Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Jiri píše: musi tam byt nejaky vyskovy rozdil mezi motorem a chladicem...
Určitě? Shodná výška nestačí? Když jsem zastavil Favo, tak během chvilky stoupla teplota chladiče dost výrazně, takže bych řekl, že to u Favorita také funguje.
|
21.3.08, 11:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jiri
|
fatal píše: Jiri píše: musi tam byt nejaky vyskovy rozdil mezi motorem a chladicem... Určitě? Shodná výška nestačí? Když jsem zastavil Favo, tak během chvilky stoupla teplota chladiče dost výrazně, takže bych řekl, že to u Favorita také funguje.
teplota chladice....nebo cidla na motoru.....ale kdyby si nastartoval bez pumpy a sepnul vetrak na chaldici cim zajistis dostatecny teplotni rozdil v motoru a v chladici..tak ti to urcite cirkulovat nebude...jak sem psal tam musi byt velke prumery hadic....a je to i jinak reseny trosku...zadna zbytecny kolena tam nejsou a tak....nema to ani termostat...tou stopajici teplotou chladice to si meril a nebyo si myslel budik na palubce...
|
21.3.08, 12:06 |
|
|
michalkatka
|
motor je masa železa kde sa vyrovnáva teplota cirkuláciou vody a oleja, takže vetrák to ochladzuje iba z vonku, efekt to určite má, ale podľa mňa je to zbytočné... jedná sa o môj názor preto ma nemusíš kaneňovať
a raz som sa už z vyskratovaným čidlom na Felde stretol, väčšinou nespína, alebo spína neskoro...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
21.3.08, 12:08 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jiri píše: ...kdyby si nastartoval bez pumpy a sepnul vetrak na chaldici cim zajistis dostatecny teplotni rozdil v motoru a v chladici..tak ti to urcite cirkulovat nebude.... Nechci se hádat, ale já si myslím, že ano... Dle fyziky, teplotní roztažnost, změna hmotnosti kapaliny na jednotku objemu, spojené nádoby, atd...? Jiri píše: ...tou stopajici teplotou chladice to si meril a nebyo si myslel budik na palubce...
Neměřil jsem to, dal jsem ruku na hadici vedoucí k chladiči, během chvilky v ní vzrostla teplota natolik, že jsem tam ruku neudržel.
|
21.3.08, 12:13 |
|
|
fatal
rejpal
|
michalkatka píše: ...jedná sa o môj názor preto ma nemusíš kaneňovať ...
Kamenovat tě nebudu. Já mám zase trochu jiný názor, založený i na zkušenostech s chlazením stojícího motoru větrákem.
|
21.3.08, 12:17 |
|
|
michalkatka
|
fatal píše: michalkatka píše: ...jedná sa o môj názor preto ma nemusíš kaneňovať ... Kamenovat tě nebudu. Já mám zase trochu jiný názor, založený i na zkušenostech s chlazením stojícího motoru větrákem.
trabant som chadil jedine vzduchom, ale vodou je to niečo iné....
|
21.3.08, 12:21 |
|
|
Jiri
|
fatal píše: Jiri píše: ...kdyby si nastartoval bez pumpy a sepnul vetrak na chaldici cim zajistis dostatecny teplotni rozdil v motoru a v chladici..tak ti to urcite cirkulovat nebude.... Nechci se hádat, ale já si myslím, že ano... Dle fyziky, teplotní roztažnost, změna hmotnosti kapaliny na jednotku objemu, spojené nádoby, atd...? Jiri píše: ...tou stopajici teplotou chladice to si meril a nebyo si myslel budik na palubce... Neměřil jsem to, dal jsem ruku na hadici vedoucí k chladiči, během chvilky v ní vzrostla teplota natolik, že jsem tam ruku neudržel.
ne ja se taky nechci hadat nezkousel sem to ale jedna z podminek by urcite musela byt vyhodit termostat a ten vyskovy rozdil tam fakt je...je to jako ustredni topeni...kdo ma samoobeh tak kotel musi mit pod urovni radiatoru...
|
21.3.08, 12:22 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jiri píše: ... jedna z podminek by urcite musela byt vyhodit termostat a ten vyskovy rozdil tam fakt je...je to jako ustredni topeni...kdo ma samoobeh tak kotel musi mit pod urovni radiatoru...
Termostat je otevřený, to bych neřešil. O samooběhu a pozici kotle vím, ale i tak si myslím, že by to mělo fungovat i ve stejné výšce, jen s menší účinností...
|
21.3.08, 12:25 |
|
|
Jiri
|
fatal píše: Jiri píše: ... jedna z podminek by urcite musela byt vyhodit termostat a ten vyskovy rozdil tam fakt je...je to jako ustredni topeni...kdo ma samoobeh tak kotel musi mit pod urovni radiatoru... Termostat je otevřený, to bych neřešil. O samooběhu a pozici kotle vím, ale i tak si myslím, že by to mělo fungovat i ve stejné výšce, jen s menší účinností...
jak si rikal nebudem se hadat...ale fyzika ja fyzika...ja si o tom myslim svoje pane doktore
|
21.3.08, 12:32 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jiri píše: jak si rikal nebudem se hadat...ale fyzika ja fyzika...
Uděláme pokus.
|
21.3.08, 12:37 |
|
|
michalkatka
|
pri samocirkuláciach ide o to že teplejšia voda v systéme stúpa hore, to zamená že trubky čo idú do radiátorov kde sa voda ochladzuje sú hrubšie a tie čo idú dole kde je voda studenšia sú tenšie... ako to urobiť v aute netuším...
|
21.3.08, 13:48 |
|
|
Jiri
|
Tak v aute asi takhle...tady je chlazeni bez vodniho cerpadla....pomer velikosti motor a chladic....a prumery a umisteni hadic...
|
21.3.08, 19:39 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
ty jo, 3 valec?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
21.3.08, 19:40 |
|
|
Kristensen
|
Jiri píše: Tak v aute asi takhle...tady je chlazeni bez vodniho cerpadla....pomer velikosti motor a chladic....a prumery a umisteni hadic...
Jééééé to je starej varťas kde jsi to ukrad? Já to koupím. No ale ten hranatej už měl čerpadlo
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
21.3.08, 19:48 |
|
|
Jiri
|
ja uz jej nema...vymenil sem jej za tu starou octavku co mam v garazi....ale tenhle byl peknej...mel vsecdhny doklady stk...ted je kousek od Litomysle...to nemas daleko.....ale ten kluk co jej ma tak ten uz jej urcite neda....
|
21.3.08, 19:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|