Autor |
Zpráva |
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Vitezslav píše: Kompresorem z ledničky přimo do vyrovnavaci nadržky.Neco šlo přetlakem vička,ale stejne takovich 5 baru tam určite bylo.
a jak dlouho si to tlakoval ? on ten kompresor fouká dost pomalu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.10.06, 19:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bukaj
|
Sadra17 píše: Vitezslav píše: Kompresorem z ledničky přimo do vyrovnavaci nadržky.Neco šlo přetlakem vička,ale stejne takovich 5 baru tam určite bylo. a jak dlouho si to tlakoval ? on ten kompresor fouká dost pomalu
Pomalu
Včera jsem byl v pneuservisu a měli tam vzduchovej hever (gumové vaky) a kompresor z lednice a to to jelo
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
19.10.06, 19:35 |
|
|
Jarda S.
|
Bukaj píše: Sadra17 píše: Vitezslav píše: Kompresorem z ledničky přimo do vyrovnavaci nadržky.Neco šlo přetlakem vička,ale stejne takovich 5 baru tam určite bylo. a jak dlouho si to tlakoval ? on ten kompresor fouká dost pomalu Pomalu Včera jsem byl v pneuservisu a měli tam vzduchovej hever (gumové vaky) a kompresor z lednice a to to jelo
no nevim jak ty z lednice já mam z mrazáku a jede pomalu ale nafoukne známej říkal že tim nafouk kolo u traktoru sice fukal přes dvě hodiny ale nafouk
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.10.06, 19:37 |
|
|
Vitezslav
|
Tak to je přesne on.Ja nevim přesne ale par minut to bylo.
|
19.10.06, 19:40 |
|
|
Kikan
|
Kompresor z ledničky ti v pohodě dá i 15 atm (baru). Ten kompresor tlakuje dokud se sám neroztrhne. A jestli říkáš pár minut hmm, tam byl asi velkej tlak.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
19.10.06, 20:33 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
co blbnete jakých 15 atmosfér z kompresoru, to by ti nevydržela ani expanzka, přece dodáváš tlak do expanzky, nějlépe aby vzduchu nebylo moc, na expanzce máš podtlakový a přetlakový ventil, který ti provozní přetlak pustí do ovzduší, ten ledničkový kompresorek je dobrý, že má malou dodávku vzduchu a v klidu hledáš závadu pokud tam pustíš třípístový orlík, tak to přetlakáč nestihne a letí ti to včechno do luftu, pokud tam máš přetlakový ventil a tlakuješ nic nepokazíš, jen odhalíš závadu čau miloš
|
19.10.06, 21:13 |
|
|
Kikan
|
slovacek.milos píše: co blbnete jakých 15 atmosfér z kompresoru, to by ti nevydržela ani expanzka, přece dodáváš tlak do expanzky, nějlépe aby vzduchu nebylo moc, na expanzce máš podtlakový a přetlakový ventil, který ti provozní přetlak pustí do ovzduší, ten ledničkový kompresorek je dobrý, že má malou dodávku vzduchu a v klidu hledáš závadu pokud tam pustíš třípístový orlík, tak to přetlakáč nestihne a letí ti to včechno do luftu, pokud tam máš přetlakový ventil a tlakuješ nic nepokazíš, jen odhalíš závadu čau miloš
Nikdo neříká že tam těch 15 atmosfér měl. A pokud to tlakoval přes upravené víčko expanzky tak tam žádný pojišťovák pravděpodobně neměl.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
19.10.06, 23:18 |
|
|
Vitezslav
|
Tlakoval jsem to tak jak radil Miloš,Hadičku z expanzky jsem ucpal svičkou a misto ni jsem pustil kpmpresor.Přez vičko šlo neco ven.
Mam misto oleje našlehanou smetanu.Jak se to potom dela,stači vymena a nebo se to nejak pročištuje.
|
20.10.06, 15:53 |
|
|
spafel
|
Re: Straci se voda
Vitezslav píše: Zdravim všechny a zaroven prosim o radu.Už se mi nejakou dobu straci voda a to docela dost.Mel jsem prasklej chladič a ten už je vymenenej,ale voda se straci vesele dal.At hledam jak hledam nemužu na nic přijit.Poradte nekdo jak to zjistit.Diky všem
INAK skus ventil na kureni, mne tadial tieklo po koberce do auta
|
20.10.06, 19:06 |
|
|
Vitezslav
|
Tak my dneska menili to tesneni pod hlavou a ono bylo dobry.Takže jsem ho tim tlakovanim nevyfouk.Nechal jsem srovnat hlavu,tak jsem zvedavej jaky to bude pak.
Ješte se zeptam,nevyte nekdo jestli ma expanzka na Fačku taky držet po vychladnuti podtlak,jako to bylo u 105ek a 120ek?
_________________ Škoda ROOMSTER 1,4 16V, 63KW, r.v.2008
|
24.10.06, 17:02 |
|
|
cyz
|
Kristova noha, který vůl vymyslel tlakování chladící soustavy kompresorem?! Jste normální? To se sakra dělá pumpičkou na koli na pár zmáčkuní!!! Toto je nejsnadnější cesta jak na starém autě prasknout topení, chladič nebo něco takového. U novějšího spíš prasknou hadice nebo expanzka ale u 15 let starého vozidla ho... víte kolikrát to komu vymrzlo, co do toho lil a kde je to už načaté....
|
24.10.06, 22:19 |
|
|
Jarda S.
|
cyz píše: Kristova noha, který vůl vymyslel tlakování chladící soustavy kompresorem?! Jste normální? To se sakra dělá pumpičkou na koli na pár zmáčkuní!!! Toto je nejsnadnější cesta jak na starém autě prasknout topení, chladič nebo něco takového. U novějšího spíš prasknou hadice nebo expanzka ale u 15 let starého vozidla ho... víte kolikrát to komu vymrzlo, co do toho lil a kde je to už načaté....
ztrácí ce voda tak tam někde dirka bude a tim tlakováním jí akorát zvětší aby jí snáž mašel
|
25.10.06, 09:54 |
|
|
Martin
|
Sadra17 píše: ztrácí ce voda tak tam někde dirka bude a tim tlakováním jí akorát zvětší aby jí snáž mašel
Ale né 15 atmosfér.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
25.10.06, 10:20 |
|
|
Vitezslav
|
Ja jsem to netlakoval na celich 15 atmosfer.Nevite jak je to teda s tim podtlakem po vychladnuti v ty expanzce?
_________________ Škoda ROOMSTER 1,4 16V, 63KW, r.v.2008
|
25.10.06, 16:57 |
|
|
Martin
|
Vitezslav píše: Ja jsem to netlakoval na celich 15 atmosfer.Nevite jak je to teda s tim podtlakem po vychladnuti v ty expanzce?
To nebylo myšlený na tebe, ale na Sádru.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
25.10.06, 16:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|