výfuckové zvody favo 4-1, alebo 4-2-1
Autor |
Zpráva |
varok
|
Ještě jsem se neptal. Nebyl jsem v práci. Půjdu až zítra na noční. Kolik by to stálo fakt nevím. Jen že jsou schopni vypálit klidně i z 10mm silného plechu. Někdy nám do práce vypalují různé díly, někdy 1,5mm někdy 2, 3, 8, někdy i z té 10ky plechu, takže tam by problém nebyl. Na příruby stejně bude stačit ta 8ka ne? nemám ale šajn, jaký tvar apod.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
8.5.10, 18:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
8.5.10, 20:28 |
|
|
patrik-hp
|
A co si takhle koupit těsnění pod výfuk a dát to tomu co plazmuje?On si to na ten plech už tou jehlou snad obkreslí né?A nemusíš nic kreslit...
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!! http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
8.5.10, 21:56 |
|
|
Jarda S.
|
u MPI to tak nepude tam je dělený těsnění
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.5.10, 06:13 |
|
|
varok
|
Sádra, pěkné plány, ale já kdybych to už dělal, tak bychto chtěl v celku. Něco podobného jako jsi tady ze začátku dával foto těch vyleštěných svodů. Nevím jestli to byly od Motor-Excel, ale vypadaly docela pěkně. A nemáš i nějaké foto sportovních tlumičů od p. Čepka z Excelu? Už je nevyrábí a na netu jsem nikde nenašel.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
9.5.10, 09:36 |
|
|
varok
|
Patriku: to už je jedno, jestli to dám na plazmu nebo laser. Laser má ale jemnější tu hranu po pálení. Oni by si to už nějak nakreslily do počítače. To se už nemusíš starat. Pokud jsou dobří, tak jim dáš jenom výkres a oni ti to vypálí.
|
9.5.10, 09:39 |
|
|
Jarda S.
|
varok píše: Sádra, pěkné plány, ale já kdybych to už dělal, tak bychto chtěl v celku. Něco podobného jako jsi tady ze začátku dával foto těch vyleštěných svodů. Nevím jestli to byly od Motor-Excel, ale vypadaly docela pěkně. A nemáš i nějaké foto sportovních tlumičů od p. Čepka z Excelu? Už je nevyrábí a na netu jsem nikde nenašel.
plány jsou na 130LR ale příruby jsou stejný
|
9.5.10, 09:51 |
|
|
varok
|
Já jsem zatím udělal své svody ze staršího typu fáčka, kde jsem navařil ten kroužek na Lambdu. Mám střed taky na starší typ fáčka, bez tlumiče, tudíž jsem se zbavil katu Zadek nechám co mám od JP a hurá to projet. Snad někde potrhám asfalt
A co Michalkatka? Už se tady dlouho neozval. Jak ten pokračuje?
|
9.5.10, 10:38 |
|
|
michalkatka
|
ja zatiaľ iba zbieram rozumy, príruby nám zohnané od Geminiho, ale zabudol ich včera a ohýbanie trubiek bude eleborát, na praxi sme ohýbali tak že sa trubka naplnila a utriasla pieskom, bolo k tomu také koleno s bočnými plochami a nahrievalo sa to autogénom ( v mojom prípade bude musieť stačiť PB ) a ohýbali sme to pomerne ľahko, takže snáď si nejako poradím... ( zvlášne bolo že potom keď sa tie trubky čistili tak zvnútra občas namiesto piesku vypadávali také kusy škváry, alebo skôr skla
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.5.10, 10:52 |
|
|
varok
|
Aha, takže zatím jen zbíráš zkušenosti a rady ostatních a potom se na to vrhneš? A nebude to rychleji rezavět, když se ty trubky nahřejí do červena? Co si pamatuji z učňáku, tak se změní struktura oceli a je náchylnější na korozi. Ovšem pokud nechceš použít nerez. Nebo jestli to nějak neupravíš proti korozi. Teď myslím nějak hloubkově. Na praxi jsme dělali, že jsme zahřáli výrobek autogenem a potíraly nějakým smradlavým olejem. Potom to mělo takovou tmavě hnědou až černou barvu ale na korozi držák jak prase. Mohlo to být i na dešti a koroze nikde.
A je teda lepší ty svody udělat jako to chce Michal, tedy 4-2-1, taky fotka od Sádry, nebo 4-1?
Myslím na jízdní vlastnosti.
|
9.5.10, 11:04 |
|
|
Jarda S.
|
4-2-1
|
9.5.10, 11:13 |
|
|
varok
|
Sádra: když jsi tady dal fotku 4-2-1, tak si za tím budeš stát, to je jasné. Ale sám si taky myslím, že je lepší ten 4-2-1. Nejdříve se to rozdělí ze 4 na 2 a pak ze 2 na 1. Ta směs se tak moc nezvíří, tak to bude lépe odvádět spaliny z motoru ven, ne? Včera jsem si dělal ty svody a zjistil jsem, že ty origo svody ojebávají.Tam kde se slučují dvě trubky v jednu, je z každé te trubky asi jen půlka průměru spasovaná do té společné. Pak ty fáčka mají pořádně jet
|
9.5.10, 11:22 |
|
|
Ondras83
|
ty příruby od sádry jsou moje scany, je to originál z boleslavy dokument na 130LR...
ve čtvrtek sem u mámy koukal na MPI těsnění a podle toho to vypálit moc nepujd,e protože tam je moc slabá stěna, chtělo by to malinko "zmasivnit"...jinak MPI těsnění je dobrá šablona
já sem si dneska od dědy chtěl vzít PB hořák, ale von mu nefunguje, tak musim něco splašit někde, pálit autogen na to nebudu...
už sem si sehnal starej ponk, kterej si dám za dílnu a tam si budu tvářet...ještě koupit COčko no
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
9.5.10, 20:55 |
|
|
Jarda S.
|
|
10.5.10, 06:14 |
|
|
varok
|
Však to je ten, co jsem myslel že používají topenáři. Někdy u nás v práci dělají topení a mají podobný hořák a takovou malou láhev s propan-butanem.
Naposledy upravil varok dne 10.5.10, 17:20, celkově upraveno 1
|
10.5.10, 07:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|