Netušil jsem, že sehnat motor na 120L za dobré kačky je takový problém ... hledám, hledám ale pod 1500,- nic nemám ... Ja sem nakonec pri problemu vzal za vdek 105kou. Pokud je v cajku a mas 5Q/4.22, tak je velmi slusne pouzitelna.
Mám 4Q ....
|
11.12.07, 16:26 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
M3Power píše: Viky píše: M3Power píše: Netušil jsem, že sehnat motor na 120L za dobré kačky je takový problém ... hledám, hledám ale pod 1500,- nic nemám ... Ja sem nakonec pri problemu vzal za vdek 105kou. Pokud je v cajku a mas 5Q/4.22, tak je velmi slusne pouzitelna. Mám 4Q ....
Dalsi duvod to napravit.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
|
11.12.07, 16:35 |
|
|
M3Power
|
Viky píše: M3Power píše: Viky píše: M3Power píše: Netušil jsem, že sehnat motor na 120L za dobré kačky je takový problém ... hledám, hledám ale pod 1500,- nic nemám ... Ja sem nakonec pri problemu vzal za vdek 105kou. Pokud je v cajku a mas 5Q/4.22, tak je velmi slusne pouzitelna. Mám 4Q .... Dalsi duvod to napravit.
Na to kašlu. Potřebuji se přemisťovat z bodu A do bodu B a zpět do A .... Potřebuji motor a ne 5q
|
11.12.07, 16:37 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
M3Power píše: Viky píše: M3Power píše: Viky píše: M3Power píše: Netušil jsem, že sehnat motor na 120L za dobré kačky je takový problém ... hledám, hledám ale pod 1500,- nic nemám ... Ja sem nakonec pri problemu vzal za vdek 105kou. Pokud je v cajku a mas 5Q/4.22, tak je velmi slusne pouzitelna. Mám 4Q .... Dalsi duvod to napravit. Na to kašlu. Potřebuji se přemisťovat z bodu A do bodu B a zpět do A .... Potřebuji motor a ne 5q
No.. pokud to chces legalne a v poradku, tak bych bejt tebou tech 1500,- za slusnou 120ku klidne dal. Ja sem dal litra za 105ku.
|
11.12.07, 17:03 |
|
|
M3Power
|
Teď mi jeden známý nasadil brouka do hlavy : jak vlastně poznám prasklou hlavu (poškozenou) ?
Auto jsem uvařil a to fest (neukazoval teploměr a vypadla hadice) to uznávám, ale teď se to nehřeje .... v motoru něco klepe hlavně za studena a na plyn se musí s citem ... teplý motor klepe, ale jede dobře .... mám vodu v oleji ... motor za jízdy jakoby cuká (ne moc, ale je to cítit)
Myslíte, že je to hlavou, nebo "jen" těsnění ?
Naposledy upravil M3Power dne 11.12.07, 22:53, celkově upraveno 1
|
11.12.07, 22:45 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Matthes píše: Ta prasklina by se dala zjistit tak, ze se zkoumane misto natre vysoce vzlinavou kapalinou, pak se to utre a nasype se nato treba krida nebo takovy naky prach. No a kde je prasklina, tam do prachu vyleze ta kapalina. Nevim jesi sem to rek spravne, rikal nam o tom ve druhaku jeden ucitel a nejsem strojar ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
11.12.07, 22:53 |
|
|
M3Power
|
Matthes píše: Matthes píše: Ta prasklina by se dala zjistit tak, ze se zkoumane misto natre vysoce vzlinavou kapalinou, pak se to utre a nasype se nato treba krida nebo takovy naky prach. No a kde je prasklina, tam do prachu vyleze ta kapalina. Nevim jesi sem to rek spravne, rikal nam o tom ve druhaku jeden ucitel a nejsem strojar ...
Aha, z toho plyne, že když to nerozeberu, tak to nezjistím ....
|
11.12.07, 22:55 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
M3Power píše: Matthes píše: Matthes píše: Ta prasklina by se dala zjistit tak, ze se zkoumane misto natre vysoce vzlinavou kapalinou, pak se to utre a nasype se nato treba krida nebo takovy naky prach. No a kde je prasklina, tam do prachu vyleze ta kapalina. Nevim jesi sem to rek spravne, rikal nam o tom ve druhaku jeden ucitel a nejsem strojar ... Aha, z toho plyne, že když to nerozeberu, tak to nezjistím ....
No to kazdopadne ...
|
11.12.07, 22:56 |
|
|
M3Power
|
Moc díky, ale tohle jsem raději ani slyšet nechtěl Jak tomu pomoct aby přežila do jara ? Co se s tím dá dělat aniž bych to musel rozebrat ?
Když já na to rozebírání prostě nemám podmínky ... Kdyby bylo léto tak jo, ale takhle
|
11.12.07, 23:00 |
|
|
Šemik
|
To klepání by mohly být prasklé pístní kroužky
Jestli je to fakt až tak jak píšeš, tak ten motor už nic nezachrání.. Leda s velkými finančními náklady.
Když nechceš rozebírat tak těžko něco uděláš, nezbyde než si vzít s sebou dostatek vody na dolévání a do jara prostě tenhle mrtvý motorek trápit
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
12.12.07, 11:53 |
|
|
M3Power
|
Šemik píše: To klepání by mohly být prasklé pístní kroužky Jestli je to fakt až tak jak píšeš, tak ten motor už nic nezachrání.. Leda s velkými finančními náklady. Když nechceš rozebírat tak těžko něco uděláš, nezbyde než si vzít s sebou dostatek vody na dolévání a do jara prostě tenhle mrtvý motorek trápit
No uvidíme, v pondělí jde k panu doktorovi tak se uvidí jestli konstatuje smrt ...
|
12.12.07, 12:00 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
M3Power píše: Šemik píše: To klepání by mohly být prasklé pístní kroužky Jestli je to fakt až tak jak píšeš, tak ten motor už nic nezachrání.. Leda s velkými finančními náklady. Když nechceš rozebírat tak těžko něco uděláš, nezbyde než si vzít s sebou dostatek vody na dolévání a do jara prostě tenhle mrtvý motorek trápit No uvidíme, v pondělí jde k panu doktorovi tak se uvidí jestli konstatuje smrt ...
Do servisu se skodovkou? Nemoudre ... abys nedopadl jako kamos ... prej oprava prevodovky za 20 000 ... pricemz se nakonec ukazala spatna kost
|
12.12.07, 12:38 |
|
|
M3Power
|
Matthes píše: M3Power píše: Šemik píše: To klepání by mohly být prasklé pístní kroužky Jestli je to fakt až tak jak píšeš, tak ten motor už nic nezachrání.. Leda s velkými finančními náklady. Když nechceš rozebírat tak těžko něco uděláš, nezbyde než si vzít s sebou dostatek vody na dolévání a do jara prostě tenhle mrtvý motorek trápit No uvidíme, v pondělí jde k panu doktorovi tak se uvidí jestli konstatuje smrt ... Do servisu se skodovkou? Nemoudre ... abys nedopadl jako kamos ... prej oprava prevodovky za 20 000 ... pricemz se nakonec ukazala spatna kost
Ne to není servis, je to maník co to dělá jako meloucha. Kamarád mi ho doporučil, že tam jezdí taky se 120 .... není to teda doktor, ale spíše takový ranhojič
|
12.12.07, 12:42 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
me kdyz prdla hlava a tesneni pod hlavou, tak zaklad byl zlehka na plyn..treba do kopce jedes 80 na 4ku,plyn v pulce....radsi podrad 3 a plyn na ctvrtce a jede to taky..neprerazovat cukave...radsi potrapit spojku..proste nesmis dopustit aby motor sebou musel trhat nebo tahat..potom je moznost jezdit pomalejs,ale to je blbost..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
12.12.07, 14:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|