Studený starty jsou na sucho - nemaže
Autor |
Zpráva |
Šemik
|
Tedy ještě zkus vyčistit sací koš, popř. vyměnit olejové čerpadlo
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
8.6.08, 14:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No a kdyz uz v tom budes tak mrkni jesi nejaky jouda nedal pod cerpadlo tesneni nebo silikon ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
8.6.08, 14:22 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Šemik píše: Tedy ještě zkus vyčistit sací koš, popř. vyměnit olejové čerpadlo
a ked to nie je tym? len sa perspektivne pytam
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
8.6.08, 15:30 |
|
|
FerdikF
|
Za jízdy maže jinak dobře, i při poklesu otáček třeba pod 400 (motor sotva převaluje), tak mazání ani neblikne.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
8.6.08, 15:34 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
deekay píše: Šemik píše: Tedy ještě zkus vyčistit sací koš, popř. vyměnit olejové čerpadlo a ked to nie je tym? len sa perspektivne pytam tak tipuju rozborku, když něco mlátí, něco bude opotřebené nebo jinak pokažené, jinak to asi nejde... doufám, že napíše někdo, kdo tomu rozumí
|
8.6.08, 15:34 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
som zvedavy ci u mna pomoze vymena filtrra, ak nie tak sme nieco zle poskladali lebo pred vymenou hlavy bolo vsetko ok...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
8.6.08, 15:40 |
|
|
FerdikF
|
Do prázdnin to bude muset vydržet, pak to budu muset vyřešit.
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
8.6.08, 15:43 |
|
|
utia
|
Re: Studený starty jsou na sucho - nemaže
Vít píše: Když malinko dýl stojím, aby vystydnul motor, tak jako by mě stekl olej a pak když to chci natočit, tak to dělá strašnej kravál, nejspíš to je všecko suchý a svítí mazání, pak si sytič zvedne otáčky asi na 2tisíce a mazat to začne. Oleje je dost a je novej. Nejeto 93 tisíc kilometrů, favorit 136. Co je v prdeli?
Jak dlouho to trva od startu? Nemuze to byt zpusobene jen tim ze tam mas male otacky (nez to vybehne vys)? Hned po startu by tam melo byt takovych 1500 ot, kolik tam mas ty? Za tepla uz je vse ok? 93t km neni moc ani na generalku. Olej bych tam nechal mineralni pokud teda nejezdis casto velmi kratky cesty.
_________________ VAZ 2109
|
8.6.08, 15:43 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Re: Studený starty jsou na sucho - nemaže
utia píše: Vít píše: Když malinko dýl stojím, aby vystydnul motor, tak jako by mě stekl olej a pak když to chci natočit, tak to dělá strašnej kravál, nejspíš to je všecko suchý a svítí mazání, pak si sytič zvedne otáčky asi na 2tisíce a mazat to začne. Oleje je dost a je novej. Nejeto 93 tisíc kilometrů, favorit 136. Co je v prdeli? Jak dlouho to trva od startu? Nemuze to byt zpusobene jen tim ze tam mas male otacky (nez to vybehne vys)? Hned po startu by tam melo byt takovych 1500 ot, kolik tam mas ty? Za tepla uz je vse ok? 93t km neni moc ani na generalku. Olej bych tam nechal mineralni pokud teda nejezdis casto velmi kratky cesty.
pozor, to je rok starý... vyřešeno viz dašlí příspěvky
|
8.6.08, 15:45 |
|
|
utia
|
Aha sorry ted jsem se docetl ze jste to uz vyresili
_________________ VAZ 2109
|
8.6.08, 15:45 |
|
|
Šemik
|
deekay píše: Šemik píše: Tedy ještě zkus vyčistit sací koš, popř. vyměnit olejové čerpadlo a ked to nie je tym? len sa perspektivne pytam
Jinak to snad nemůže být ničím jiným
Leda třeba vylágrovnaná ložiska na klice, ale to by to i špatně mazalo na volnoběh ohřáté
|
8.6.08, 15:46 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
utia píše: Aha sorry ted jsem se docetl ze jste to uz vyresili ok, ochota těší, díky
|
8.6.08, 15:46 |
|
|
FerdikF
|
Tak Vítek to vyřešil novým filtrem, mě to nepomohlo. Můj motor má min 150tis, spíš víc. Dělá to i teď za tepla, stačí tak 3-4hodinky stát. Otáčky po startu mám i 2000 a dělá to tak kolem 3 vteřin. Olej 15w-40 teď je na něm asi 7000 km.
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
8.6.08, 15:47 |
|
|
Šemik
|
A jinak taky dost zálěží na tom jak dlouho auto stojí, když to stoj hodně dlouho tak všechen olej se z mazacích kanálků vytratí /steče do vany/ a je samozřejmé že to potom trvá nějakou tu sekundu než to zase všechny kanálky zaolejuje a chytne tlak
|
8.6.08, 15:48 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
mě tenkrát někdo radil olejový čerpadlo, že tam běhá nějaká kulička, která si někam musí sednout, a že se stane, že se udělá otřep a pak to blbne, jak to nedolehne... víc ti k tomu nepovím, protože to neznám
|
8.6.08, 15:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|