Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 17.11.24, 01:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 Problém s těsněním pod hlavou.. 
Autor Zpráva
rejpal

Příspěvek Re: Problém s těsněním pod hlavou..
Pokud ti připadá jednoduché naházet si do vany bordel s bloku, rozhodit kroužky, kdovíjak držet píst a při přehnaném podložení ho vytahovat znovu... Tak máš asi pod vanou betonový blok.
Osobně bych šel do sundání vany, rovnou ji vyčistíš, vyčistíš i karter, dáš nové těsnění, no a máš klid...

30.6.11, 22:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

na ten bordel treba dávať pozor, to je pravda, ale keď tomu necháš čas aby to preschlo, šroubovákom to ide ošklabnúť tak že nič dole nepadne... a keby, spadne to na dno, buď to zachytí koš, alebo filter určite, na to to tam je...

s tými krúžkami by som to tak horúce nevidel, vložky Favo ktoré majú viac ako 100tis km, majú stále honovanie, piesty a krúžky minimálne známky opotrebenia,max karón, žiadne vybehané drážky vo vložke hore dole podľa krúžkov, to je prežitok zo starých motorov kde sa to dralo, naštastie metalurgia kovov a systém mazania pokročil...

a máš pravdu, nemám jamu ani rámový zdvihák, takže iba podkladanie a hever...

stejne je to iba škodovka...

30.6.11, 22:36

Zdravím,

tak jsem dle rady ,,pošukal´´ ne netu a mám pár firem, některé dokonce i z blízkého okolí, které provádějí rovnání hlavy..myslel jsem, že to bude fakt mrda, ale vypadá to, že se to točí kolem 500,- Kč, což mi nepřijde tak hrozný..takže do toho určitě půjdu..teď ovšem budu muset zřejmě řešit ty přesahy..nějak z toho nemám dobrej pocit :oops: ..nějakou literaturu jsem i pročetl a většinou tam teda píšou ,,alespoň tuto činnost by jste měli přenechat odborníkům´´..:o)..ale jak říkám, nemám rád servisy, takže bych se do toho rád pustil..jen teda konkrétnějším návodem, či alespoň radou, na co si mám třeba dát pozor nepohrdnu..:o)

Takže díky moc! :wink:

5.7.11, 07:20
Profil ICQ

To srovnání hlavy zkus pořešit přes AHRA Hradec Králové nebo Lopaur Hradec Králové obojí jsou brusírny hlav a válců a možná by bylo vhodný ji zrovna u nich nechat otlakovat. a co se týče těch přesahů tak pokud jsi to nikdy nedělal tak to možná bude trochu problem potřebuješ k tomu úchylkoměr a takovou destičku do který ty hodinky nasadíš a hlavně mít připravený měděný kroužky různej síly bejvaly 0,10 0,12 0,14 a jak sundáš hlavu tak necháš válce tak jak jsou a hned ty přesahy změříš a potom teprve uvidíš co s tím dál ale pokud budou v háji tak nejlepší je sundat vanu vyházet ven písty, vložky vytahat ven sundat z nich starý kroužky a vložky posadit zpět a změřit jejich přesah ( v tuhle chvíli bejvá většinou nulovej nebo kousek utopený) a už potom víš jak silnej kroužek nebo několik kroužků pod vložku dát ale další věc je že pro finální změření skutečnýho přesahu po znovuurovnání vložek je potřeba ty vložky utáhnout v bloku ale na to je potřeba velkej silnej podložky na každej šroub a ještě zkrácený šrouby se závitem M11. jo a potom rozdíl mezi jednotlivejma válcema v hodnotě toho přesahu by neměl být větší jak 0,04mm. Jinak samozřejmě všechny plochy dosedací plochy musej být čistý.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

5.7.11, 08:26

Ahoj, hele já jsem zase našel tohle http://www.miloslavjanouch.cz/ a taky se mi to zdá fér.Nebo ty máš s některou z těch firem osobní a dobré zkušenosti?

Ehm..otlakovat znamena..? :oops:

Do háje..to je právě to, čeho jsem se obával..začíná to znít pěkně složitě..úchylkoměr je co?Já myslel, že postačí šuplera :wink: ..a destičku, hodinky, cože..? :oops:

S těma podložkama jsem počítal, snad se budou dát sehnat v mototechně, jen třeba nevím, jestli musí bejt vždy jenom jedna, nebo se můžou dávat na sebe..

Jo a taky jsem myslel, že to půjde tak, že sundám hlavu, změřím přesahy, zespodu potřebné povolím a vyndám písty i s vložkama, abych odboural měnění kroužků..pak že nahodim potřebné podložky a zašroubuju z5..ale koukám, že si to představuju jako hurvínek válku, co?:o/..

5.7.11, 08:56
Profil ICQ

stačí ocelový pravítko a spárový měrky mezi pravítko a blok. Hodinky jsou pro fajnšmekry. Nicméně pokud si s tím nevíš rady, možná by bylo lepší si najít nějakýho schopnýho mechanika v okolí...nebo třeba někdo zde z fóra co je poblíž by pomohl...

"otlakovat" znamená provést tlakovou zkoušku těsnosti hlavy - jestli není někde prožraná nebo prasklá, kde sis toho nevšimnul...

jo a podložky se dají skládat na sebe bez problému.

5.7.11, 10:21

Tak to bych měl mít oboje:)..tak někdo tady odsud, kdo to už dělal by bylo určitě parádní a flaška něčeho dobrého by ho určitě neminula:)..ale jinak bych si s tím chtěl poradit bez mechanika, jen teď sbírám informace a odvahu:)..

Jo taknějak jsem si to představoval..ehm..i když možná lepší nevědět, páč bej to ještě prožraný, tak to už by bylo pomalu lepší sehnat jinej motor/hlavu.. :cry:

5.7.11, 10:36
Profil ICQ
rejpal

S podložením válců může být malý problém, dole může být okolí kroužků vyžrané natolik, že ti nebudou těsnit. Takže si pro sychr připrav nějaký vhodný motorový tmel.

5.7.11, 10:47

pokud je to dole tak vyžrané, že kroužek netěsní, měla by ke slovu přijít frézka a zafrézování dosedací plochy vložky. Ale v praxi jsem se s tím ještě nesetkal...

5.7.11, 11:04
rejpal

Já jo a 2x. O frézování nemohla být řeč, protože podkládací kroužky v 10mm výšce neseženeš, blok byl taky v háji...

5.7.11, 11:06

Tak ale to je případ starých bloků - velmi pochybuji, že by se tento jev u 136 objevil.

Nic si z toho nedělej, všichni tě straší, včetně knih - ale je to celý opravdu jak sešroubovat valník z Merkuru, pokud zvládneš držet šroubovák tak, aby jsi se s ním nepíchl do oka, nebudeš mít problém :D

Hlavu nech srovnat, klidně i otlakovat, ale Favo hlavy běžně nepraskají. A kdyby, jiných se válí ve sběrnách surovin 3 pr*ele :)

na přesahy Ti stačí ocelové pravítko (ale kup si nové, aby bylo rovné) a sada spárových měrek. Hned jak sundáš hlavu, pravítko položíš přes vložku válce a změříš spáru mezi pravítkem a blokem. To provedeš u všech 4.
Kroužky můžeš dávat na sebe, takže pokud třeba naměříš přesah 0.05mm, je třeba 0,07 až 0,10mm přidat - přidej tedy kroužek 0.14mm na každý válec, při dotažení hlavou si to sedne, počítej tak o necelou polovinu tloušťky nového kroužku

Přesahy bývají na všech válcích zpravidla stejné, takže odpadne kontrola rovinnosti. Pouze pokud by byl jeden či více válců výrazně jinak (i s tím se lze čas od času setkat), je třeba to měřit po podložení a stažení válců šrouby jak píše Kristensen (což je ale stále snadno uskutečnitelné v domácích podmínkách)

5.7.11, 12:55

Jeežkovy voči, dííky :wink: ..to jsem potřeboval slyšet.. :mrgreen:

Šroubovák si vetšinou jen bodnu do ruky, nebo tak, takže mám evidentně šance na úspěšné zvládnutí převložkování:oD..
A pístní kroužky teda měnit nemusím, jelikož vyndám vložky i s pístama, že..?

Tak moc díky kluci a snad se do toho příští týden pustím.. :x

5.7.11, 13:11
Profil ICQ

Taková hloupá otázka
Když se nechávají písty ve vložkách, to se vytáhne pístní čep anebo se oddělává ojnice od kliky?

Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR

5.7.11, 16:51
Profil ICQ

Jak bys chtěl vyndavat pístní čep když je píst uvnitř válce?
Samozřejmě se odšroubuje ojnice od kliky

5.7.11, 17:31

Díky za objasnění.

Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR

5.7.11, 20:59
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další