Nechápu co máte proti HTP motoru
Autor |
Zpráva |
Dawid130
|
Re: Nechápu co máte proti HTP motoru
fatal píše: scorpik píše: ...s přehledem bych vám kdykoliv kdekoliv bez námahy ujel... Leda tak po zařazení pátého kvaltu, který většina stodvacítek nemá, do čtyřky nemáš šanci.
Vsaď se.
|
1.6.08, 09:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jiri
|
No jak to tak ctu to uz je skoro na nejaky srovnavaci test srovnavat dvanactistovku z roku treba ...85....a pak fobii treba 2000..nebo od kdy se to delalo to tu jeste nebylo jinak ja co sem si to projizdel tak ty klasicke to je 40..a 47 kilowat opravdu nic moc, napad jakze trivalec ...samotnej proc ne...treba v te corse ktera ma 90kilo tak proc ne...taky to neni zadne letadlo to ani nemam vyvazovak myslim...klepe se to..no ale do mesta to staci..ale proste na to polo a fabie to je slabe ...sice nekdo kdo jezdi jako dedecek rekne ze ne....dobre taky bych pochopil..ale dalsi vec je kvalita toho motoru.....prijede k nam nejake nove auto...s malo najetymi kilometry tak krasne potichoucku to je..ale jak to ma treba 100tisic tak tu uz je hned na zvuku poznat...proste to nevydrzi..no a pak co sem si zkousel v polu ten novej myslim 51Kw tak tam uz byla poznat zmena uz se ten motor choval lepe v otackach a takovej pruznejsi s tim uz by se asi dalo nekam jet...ale vsichni co mate fabii neberte to spatne..je to zase vec nazoru..ja mam dvoulitr a taky mi to pripada slabe
|
1.6.08, 12:30 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
ale uz myslienka ze slabucka skodovka ma vobec pri porovnavani tonoveho vykonu s o 20 rokov mladsim autom sancu, to je smutne...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
1.6.08, 12:41 |
|
|
LiMaK
|
deekay píše: ale uz myslienka ze slabucka skodovka ma vobec pri porovnavani tonoveho vykonu s o 20 rokov mladsim autom sancu, to je smutne...
pockej pockej, porovnavame tu v podstate
130motor ktery ma 43kilowatt,
nebo 135 motor ktery ma taky 43kw
nebo 136ku ktera uz jich ma 46kW
ted z hlavy nevim kolik ma 120 LS, ale tusim 41.5kW
Jesne , 3/4 skodovek uz ma polovinu koniku chciplych, ale jeste porad jsou takove, co tech 43kw maj a pri hmotnosti 900kilo se da celkem srovnavat s fobii ktera ma 1200kilo a 41kW
takze az tak o slabouckych skodovkach bych zas tak nemluvil
tonovy vykon jak tyx rikas tady snad jasne hovori pro kazdou ZACHOVALOU 130tku, samozrejme je nejaky limit v prevodovce, jelikoz skodovka nema kvalty naskladane do maximalky, ale spis na rozjezd. s.p. 4.22 a tak podobne
_________________ Vsechny správné vozy mají motor na té správné straně....ferrari,porsche, lambo...a 742
|
1.6.08, 13:49 |
|
|
Braver
|
http://zaloudek.kabel1.cz/skoda-105-aut ... _c113.html
Ten clanek zrovna neni pro pobaveni, coz se ale neda rict o tehle diskuzi Taky sem mel 120 a sem rad ze uz je sesrotovana v krychli. Vzdyt tam clovek slapnul na pedal a nedelo se vuuubec nic. Komfort = 0, jestli se vubec da mluvit o komfortu. Hluk, radio nemelo smysl. Vzhled, strasny, jizdni vlastnosti jeste horsi a jeste horsi je to kdyz zaprsi nebo zasnezi, brydz o nicem, vybava zadna. Libi se mi, jak se tu vsichni snazite uklidnovat a porovnavate neporovnatelne. Nejde totiz jen o vykon, v aute se clovek musi citit pohodlne a bezpecne, coz u tehle vraku neni mozne. I kdyby mely tyhle stary skodarny treba 100 kW, tak nebudou lepsi nez i obycejna social edition fabka s 1,2 HTP. Uzijte si vase auta, preji prijemnou cestu treba na dovolenou a at vam jeste hodne dlouho slouzi!
|
1.6.08, 14:21 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Braver píše: Vzdyt tam clovek slapnul na pedal a nedelo se vuuubec nic.
Nojo, jakej pan, takovy auto ...
Jdi radeji na jine forum kde najdes lidi se stejnym vyznanim
EDIT: Nojo, to bude nekdo ze skodahoumu, maca je pekny kujón http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=46671
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
1.6.08, 14:32 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Braver píše: Taky sem mel 120 a sem rad ze uz je sesrotovana v krychli. Ty jo ja ho snad smazu! Braver píše: Uzijte si vase auta, preji prijemnou cestu treba na dovolenou a at vam jeste hodne dlouho slouzi!
Joo... hlavne na D1 je Fabia vrcholem pohodli... Nasledna operace plotynek to jisti... jo je fakt... D1 neni silnice. Jasne, rada 742(743) je davno po svy zivostnosti, pokud ovsem neni shnila na dort, tak na tom neni s bezpecnosti az tak o moc hur nez o par let novejsi levny auta.... Ted nevim jestli Fabii mam pocitat mezi levny auta.... no bezpecna je, to je fakt a myslim to tu nikdo nepopira. A v cem ted jezdis ze jsem tak smely?
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
1.6.08, 14:50 |
|
|
CROWACK
|
Braver píše: http://zaloudek.kabel1.cz/skoda-105-auto-nebo-pojizdna-rakev_c113.html Ten clanek zrovna neni pro pobaveni, coz se ale neda rict o tehle diskuzi Taky sem mel 120 a sem rad ze uz je sesrotovana v krychli. Vzdyt tam clovek slapnul na pedal a nedelo se vuuubec nic. Komfort = 0, jestli se vubec da mluvit o komfortu. Hluk, radio nemelo smysl. Vzhled, strasny, jizdni vlastnosti jeste horsi a jeste horsi je to kdyz zaprsi nebo zasnezi, brydz o nicem, vybava zadna. Libi se mi, jak se tu vsichni snazite uklidnovat a porovnavate neporovnatelne. Nejde totiz jen o vykon, v aute se clovek musi citit pohodlne a bezpecne, coz u tehle vraku neni mozne. I kdyby mely tyhle stary skodarny treba 100 kW, tak nebudou lepsi nez i obycejna social edition fabka s 1,2 HTP. Uzijte si vase auta, preji prijemnou cestu treba na dovolenou a at vam jeste hodne dlouho slouzi!
Je vidět že nejede virt. Ve škodilaku se cítím bezpečně, už proto, že je z něj vidět ven. jestli v tvojí škodovce nebylo přes motor slyšet rádio, měla špatný jízdní vlastnosti (na sněhu ) a špatně brzdila tak asi byla ve špatným stavu a ty ses o ni neuměl postarat. Jestli se ve fabii cítíš bezpečně, neberu ti to, z tanku taky není vidět, možná proto. A pohodlí ve fabii? Kolik měříš? Mám 185 a moje záda a kolena by o fábii mohly vyprávět. Ten kdo vymyslel střední část přístrojovky by zasloužil zbičovat prdel, nehledě na to, ře pokud sem měl sedadlo tak aby se v tom aspoň trochu dalo sedět, bylo za mnou místa jak v trabantu. A abych na relativně novým autě každou chvíli měnil čepy a žárovky, teklo do něj pátýma dveřma a nakonec rozkvetly ventily? Díky nechci, zůstanu u škodylaka co má výkon stejnej, je lehčí a když se na něm něco rozsype, spravím si to sám a nemusím se strachovat že mi v servisu odfláknou opravu nebo třeba čórnou novej altík a dají nad smrtí.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
1.6.08, 14:54 |
|
|
CROWACK
|
Viky píše: Braver píše: Taky sem mel 120 a sem rad ze uz je sesrotovana v krychli. Ty jo ja ho snad smazu!
Smazat! Smazat! První příspěvek a hned urážka!
|
1.6.08, 14:56 |
|
|
Braver
|
Jezdim Fabkou sedan 16V 55kW, HB HTP 12V a v soucasne dobe ceedem 1,4. Ja jen srovnaval me pocity z jizdy se skodou 120 a porovnaval je s jizdou s fabii HTP 12V. Nic vic. To co jsem napsal je jen presne vyjadreni toho, jak jsem se ve skode 120 citil. To nebylo zadny urazeni, to byla jen hola realita. A to ze je motor hlucny a ze to poradne nejede, to nebylo tim ze bych se o auto nestaral, to bylo tim, ze jsem v zivote jel i jinym autem nez skodou 120. Fakt je, ze fabia a auta jim podobne jsou proste ve vsech ohledech lepsi, krome ceny samozrejme...
Naposledy upravil Braver dne 1.6.08, 15:14, celkově upraveno 1
|
1.6.08, 15:13 |
|
|
MATTESS
|
pak i smazat příspěvky jako 3í válec nikdy nechci, je to líný atd
Mě přijde tahle debata docela k smíchu, ať si každý jezdí, v čem chce, to je jeho věc. Ale pokud bych měl zvažovat, v čem vozit rodinu, jestli ve 120 nebo fabii, jsem pro Vámi opovrhovanou fabii (i když teda 3í válec bych nechtěl)
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
1.6.08, 15:13 |
|
|
Šemik
|
Proč by rodině neměla 120ka vyhovovat?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
1.6.08, 15:14 |
|
|
MATTESS
|
Šemik píše: Proč by rodině neměla 120ka vyhovovat?
to pochopíš snad časem
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
1.6.08, 15:17 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Braver píše: Jezdim Fabkou sedan 16V 55kW, HB HTP 12V a v soucasne dobe ceedem 1,4. Ja jen srovnaval me pocity z jizdy se skodou 120 a porovnaval je s jizdou s fabii HTP 12V. Nic vic. To co jsem napsal je jen presne vyjadreni toho, jak jsem se ve skode 120 citil. To nebylo zadny urazeni, to byla jen hola realita. A to ze je motor hlucny a ze to poradne nejede, to nebylo tim ze bych se o auto nestaral, to bylo tim, ze jsem v zivote jel i jinym autem nez skodou 120. Fakt je, ze fabia a auta jim podobne jsou proste ve vsech ohledech lepsi, krome ceny samozrejme...
No dobre, ale i tak, proc kupovat predrazenou fabii s HTP, kdyz se za ty prachy da sehnat mirne ojety zahranicni vuz o nekolik kvalitativnich trid vys?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
|
|
CROWACK
|
K tomu žaloudkočlánku: dovolil bych si párkrát citovat:
Citace: 0.12s - Okamžik pravděpodobné smrti - pohyb volantu směre, vzhůru a proti hlavě způsobil náraz čela řidiče do nedeformovatelného sloupku řízení Vy máte v škodě 105 nedeformovatelný sloupek řízení? Asi nějaká rarita na vývoz... Citace: Slibně vyhlížející škodovka po malé ráně do zdi... Nevěděl jsem že rychlost nárazu 48 km/h je "malá", zvlášť když vozidlo nebere náraz celým předkem ale jenom částí... Potom by mě zajímalo: byla v okamžiku nárazu rezerva na svém místě? Jak na tom bylo auto co se týče koroze? Bylo někdy vyvaženo? Odborně? O kolik byla přesazena překážka?.... Podle mě to není relevantní článek ale normální "Doomsaying" Citace: Státní kasa by ušetřila a utrpení na českých silnicích by bylo méně. Lákavé pro všechny strany! Pokud by každý majitel škody 105/120/125 dostal pouhých 20 tisíc na koupi bezpečnějšího auta s podmínkou vyřazení stařičké škodovky z provozu tak by si za tyhle peníze mohl koupit třeba Opel Corsa první generace či Ford Fiesta z roku 1990.
Tak na tohle už se snad nedá ani nic říct...
|
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|