Autor |
Zpráva |
Mirmar
|
Tak jsem dnes udělal další kostru ale pořád je to stejný. Pokud je to malým napětím tak si myslým že to bude tím kabelem co vede od baterky plus na startér protože když jsem ho dneska prohlížel , bylo vydět u očka u startéru ,že je nějakej narušenej . asi 7 nebo 8 drátků přeštípaných. Zítra koupím nový kabel udělám nový oka a vyměním ho.
|
15.10.08, 15:27 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Mirmar
|
Tak konečně snad problém vyřešen. byl špatný ten plusový startovací kabel. Konec toho roztřepenýho a polámanýho kabelu jak byl chycený k startéru jsem kombinačkama odcvaknul nasadil znovu do očka a nastartoval . Zatím je to dobrý ještě uvidím ráno až pojedu do práce. Zatím díky za rady a kdyby to náhodou nebylo ještě ono tak se ozvu.
|
15.10.08, 19:15 |
|
|
Mirmar
|
Tak omyl opět to začalo zase zlobit. Dneska jsem vyměnil oba kabely na baterce jak mínus tak plus, natáhl jsem kostru - motor- kastle , převodovka- kastle. A pořád stejný. Po pečlivém prostudování schématu zapojení zapalování si začínám myslet , že snad bude na vině spínací skřínka. CO VY NA TO? PORADTE. Jinak už opravdu nevím. S motorem určitě nic nebude protože po nastartování to jezdí bezvadně.
|
17.10.08, 16:54 |
|
|
Šemik
|
A máš správný předstih? Když je velký, tak za tepla to chytne výborně, ale za studena se to jen tak převaluje.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
17.10.08, 18:39 |
|
|
Mirmar
|
tak mi porad jak ho seřídit. je to stříkačka tak se mi do toho moc nechce.
|
17.10.08, 18:44 |
|
|
Šemik
|
Jo stříkačka, tak ta už si ho myslím hlídá sama
|
17.10.08, 18:47 |
|
|
Mirmar
|
Šemik píše: Jo stříkačka, tak ta už si ho myslím hlídá sama Asi to bude fakt tou spínačkou co? Co jinýho už nevím co bych vyskoušel. Například když odejde nebo spíš když je na odchodu nějaké relátko , tak taky za studena spíná hůř než za tepla ne? A tak podobně funguje i spínací skřínka si myslím.
|
17.10.08, 19:51 |
|
|
Šemik
|
Tohle je takové relativní..
Můžeš zkusit to, že startér nebudeš spínat přes spínačku ale natáhneš si drát z baterky přes tlačítko a zkusíš to nastartovat takto
|
17.10.08, 20:10 |
|
|
Mirmar
|
Šemik píše: Tohle je takové relativní.. Můžeš zkusit to, že startér nebudeš spínat přes spínačku ale natáhneš si drát z baterky přes tlačítko a zkusíš to nastartovat takto Jak přes tlačítko? Četl jsem o tom a nestačilo by natáhnout jenom drát od startéru k baterce a držet ho v ruce? Nebo je nutné přidat přídavný spínač Já totiž asi žádný takový mít nebudu.
|
17.10.08, 20:22 |
|
|
Šemik
|
Můžeš i tak
|
17.10.08, 20:22 |
|
|
Mirmar
|
Šemik píše: Můžeš i tak Tak jo zítra to zkusím a snad nic nevyskratuju. Když to půjde nastartovat , tak zajedu koupit spínačku a když ne tak co by to ještě mohlo být? Snad už jen ten samotný vodič co vede od startéru do spínačky ten malý. Ale tam jsem zkoušel vodivost a byla dobrá akorát nevím jestli dostačující teda, protože jsem to zkoušel přes žárovku.
|
17.10.08, 20:27 |
|
|
michalkatka
|
Mirmar píše: Tak omyl opět to začalo zase zlobit. Dneska jsem vyměnil oba kabely na baterce jak mínus tak plus, natáhl jsem kostru - motor- kastle , převodovka- kastle. A pořád stejný. Po pečlivém prostudování schématu zapojení zapalování si začínám myslet , že snad bude na vině spínací skřínka. CO VY NA TO? PORADTE. Jinak už opravdu nevím. S motorem určitě nic nebude protože po nastartování to jezdí bezvadně.
motor sa "prevaľoval" alebo iba tam cvaklo?
ak iba ak niečo cvaklo a motor sa nepohol a kontrolky poklesli veľmi málo tak to môže byť tá spínačka, ale ak sa motor prevaľoval a vsetky silové spoje máš v poriadku a kontrolky viditeľne pohasli, zrejme bude baterka na odchode...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
18.10.08, 07:55 |
|
|
Mirmar
|
michalkatka píše: Mirmar píše: Tak omyl opět to začalo zase zlobit. Dneska jsem vyměnil oba kabely na baterce jak mínus tak plus, natáhl jsem kostru - motor- kastle , převodovka- kastle. A pořád stejný. Po pečlivém prostudování schématu zapojení zapalování si začínám myslet , že snad bude na vině spínací skřínka. CO VY NA TO? PORADTE. Jinak už opravdu nevím. S motorem určitě nic nebude protože po nastartování to jezdí bezvadně. motor sa "prevaľoval" alebo iba tam cvaklo? ak iba ak niečo cvaklo a motor sa nepohol a kontrolky poklesli veľmi málo tak to môže byť tá spínačka, ale ak sa motor prevaľoval a vsetky silové spoje máš v poriadku a kontrolky viditeľne pohasli, zrejme bude baterka na odchode... Baterka je 2 měsíce stará. Motor se převaloval a spíš bych to definoval jako že se zasekával ale na podruhý už chytá lépe. Zkoušel jsem dnes ráno natáhnout drát od startéru na baterku a startér točil normálně akorát nevím jestli málo nebo dostatečně. Měl jsem vyplé zapalování a vlastně jen tak sluchem se to špatně odhaduje.
|
18.10.08, 08:12 |
|
|
michalkatka
|
Mirmar píše: Baterka je 2 měsíce stará. Motor se převaloval a spíš bych to definoval jako že se zasekával ale na podruhý už chytá lépe. Zkoušel jsem dnes ráno natáhnout drát od startéru na baterku a startér točil normálně akorát nevím jestli málo nebo dostatečně. Měl jsem vyplé zapalování a vlastně jen tak sluchem se to špatně odhaduje.
skúšal si po tom neuspešnom štartovaní moju metódu hladania "teplého spoja" , ak je baterka aj štartér v poriadku, tak zlý spoj sa prechodom prúdu zahreje....
a že je baterka 2mesiace stará neznamená že je dobrá...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
18.10.08, 08:23 |
|
|
Mirmar
|
michalkatka píše: Mirmar píše: Baterka je 2 měsíce stará. Motor se převaloval a spíš bych to definoval jako že se zasekával ale na podruhý už chytá lépe. Zkoušel jsem dnes ráno natáhnout drát od startéru na baterku a startér točil normálně akorát nevím jestli málo nebo dostatečně. Měl jsem vyplé zapalování a vlastně jen tak sluchem se to špatně odhaduje. skúšal si po tom neuspešnom štartovaní moju metódu hladania "teplého spoja" , ak je baterka aj štartér v poriadku, tak zlý spoj sa prechodom prúdu zahreje.... a že je baterka 2mesiace stará neznamená že je dobrá... To jsem nezkoušel , jak to mám udělat? Vždycky když jsem poprvé nastartoval tak byl teplej ten kabel co vede od startéru k baterce
|
18.10.08, 09:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|