Motor vaří, asi těsnění pod hlavou...
| Autor |
Zpráva |
|
Lukas
Registrován: 29.1.06, 19:18 Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
no s tema policajtama sem to uz taky slysel. Kamos v Havirove loni s prislusnikama resil stejny problem...
ale co s tim ma clovek delat, kdyz nema garaz ze?
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
| 26.10.06, 21:39 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kikan
|
No to by mě taky nenapadlo že by cajti mohli mít něco proti tomu, že něco s autem dělám na parkovišti. Já naštěstí jezdím ke kámošovi na garáž. A teď mám nabídku na pronájem garáže, tak to asi vezmu a budu v klidu.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
| 26.10.06, 22:10 |
|
 |
|
Wlezley
Registrován: 24.10.06, 01:04 Příspěvky: 160 Bydliště: Plzeň - Košutka
|
Lukas píše: no s tema policajtama sem to uz taky slysel. Kamos v Havirove loni s prislusnikama resil stejny problem... ale co s tim ma clovek delat, kdyz nema garaz ze?
Přesně moje řeč. Co mam dělat když nemam garáž, žejo.. Bydlym v paneláku a nejbližší kámoš s dílnou je 25km od Plzně. Tam by to auto stejně ani nedojelo. Měl sem co dělat to dostat od Tesca (cca 7-10km).
Sem rád, že to už mam v pohodě. Zase tak na těch 100 000km, to spíš dřív utavim pístní kroužky, nebo to zase přidřu, jako když sem to v úterý uvařil a přidřel..
 Budu jezdit po plzni bez wody a zadírat motory 
_________________ Škoda 120LE (M II) šedivá 1987, motor Felicia BMM 50kw
nedokončená karoserie, brzdy ani motor - čekám na jaro..
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=16078
|
| 27.10.06, 03:59 |
|
 |
|
Wlezley
|
Kikan píše: No to by mě taky nenapadlo že by cajti mohli mít něco proti tomu, že něco s autem dělám na parkovišti. Já naštěstí jezdím ke kámošovi na garáž. A teď mám nabídku na pronájem garáže, tak to asi vezmu a budu v klidu.
Je to vyhláška města Plzně, tak nevim jak je to jinde..
Já se někdy u tebe stavim 
|
| 27.10.06, 04:02 |
|
 |
|
Wlezley
|
Martin píše: No to by mě nenapadlo, že tě můžou poliši vyhodit z parkoviště. Jednou jsem taky v nouzi musel opravovat motor daleko od domova na parkovišti, už byla tma a zrovna jeli kolem městský. No dívaly se tak divně, ale jeli dál.
Ty policajti co tam přijeli už několikrát semnou řešily podobný věci. Jednou tam přijeli na udání (nějakého mírumilovného spoluobčana staršího, salátového vydání - asi chudák děda neměl ponocích co dělat, tak  z vokna). To sem si lepil ve 3 hodiny ráno střešní okno, protože zrovna přestalo venku močit. Přijeli, zjistili že se ho**o děje a odjeli.
To se opakovalo za tejden znovu, protože sem musel sundat karburátor a vyčistit.
 NIKDY UŽ NEBUDU HORNÍ VÍKO KARBURÁTORU PATLAT SILIKONEM!!! Benzín ho rozleptal a podtlak si ty sra**y vtáhnul dovnitř. No prostě blbost z nezkušenosti, ale to je zase jiný příběh... 
|
| 27.10.06, 04:15 |
|
 |
|
Bukaj
|
Wlezley píše:  NIKDY UŽ NEBUDU HORNÍ VÍKO KARBURÁTORU PATLAT SILIKONEM!!! Benzín ho rozleptal a podtlak si ty sra**y vtáhnul dovnitř. No prostě blbost z nezkušenosti, ale to je zase jiný příběh... 
Jo, jo, taky jsem to kdysi u staré 105ky zkusil, (byla to poměrně novinka ten silikon)
Ale tam to dopadlo dobře a to proto, že jsem tam toho nedal moc a po dvou letechto bylo jen trochu nažraný... (jen se to pak blbě sundavá  )
Ale ty benga už stejně nevědí, co by...
Tady v Košířích už jsem před domem strávil tolik času na opravách škodovek, i hlavu jsem tu dělal, ale zatim nikdo neotravoval (hold jsme zapadlá ulice, kde policajti nejezděj, jenom ti, co tu bydlí  a jednou za měsíc tu projde měšťák a hledá vraky (auta bez SPZ, nebo bez TK). 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 27.10.06, 08:34 |
|
 |
|
Wlezley
|
Bukaj píše: Jo, jo, taky jsem to kdysi u staré 105ky zkusil, (byla to poměrně novinka ten silikon) Ale tam to dopadlo dobře a to proto, že jsem tam toho nedal moc a po dvou letechto bylo jen trochu nažraný... (jen se to pak blbě sundavá  ) Ale ty benga už stejně nevědí, co by... Tady v Košířích už jsem před domem strávil tolik času na opravách škodovek, i hlavu jsem tu dělal, ale zatim nikdo neotravoval (hold jsme zapadlá ulice, kde policajti nejezděj, jenom ti, co tu bydlí  a jednou za měsíc tu projde měšťák a hledá vraky (auta bez SPZ, nebo bez TK). 
Mno, já sem tam toho napatlal hafec, takže to přesahovalo. Použil sem ten červenej silikon na motory, tak nevim. Ale fakt sem toho tam dal moc, to musim uznat. Bral sem to tak: čím víc, tím líp. Opak se ukázal být pravdou.
Ty cajtí si dělaj co chtěj a hlavně bez efektu. U nás se tady každej pátek po večerech prochází nějakej chlap s ženskou a sosaj benz ze starejch škodovek. To ale zrovna nepřijedou. Nedávno sem přehazoval motory z "Červeňáka" do mojí bílý šůty. Motor do bílí sem nasadil (né sám, kámoš vypomáhal - nadruhou stranu ten motor moc těžkej neni)) a našrouboval, ale do Červeňáka ne. Jenom sem ho nechal pod autem přikrytej dekou (to asi aby mu nebyla zima  ) s tim, že v nejdližší době ho tam dam. Přišel sem asi za týden a motor nikde. Asi to zvedli na hever a vyšoupli ho ven. Pravděpodobně skončil někde v nějaký zběrně kovů  . Zajímavý je, že když mě něco kradou tak zrovna nepřijedou, ale když já si chci něco udělat na autě v noci, pěkně si na to svítim žárovkama ze zadního čela, tak to ty kokoti sou tam hned. Možná, že děda "slídil" ve vokně usnul.  . Voni tam asi jedou jenom když vidí světlo, nebo když je někdo zavolá. Motor je v čoudu a stejně to odloží protože si řeknou: "Co by sme se namáhali s nějakym hledáním motoru š100..." .
Jedný mojí známý kradli benzín ze škodovky (bylo to na silvestra), byl jeden a měl sebou 20L kanistr už plnej bezínu. Vykoukla z vokna a zařvala na něj co si to jako dovoluje a von ten kokot kopnul do toho otevřenýho kanistru, bezín byl v kanále a onen "pachatel" zdrhnul. Zavolala teda policajty a voni jí suveréně řekli, že to nemá cenu vyšetřovat, že ho stejně nechytnou a ať zbytečně nezatěžuje orgán policie takovejma prkotinama. Zavolaly hasiče (kvůli tomu rozlitýmu benzínu) a vodjeli.
Jenom mě tak napadá: Nemáte někdo nějakej shitovej (na houno) motor? Jenom aby trochu vykazoval funkci, byl nejlépe za odvoz a blízko Plzně. Díky
Zduř.. 
|
| 27.10.06, 09:05 |
|
 |
|
Martin
|
Díky za fotky.
Silikonem jsem ještě nic na motoru nelepil, protože se mi to vůbec nelíbí. Těsnění samo o sobě stačí, tak proč tam dávat ještě silikon. Na jednom motoru s ním někdo při generálce napatlal všechno a je z toho akorát bordel.
Ještě k tý hlavě - taky sem dělal jeden takovej motor, kde bylo těsnění takhle diravý. Po vyšroubování svíčky z motoru vyšplíchnul vodotrysk vody  . A u toho posledního válce je to zvlášť choulostivý.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 27.10.06, 09:29 |
|
 |
|
Bukaj
|
To já si zase nemůžu motorovej silikon vynachválit - jednou přilepím vanu k bloku silikonem (bez korkového těsnění) a už ani nekápne.
Nebo benzinové čerpadlo, nebo vodní čerpadlo, nebo mezi těsnění víka venilů a rozvod. tyček, nebo pod karbec, nebo.....
Je to skvělá věc...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 27.10.06, 12:12 |
|
 |
|
Lukas
Registrován: 29.1.06, 19:18 Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
Bukaj píše: To já si zase nemůžu motorovej silikon vynachválit - jednou přilepím vanu k bloku silikonem (bez korkového těsnění) a už ani nekápne. Nebo benzinové čerpadlo, nebo vodní čerpadlo, nebo mezi těsnění víka venilů a rozvod. tyček, nebo pod karbec, nebo..... Je to skvělá věc...
jj. vsude tam jak pises ma silikon taky (ten cihlove barvy do 300°C). Jen tu olej. vanu mam na korku +silikon a taky dobry... z motoru nikde ani kapka... jen ta prevodovka no...
Coupé club TW
|
| 27.10.06, 12:31 |
|
 |
|
Šemik
|
On jde použít taky jako vynikající lepidlo. Nedávno jsem si sním slepil knížku
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 27.10.06, 15:15 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jáí mam silikonem utěsněný poloosy a ani kapka oleje
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 27.10.06, 15:45 |
|
 |
|
Lukas
|
Šemik píše: On jde použít taky jako vynikající lepidlo. Nedávno jsem si sním slepil knížku
to si ji lepil zamerne, nebo to byla nejaka nehoda?
Coupé club TW
|
| 27.10.06, 16:45 |
|
 |
|
Šemik
|
Záměrně. Já nenašel herkules 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 27.10.06, 17:06 |
|
 |
|
Wlezley
|
Mno, u toho posledního válce se pořát zasírala svíčka, a vynechával. Po pár votáčkách navlhla svíčka a píst se jen tak líně nechal táhnout ostatnímy  .
Já tim silikonem zalepil pumpu na vodu a 2000km ani kapka. Nedalsem tam ani to originál těsnění. Jenom tu hliníkovou podložku sem tam nechal a namazal sem tim obě strany tý podložky. Používam ho už spíš jenom na ty chladící vedení atd.
Jak sem sundaval tu hlavu, tak sem trhnul těsnění od tý příruby na termostatu. Zalepil sem to tim a dobrý. Taky termostat sem tim napatlal. Stala se mi ale taková věc, při dotahování sem to trochu přehnal a strhnul sem závity u všech tří šroubů. Jěště že sou ty díry skrs na skrs, dal sem tam trochu delší šrouby M5 (místo M6) a na konec sem dal matky. Je třeba tam ale dát podložky na obě strany pochopitelně.
ču$$
|
| 27.10.06, 17:06 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|