Felicia 1,3 MPI těsnění pod hlavou?
Autor |
Zpráva |
gokralik
|
No dobře dobře. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif) Víčkem jsem klepal a vypadal z něj nějaký bordel. Už ho nepřefouknu. Ale nějak se mi to nelíbí. Dojeli jsme domů a bereme jiné vozidlo. Mrzí mě, že na sraz Milošem nedorazím. ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) Snad příští rok.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš ![Obrázek](http://images.spritmonitor.de/247168.png) Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
30.7.20, 11:07 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Felicia 1,3 MPI těsnění pod hlavou?
Hlavně že dojedete, zbytek neřeš!
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - ![Obrázek](http://www.seaflea.eu/auto_gr/gy_logo.gif)
Cvokárium: Youtube Instagram
|
30.7.20, 13:54 |
|
gokralik
|
Tak problém se vrátil. Teď mimořádně netlakuje do vody, ale voda mizne rychlostí cca 1 litr na 500 km. Pod víčkem se dělá trochu emulze a přestávám věřit, že je to z té trošky vody, která při sundávání hlavy natekla do oleje skrz zdvihátka.
Každopádně mám tady takový divný složitou věc. Když měřím přesahy vložek (jak u Miloše, tak u Fanouše), směrem k předku auta spárovou měrku 0,1 mm pod pravítkem prostrčím, 0,15 už ne (takže plus mínus OK). Ale na straně ke svodům sotva prostrčím 0,05 mm. Jakoby byla vložka v bloku nakloněná dozadu.
Má tohle nějaké řešení? Jak s tímhle zápasíte vy?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš ![Obrázek](http://images.spritmonitor.de/247168.png) Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
13.10.20, 13:20 |
|
fatal
rejpal
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Felicia 1,3 MPI těsnění pod hlavou?
A neubývá voda jinde? Mi u Feliny mizela z čerpadla, taky mi mizela kolem hadice u termostatu, taky mezi hlavou a termostatem, taky mi mizela z nafouklé a naprasklé spojky mezi čerpadlem a trubkou od chladiče. Vše mizelo jen při jízdě, při natlakovaném systému, po zaparkování to bleskově vyschlo a viděl jsem prd. Což samozřejmě nevylučuje problém i v motoru samotném.
|
13.10.20, 15:56 |
|
gokralik
|
No jako můžu na to kouknout, ale moc tomu nevěřím. A co ten problém s křivými vložkami? Jak to teda řešíte? ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
|
14.10.20, 15:44 |
|
Šemik
|
Tohle bude špatný Rozdíl je fakt enormní, neb ve Tvém případě v nejmenším nepochybuji o čistotě ploch při měření, obával bych se zkřiveného bloku. Snad by se mohlo zkusit vložky vyndat a znovu usadit, ale značné rozdíly pravděpodobně nezmizí. Řešil bych to větším podložením vložek tak, aby na té nejhorší straně byl předepsaný přesah bez ohledu na stranu druhou (těsnění vezme fakt hodně, osobní zkušenost) a poohlédl se po jiném bloku/motoru.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.10.20, 16:34 |
|
varok
|
A to tam máš nějaké originál vložky válců nebo nějaký podrobek? Napadá mě, že buď jsou křivé ony, nebo dosedací plocha bloku. Zkusil bych ty vložky vyndat a zanesl nějakým strojařům jestli by je nezměřili hodinkami. Ty jdou myslí na setiny(nebo tisíciny?) Tak aspoň zjistíš co je špatné. A čím to měříš?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.10.20, 19:40 |
|
gokralik
|
No měřím to na humpoláka šuplerou přiloženou k vložce a pak spárovýma měrkama. Nic rozumnějšího doma nemám. Zvláštní je, že mi to takhle vychází i u Miloše i u Fanouše. Tak jestli ono to není jen rukama. Přitahujete nějak ty vložky při měření k bloku? Já to měřil vždy jen tak.
|
15.10.20, 17:15 |
|
varok
|
Aha, tak šuplera by měla být OK jestli je v pěkném stavu. Což u tebe určitě bude. No a jestli to tak máš u obou motorů, není to tak už z výroby? Třeba je to nějakou nepřesností při obrábění ve fabrice.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
15.10.20, 20:24 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27238 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Re:
gokralik píše: Tak problém se vrátil. Teď mimořádně netlakuje do vody, ale voda mizne rychlostí cca 1 litr na 500 km. Pod víčkem se dělá trochu emulze a přestávám věřit, že je to z té trošky vody, která při sundávání hlavy natekla do oleje skrz zdvihátka.
Každopádně mám tady takový divný složitou věc. Když měřím přesahy vložek (jak u Miloše, tak u Fanouše), směrem k předku auta spárovou měrku 0,1 mm pod pravítkem prostrčím, 0,15 už ne (takže plus mínus OK). Ale na straně ke svodům sotva prostrčím 0,05 mm. Jakoby byla vložka v bloku nakloněná dozadu.
Má tohle nějaké řešení? Jak s tímhle zápasíte vy? má, musíš sehnat někoho s frézou a srovnat uložení vložek a pak znova podložit ![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.10.20, 14:41 |
|
fatal
rejpal
|
A co když to tak má každý motor po x tisících startů ohřátí ochlazení? Možná by stačilo vložky vytáhnout, dolů dát nové kroužky a vložky zpět?
|
16.10.20, 15:34 |
|
gokralik
|
No a jakým způsobem přesahy měříte? Já jen přes prkýnko klepnu párkrát do vložky, ať si sedne a pak měřím. Někde jsem viděl, že se to přes velké podložky utahuje k bloku a až pak měří...
|
17.10.20, 10:22 |
|
Šemik
|
Je opravdu potřeba ty vložky přes něco dotáhnout, měření "na volno" není příliš vypovídající. Ale i tak je rozdíl mezi stranami velmi zajímavý, osobně jsem se s tím nesetkal.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
17.10.20, 18:19 |
|
gokralik
|
Tak abych to uzavřel. Pořádně jsem vyčistil dosedací plochy v bloku i vložky válců samotné a už to nakřivo nebylo. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
|
6.12.20, 17:27 |
|
Viky
Pan Kapitán
|
Fjuu.... taky dobry vedet. Uspesna mise! ![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - ![Obrázek](http://www.seaflea.eu/auto_gr/gy_logo.gif)
Cvokárium: Youtube Instagram
|
6.12.20, 17:51 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|