Felda 1.6 cukání, prdění z výfuka
| Autor |
Zpráva |
|
Radek19_ae
Registrován: 25.6.08, 13:13 Příspěvky: 400 Bydliště: u Hostýnských vrchů
|
v sobotu jsem vyndal klapku, sundal dekl, potřel potencimetry klapky, dal zpět, dal test akčních členů a na klapce jsem si všiml, že se otvírá ani né do půlky. Potom jsem jel do Přerova a studený neškubalo, ale jak se to ohřálo a byly nižšší volnoběžný otáčky, tak na 1,2,3 to škube při přidání a puštění plynu. Na čtyřku to jen občas poškubne, jinak už to plynule padá a na pětku je to podobný. Obrázky VAGu nemám, bo jsem na německé klávesnici nemohl najít Printscreen.
_________________ Pássovec AFN varoš EX: felda AEE
diagnostika koncernu, resety, nastavení, opravy VW HEX-CAN i KKL, 2x2
|
| 19.4.10, 09:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Huďo
Registrován: 19.9.08, 19:44 Příspěvky: 198 Bydliště: Spišská Nová Ves,SK
|
Klapku motorček neotvára úplne - ak si ju mal rozobratú videl by si, kde je maximum. Keď Ti to cuká pri záťaži, máš asi problém vo VN okruhu, alebo so sviečkami. Skúšal si inú cievku a premerať VN káble  . Bola by možnosť aj v relé pal. čerpadla, prípadne v čerpadle  . Relé rozobrať a prečistiť v ňom kontakty, čerpadlo by malo dávať 2,5-3,0 atm. tlak.
_________________ Felícia kombi 1.6 MPi, GLX,1999
|
| 19.4.10, 18:01 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
svíčky jsem dával nedávno nový, po jejich výměně se nic nezměnilo, VN kable mam tyden, bo ty stary mi prekousala kuna. Zapal. modul jsem nezkoušel a čerpadlo taky ne, tak se na to podívám, ale nevím kdy, teď řeším druhý auto...
|
| 19.4.10, 21:33 |
|
 |
|
Huďo
Registrován: 19.9.08, 19:44 Příspěvky: 198 Bydliště: Spišská Nová Ves,SK
|
Možno Ti tá kuna rozhrýzla viac vecí 
_________________ Felícia kombi 1.6 MPi, GLX,1999
|
| 19.4.10, 22:25 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
tyvole nestraš mě  právě jsem to kontroloval a říkal jsem si jak příště pujde víc napravo a překouše svazek od ŘJ tož budu v pérdeli 
|
| 19.4.10, 22:35 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
tak to cukání je divný, když byla minulej týden ráno zima, cukalo jak čert jak studený, tak zahřátý. Když je ráno tepleji, tak to zase cuká až se to trošku ohřeje a studený to tolik necuká. Včera chcalo byl už skoro večer a zase to bylo lepší, celkově prostě ten motor necuká když jezdím v noci. Ale když lehce stojím na plynu a třeba popojíždím na dvojku, tak auto poskočí/zpomalí/poskočí, když jedu na čtverku třeba 50 přes dědinu a stojím jen lehce na plynu, tak to poškubává. Při přeřazení to dycky cukne. Koupím si víčko a palec rozdělovača a pořád mám za to, že by to cukání taky mohl způsobovat MAP. Kua nevím, uviddím 
|
| 27.4.10, 10:20 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
žeby snímač teploty nasávaného vzduchu
u BMM viem kde je, ale u 1.6 MPi neviem 
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 27.4.10, 11:41 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
jj přesně tak snímač teploty a tlaku v sac. potrubí, vím kde je, už jsem ho čistil, prostříkával čističem brzd, bo byl zaolejovaný, ale nic se nezměnilo 
|
| 27.4.10, 11:50 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Radek19_ae píše: jj přesně tak snímač teploty a tlaku v sac. potrubí, vím kde je, už jsem ho čistil, prostříkával čističem brzd, bo byl zaolejovaný, ale nic se nezměnilo 
to že si ho vyčistil nezamená že je dobrý, chce to na Vag a reálne sledovať teplotu čo si RJ myslí...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 27.4.10, 11:59 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
j nějak to nepomohlo  na VAG to určitě znova připojím. Koupím ještě ty věco do rozdělovača a potom to budu řešit dál, pokud to neustane...zatím díky 
|
| 27.4.10, 12:20 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
Tak vyměnil jsem palec a víčko a natankoval lepší benzín a je to o dost lepší, při přeřazení už jen občas cukne a když pouštím plyn, tak cukne někdy moc, někdy fakt malinko. Dále jsem zaznamenal horší starty, když je auto studený - natočím a chvílu trvá než se motor probere, pak šlápnu na plyn a jakoby se přidusí, to samé za jízdy, nechce táhnout, jak se trochu ohřeje je výkon OK. Nemám teď pořád noťas, abych se podíval co dává snímač tlaku a teploty v sání. Na ten výfuk jsem koupil pastu na utěsnění, zalepil jsem s tím druhý auto a to už neprdí.
|
| 4.5.10, 09:33 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
tož po dlouhé době dám info. Problém pořád něvyřešen. Dle VAGu dává snímač teplotu ze sání dobrou. Auto má tupou reakci na plynovej pedál, když přeařadím tak je to horší než předtím - škubne (přidusí se). Nevím čím by to mohlo ještě být.
|
| 15.6.10, 13:56 |
|
 |
|
varok
|
Nevím jak je to u 1,6 ky feldy, ale nebude něco s klapkou na vstřikovači? Nebo Tam už klapka nebývá?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 16.6.10, 18:41 |
|
 |
|
Radek19_ae
|
vstřikovače sou dobré dle odporu
Noo pořád mi vrtá hlavou ten snímač teploty nas. vzduchu s tlakem. Když to natočím, tak motor běží, pak se chcu rozjet a jakoby skoro zdechne, zahňápe to. Pak vyjedu, dám dovjku šlápnu na plyn a zase se přidus. Pak už je to v pohodě. Když je ránonení takovej hic, nebo když jedu večer tak je to skoro dobrý, proto mě napadá ten snímač teploty vzduchu, ale nechce se mi ho zbvytečně kupovat, stojí dva litry, hodil jsem si poptávku do bazáče. Znova zkusím VAG.
|
| 4.8.10, 16:49 |
|
 |
|
varok
|
Já bych zkusil ještě vyměnit čidlo teploty chl. kapaliny, i když to asi nebude. Ale za pokus to stojí, ne? Pořád si myslím, že bude něco s klapkou. Feldy 1,3MPi ji mají, ale nevím jestli i motor 1,6MPi, ale asi ano. Když je motor studený a pořád to kašle a nechce jet za plynem, tak to může dělat to čidlo chl. kapaliny.
A nebo není špatná Lambda sonda? Třeba je to pořád přechlastané, tak to má špatné přechody z volnoběhu na vyšší otáčky. Mě to taky dělalo, ale mám favorita BMM.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 4.8.10, 18:13 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |