Vstřikovač felicia BMM do motoru škoda 120? (motorgenerator)
Autor |
Zpráva |
Rambo-x
|
Re: Vstřikovač felicia BMM do motoru škoda 120?
Takže kdybych otočil bombu dnem vzhůru,dal tam nějaký filtr aby se tam nedostal bordel a normálně to napojil na karburátor jako přívod benzínu tak by to mohlo fungovat?.......opravdu u plynu netuším co a jak,jestli je úplná blbost co jsem napsal tak se na mě nezlobte
_________________ Škoda 120L rok výroby 1985,4Q,kyvka,motor 742.12 Škoda felicie 1,3 MPi,rok 1999,50 kw žlutá,motor 136 MPi Škoda,aneb liga za ekologicky čisté silnice Škodovkáři všech zemí světa,spojte se !!!!....
|
28.8.12, 11:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
dal bych bombu jak říkáš z ní trubičku do reduktoru a pak lpg mix na karbec
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.8.12, 11:55 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Rambo-x píše: a normálně to napojil na karburátor jako přívod benzínu tak by to mohlo fungovat? Jezis jenom to ne! Na karburator se pridava jeste jeden smesovac, do kteryho se pousti LPG v plynny fazi! Takze bud budes z bomby (v normalni poloze) brat plynny LPG a pustis ho pres jednoduchy udelatko (reduktor) do smesovace (ale budes mit mensi vykon motoru), nebo budes odebirat kapalnou fazi (bomba vzhuru nohama) a pak pouzijes normalni automobilovej zplynovac (vyhrivanej vodou) a budes mit moznost jit do vyssiho vykonu.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
28.8.12, 12:59 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
Dnes jsem viděl vysokozdvižku s 10kg flaškou a byla dnem nahoru a jezdilo to.
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
28.8.12, 21:04 |
|
|
Jiri
|
Ja za sebe bych urcite pouzil system z auta, takze na to staci otocit bombu a normalne pripojit na ten reduktor co je v aute? start na benzin to je samozrejmost a asi bych tam udelal odstredivy regulator ktery by hlidal nastavene otacky, ale porad premyslim co s elektrinou velkou baterii alternator a pres menic napeti to hnat do zarivek...potrebuji svetlo porad i kdyz motor vypnu a k tomu treba tocit jeste klasicky generator a tam by to slo cpat do primotopu, budu rekonstruovat topeni tak budu mit dost radiatoru, dal bych je do dilny a teplou vodu z motoru vyuzival pro topeni, plus aspon ten altik na svetla...zarivky maji dohromady 600W tak kdyz tam ses celej den, taky se to na elektrice projevi, urcite by to neco usetrilo, nevite nekdo aspon priblizne jak dlouho to na tu flasku PD 10Kg tusim pojede? A jinak co se motoru tyka, libil by se mi treba nejaky litrovy nebo 1.2maximalne a idealne 16V s dvema vackama a gumovejma rozvodama, dalo by se doladit casovani ventilu pro prave potrebne otacky a tim docilit male spotreby....mozna motor z fiatu punto, ale ten ma jen jednu vacku, ale kdyz je v poradku je krasne tichoucky a velmi jednoduchy a snadno opravitelny..je to tusim 1.2 a je nastojato
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
28.8.12, 22:31 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
10kg flaska ma asi 14-15 litru.
Punto 55SX (1.1) zere kolem 5 litru na 100km mimo obec, coz znamena malinko pres 3 litry na hodinu, kdyz se drzis do pul plynu. Bez prevodovky a dalsich hovadin bych to videl tak na 1.5 litru na hodinu pro ten tvuj provoz (moc ho nezatizis).
Pouzivat to jako topeni je dost drahy, musel bys chladit i vyfukovy plyny, aby to melo lepsi ucinnost.
Urcite mnohem lip by vysel zemni plyn.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
29.8.12, 07:07 |
|
|
Jiri
|
Re: Vstřikovač felicia BMM do motoru škoda 120? (motorgenera
Trosku jsem nad tim premyslel, takze rekneme kdybych si sehnal motor, treba to punto, jeste me napadl 1.25 zetec z fiesty tocil s nim altik, tim nabijel baterii a k ni pripojil menicnapeti a to pak hnal do zarivek, plus muzu cerpat dalsi elektrinu treba pro nejake drobne naradi, dle vykonu menice, ale bude to pres baterii takze elektrina pujde i kdyz motor nepobezi, ted koukam na menic napeti 1000W, kolik to tak bere amper pri 12V z baterie....1000/12...to je asi 83A je to spravne, pak by postacil alternator z koncernu VW ktery ma 120A
vyuzivat teplo i od vyfuku to je samozrejmost, musel bych vyrobit specialni svody na vyfuk, i pro to ybch chtel motor ktery ma sani na jedne strane a vyfuk na druhe, mozna ten zetec by sel, je to i 16V, lepsi plneni
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
31.8.12, 19:41 |
|
|
goodbie
|
Jiří jdeš na to zprávně ale proč uvažuješ nad 12V???? já mám solární elektrárnu a je na 24V.představ si jaký při 12V všude potečou proudy a jaký kravsý průřezy kabelů přitom používat.Tak,že už jen při 24V je vše poloviční jak proudy tak kabely.Alternátor můžeš použít z autobusu např karosa 28V75A taky ho používám navic když budeš mít víc alternátorů na jednom motoru žádná škoda.A z vlastní zkušenosti měnič 1000W je opravdu málo doporučuji minimálně 2500W trvale.používám měniče HQ velice spolehlivé.
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
31.8.12, 20:06 |
|
|
Jiri
|
Jo tak 24V by urcite bylo lepsi, nemam ale moc moznost takovy alternator sehnat, na kolik vyjde ten altik a k nemu takovy menic, samozrejme by se dal koupit generator primo 230v ale to by mi vse zhaslo kdyz motor zastavi, chtel bych to pres tu baterii
|
31.8.12, 20:19 |
|
|
goodbie
|
na ty alternátory koukni na aukru bejvalo jich tam hromada.já nad tím přemýšlel jako Ty,a dnes můžu říct že solární panely prostě spolehlivě nahradí motor s palivem.Při dobrém pošasí využívám 3.5Kw na co chci a přez noc mám solární trakční články 12článků 2V600Ah.Přes den ohřívám teplou vodu provozuji vodárnu a komplet osvětlení v celém baráku.Samozdřejmostí je i používání ručního nářadí na 230V flexa vrtačka kocour atd.v provozu mám několik internetovejch ap radii napájím si i svojí sbírku hodin pragotron a večerní podsvícení hodin zářivkama a venkovního schodiše led diodama.
|
31.8.12, 20:25 |
|
|
Jiri
|
Tak ono to se da kombinovat, do baterek muzes cpat energii jak z motoru, tak ze solarnich panelu, taky nad necim takovym uvazuji, ale ted bych rad dal dohromady jiny projekt a prave tento by mi pak rozsiril vyrobni moznosti ten motor jsem chtel hlavne na vyuziti teple vody do radiatoru, do dilny a elektrickou cast na to osvetleni dilny, no ale jak pises, proc nejit dal, radeji vyssi vykon menice a muzes delat co chces ze....diky za inspiraci
|
31.8.12, 20:38 |
|
|
goodbie
|
motor je taky dobré řešení ale chce to pořádně sestrojit a dobře sladit pak to bude fungovat.jen všechno je to o penězích,kombinovat se to dá to je jasný
|
31.8.12, 20:50 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Jiri koncern má i 180A altíky akorát že už jsou většinou chlazený vodou
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
31.8.12, 22:43 |
|
|
goodbie
|
jo to sice má 180A ale jak říkám 12V systém není dobrá cesta a změničů máš pomalu přímotop ani nechceš.a to nemluvím o proudech co zde bloudí.
|
31.8.12, 23:02 |
|
|
Jiri
|
24V je urcite lepsi cesta, uvidim co vymyslim, mam dost jinych starosti, ale tohle me taky zaujalo, ted v zime doufam ze se mi podari dat dohromady jednu vec a pak se asi budu zabyvat timto
|
1.9.12, 21:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|