Autor |
Zpráva |
Viky
Pan Kapitán
|
Nekuchal, ale sou hotovy rozvody, tocil sem motorem. Jestli se to nepotkalo, mozna by to spravila nova vackovka.... ale na tjunink zrovna neni pocasi, takze rezervni motor a pak se uvidi. Stejne ho musim vyndat, protoze mi uz asi pred pul rokem odeslo spojkovy lozisko. Tak to pude z jedny vody nacisto. Zejtra jedu nakupovat.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
7.1.08, 17:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Šemik píše: Viky píše: Nenasel by se nekde v okoli dobrovolnik, ktery by mi o vikendu pomoh vymenit motor?
Ze bych se projel? Mohl bych co..
Ty si v okoli.... ??? Jako nebranim ti prijet pomoct, ale nebude to moc bezpecny v tomhle pocasi.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
|
7.1.08, 17:12 |
|
|
madmax
|
Viky píše: Šemik píše: Viky píše: Nenasel by se nekde v okoli dobrovolnik, ktery by mi o vikendu pomoh vymenit motor?
Ze bych se projel? Mohl bych co.. Ty si v okoli.... ??? Jako nebranim ti prijet pomoct, ale nebude to moc bezpecny v tomhle pocasi.
Ja budu mit cas, zas tak daleko to taky nemam a mozna tady jeste najdu nejaky zbytky ze 120 motoru. Jeste osefuju auto a dam ti vedet
7.1.08, 17:17 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
madmax píše: Ja budu mit cas, zas tak daleko to taky nemam a mozna tady jeste najdu nejaky zbytky ze 120 motoru. Jeste osefuju auto a dam ti vedet
To bych ti byl vdecen. Vyc hlaf vyc vy.
Semik se sem chysta, takze mozna by nakonec vznikl mikrosraz!
|
7.1.08, 17:39 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
7.1.08, 20:43 |
|
|
David
|
Re: Zadreny motor?
Viky píše: Cau. Jak sem uz psal v Garazi, u Edy se mi dneska rano kousnul motor. Tak tady sedim a premejslim, co asi budu delat. Menit motor se mi teda vubec nechce. No nicmene..... stalo se vam nekdy nekomu, ze by se zadrel rozdelovac? Nejak se mi furt nechce verit, ze by starter dokazal prekonat kouslou vackovku a rozvody. Zacinam mit dojem, ze mam zadrenej rozdelovac, motor vypada ze maze normalne. Uz abych byl doma z prace a mohl se v tom pohrabat! No přímo se mi na bejvalé šháde nezadřel včes jsem ho vyměnil ale málem se vybrousil tak že by upadl všude jsel měl piliny nikdy jsem to neviděl mazec.
_________________ Škoda fabia combi 1.2 TSI 63kw 1.10.2010
http://voltys.rajce.idnes.cz/Fabia/
|
7.1.08, 20:53 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
David píše: Viky píše: Cau. Jak sem uz psal v Garazi, u Edy se mi dneska rano kousnul motor. Tak tady sedim a premejslim, co asi budu delat. Menit motor se mi teda vubec nechce. No nicmene..... stalo se vam nekdy nekomu, ze by se zadrel rozdelovac? Nejak se mi furt nechce verit, ze by starter dokazal prekonat kouslou vackovku a rozvody. Zacinam mit dojem, ze mam zadrenej rozdelovac, motor vypada ze maze normalne. Uz abych byl doma z prace a mohl se v tom pohrabat! No přímo se mi na bejvalé šháde nezadřel včes jsem ho vyměnil ale málem se vybrousil tak že by upadl všude jsel měl piliny nikdy jsem to neviděl mazec.
No ja uz sem to trochu diagnostikoval a je prasklej rozvod, takze to je na 99.9% vackovkou. Cimz se vyznam hlasovani ztraci. Bohuzel.
|
7.1.08, 21:48 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Viky píše: No ja uz sem to trochu diagnostikoval a je prasklej rozvod, takze to je na 99.9% vackovkou. Cimz se vyznam hlasovani ztraci. Bohuzel.
No povidej ... treba vacka OK ale rozvody KO Jak sem psal driv ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
7.1.08, 22:05 |
|
|
David
|
Viky píše: David píše: Viky píše: Cau. Jak sem uz psal v Garazi, u Edy se mi dneska rano kousnul motor. Tak tady sedim a premejslim, co asi budu delat. Menit motor se mi teda vubec nechce. No nicmene..... stalo se vam nekdy nekomu, ze by se zadrel rozdelovac? Nejak se mi furt nechce verit, ze by starter dokazal prekonat kouslou vackovku a rozvody. Zacinam mit dojem, ze mam zadrenej rozdelovac, motor vypada ze maze normalne. Uz abych byl doma z prace a mohl se v tom pohrabat! No přímo se mi na bejvalé šháde nezadřel včes jsem ho vyměnil ale málem se vybrousil tak že by upadl všude jsel měl piliny nikdy jsem to neviděl mazec. No ja uz sem to trochu diagnostikoval a je prasklej rozvod, takze to je na 99.9% vackovkou. Cimz se vyznam hlasovani ztraci. Bohuzel. V poho aspoň výš že se to muž stát
_________________ Škoda fabia combi 1.2 TSI 63kw 1.10.2010
http://voltys.rajce.idnes.cz/Fabia/
|
7.1.08, 23:08 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Eduv motor
Tak mozna asi vite, ze Semikovi cestou ke mne selhal motor. Martin007 se nakonec dostavil bez MadMaxe (kterej asi zaspal, nebo co), takze jsme nakonec motor diagnostikovali jenom dva.
Po rozdelani rozvodu jsme nasli tohle:
Rozlomene kolo mi bohuzel utrhlo jeden sroub co drzi vackovku, ale to by snad slo dat dohromady.
Vackovkou neslo ani otocit (teda bez rozvodovyho kola se to dela tezko), ale sla vyndat. Klasicky, prostredni ulozeni bylo zadreny, a pekne:
Eda uz ma "novej" motor, zatim se ho nepovedlo poradne seridit, ale vypada ze fungovat bude, je to 105M asitak 1986:
Timto chci podekovat vsem kdo nabidli pomoc, at uz jim to nakonec vyslo nebo nevyslo.
Co mysli nasi profesionalni automechanici? Ma cenu tam zkusit dat jinou vackovku? Predpokladam ze vystruzeni ulozeni a shaneni abnormalni vackovky neni moc chytrej napad... no ale kdyby, vi nekdo kde to nechat udelat?
|
13.1.08, 01:08 |
|
|
fatal
rejpal
|
Re: Eduv motor
Viky píše: Tak mozna asi vite, ze Semikovi cestou ke mne selhal motor. V poslední době tady nějak často odcházejí motory, co s tím děláte? Viky píše: Klasicky, prostredni ulozeni bylo zadreny...
Tak to je síla, co je příčinou zadření? Malý tlak oleje? Ucpaný kanál?
|
13.1.08, 09:27 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Eduv motor
fatal píše: Tak to je síla, co je příčinou zadření? Malý tlak oleje? Ucpaný kanál?
Olej. Tam nebyl. Upad mi drat od baroskopu.
|
13.1.08, 09:29 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Takže nakonec zanedbaná údržba, jo?
|
13.1.08, 10:08 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Málo oleje...mazání nebylo vidět přes volant a zrovna se stálo na šikmo na chodníku...hodně velká souhra náhod...ale ta údržba no...jinak se velice rád pomohl samozřejmě...pokud nebude oxidovat škola a jinej čas, tak sem neustále k dispozici...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
13.1.08, 11:36 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Vít Široký píše: Takže nakonec zanedbaná údržba, jo?
Udrzba, co to je?
Asi tak: Nejsou lidi.
|
13.1.08, 15:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|